DR, debat og parykker på kanten

Kulturmødet på Mors løb af stablen for anden gang, og DR uddelte smagsprøver på kulturen.

 • Adrian Lloyd Hughes og Tore Leifer på slap line i 'Kunstquiz'. Alle de ’opførte’ kunstværker blev utroligt nok gættet af publikum. (Foto: Johan Feierskov)
 • ’Kulturnyt’ på P1 sendte live fra Kulturmødet og fik gæster fra både nær og fjern. (Foto: Johan Feierskov)
 • P1’s Lasse Marker har fingrene i mange ting. Han arrangerede blandt andet en ’kunstduel’ mellem Kristian von Hornsleth og Max Uwe Jensen, hvor publikums applaus bestemte vinderen. (Foto: Johan Feierskov)
 • Casper Bach Hegstrup fra P6 Beat sendte også live fra Mors. Her er bandet Blaue Blume på besøg. (Foto: Johan Feierskov)
 • Her er Adrian Lloyd Hughes ved at tage livet af Tore Leifer. (Foto: Johan Feierskov)
 • Adrian Lloyd Hughes i en mere afmålt rolle. (Foto: Johan Feierskov)
 • Tv-serien ’1864’ har premiere til efteråret. Tom Buk-Swienty har skrevet bogforlægget, og deler her ud af sin viden om krigen. (Foto: Johan Feierskov)
 • P8 Jazz vendte plader, når der ikke var musik på P8 Scenen. (Foto: Johan Feierskov)
 • Alle kneb gælder, når der skal lokkes forbipasserende til kulturdebat. (Foto: Johan Feierskov)
 • Det var meget stemningsfuldt at stå foran P8-scenen i de sene aftentimer. (Foto: Johan Feierskov)
 • ’Kulturknuserne’ debatterer, hvordan man får kunsten ind i folkeskolen. (Foto: Johan Feierskov)
 • Bio Mors husede blandt andet snigpremierer på ’1864’ og årets julekalender, ’Tidsrejsen’. (Foto: Johan Feierskov)
1 / 12

Mimende, granvoksne mænd i bar overkrop og parykker er en sikker opskrift på underholdning. Adrian Lloyd Hughes’ og Tore Leifers akrobatiske kraftanstrengelse førte publikum gennem kunsthistorien fra Michelangelo til Bjørn Nørgaard og var blandt de største tilløbsstykkerDR-scenen.

DRs ’Kunstquiz’ var kommet til Kulturmødet på Mors i sidste uge i en særlig liveudgave, hvor publikum kunne give deres besyv med. Munchs ’Skriget’ blev hurtigt identificeret. Lidt længere tid tog det at gætte den lokale skulptur ’Mand med lam på skulderen’. De to hold fik point som vinden blæste. Det var finkultur og folkelighed i skøn forening.

De besøgende kom også for andet end udklædning. DR havde taget både ’1864’, masser af musik og et bibliotek over tv’s historie med til Mors. Nogle af arrangementerne skulle man til øen for at opleve, andre blev sendt til lyttere i hele landet i de 48 timer, mødet varede.  Steen Andersen fra Nykøbing kiggede forbi DR-scenen for at høre Per Juul Carlsen tale om sit arbejde med ’Filmland’ på P1.

”Det var lidt forvirrende at se ham i virkeligheden, for man har jo dannet sig et billede af, hvordan manden så ud, efter at have hørt hans stemme i radioen”, fortalte han efter seancen.

Lokal kolorit

Kulturminister Marianne Jelved havde udtænkt et slogan til Kulturmødet: ”Mere kant end udkant”. DRs lokaler lå nu alligevel – i stereotyp udkantsdanmark-stil - i en konkursramt industriejendom, der var så autentisk, at der stadig var et kvart udstillingskøkken mellem tv-biblioteket, radioudsendelserne og debatterne fra DR-scenen. Men rammerne fik ikke lov til at stå i vejen for kulturens udfoldelse.

Fra P8-scenen kunne man høre både live musik og DJ’s, og efterhånden som mørket faldt på, blev scenen indhyllet i skæret fra kulørte lamper langs teltets kant. Vækstlaget af dansk musik var repræsenteret ved Karrierekanonen, der havde taget to af de nykårede vindere fra årets konkurrence med. I afdelingen for ny musik var også den purunge, lokale musiker Kim Johansen, som blev inviteret i ’Kulturnyt’ efter P1-vært Ole Blegvad hørte ham optræde på byens torv.

Ifølge arrangørerne var der op mod 10.000 deltagere til årets Kulturmøde fra den 21. til den 23. august - mod cirka 6.000 sidste år. Nåede du det ikke i denne omgang, får du en chance mere. Datoen for næste års Kulturmøde er nemlig allerede fastlagt. Det bliver den 20.-22. august 2015 i Nykøbing Mors.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter