DR er klar med betaversion af DR TV

Nu er det muligt at få et smugkig på DRs opdaterede online-univers DR TV, der erstatter websiden DR NU.

Nu er det muligt at få et smugkig på DRs opdaterede online-univers DR TV, der erstatter websiden DR NU. (Foto: Framegrab)

Fra tirsdag den 27. maj kan danskerne få et smugkig på DRs opdaterede streamingtjeneste DR TV. DR TV erstatter websiden DR NU og giver befolkningen en mere brugervenlig og tidssvarende mulighed for at se DRs indhold, når og hvor det passer dem.  

I dag forventer befolkningen at kunne se programmer fra DR, når og hvor det passer dem. Det bliver nu meget nemmere med DR TV, som er en opdatering af DR NU, der siden 2010 har givet befolkningen mulighed for at se store dele af DRs programmer på nettet.

DRs mediedirektør Gitte Rabøl glæder sig til at give danskerne et endnu bedre on demand-tilbud end i dag:

”Man har i flere år kunnet se en stor del af DRs indhold via DR NU. Udover navneskiftet gør vi det også nemmere at finde frem til indholdet med en app til mobiltelefon og tablet. App’en er klar i næste uge, men allerede nu lancerer vi en betaversion af det nye DR TV på dr.dk/tv, som afløser DR NU,” forklarer hun.

Dialog med branchen

Tidligere har der fra flere sider været stillet spørgsmålstegn ved, om danskerne skal have adgang til DRs indhold via internettet. Blandt andet har flere kommercielle udbydere udtrykt bekymring for, om et opdateret streamingtilbud fra DR vil være en direkte konkurrent til det private marked. Hertil siger Gitte Rabøl:

”Vi skal følge med medieudviklingen og give befolkningen et tidssvarende og moderne public service-tilbud. Samtidig lever vi jo side om side med en lang række private aktører – og jeg er sikker på, der er plads til os alle. Det har været vigtigt for os at finde en løsning, der lever op til befolkningens helt naturlige forventninger og tilgodeser medieudviklingen uden at spænde ben for andre. Vi har lyttet til de forskellige bekymringer og kan forhåbentlig mane dem i jorden. Vores tilbud er markant anderledes end for eksempel Youbio, Netflix, HBO og Viaplay.

Konkret om indholdet på DR TV siger Gitte Rabøl:

”Med DR TV vil vi stille vores aktuelle tv-indhold til rådighed for befolkningen, når de vil, og hvor de vil. Selv om de fleste stadig vælger at se DRs programmer på deres fjernsyn, mens de sendes, vælger stadig flere at benytte muligheden for at se programmerne on demand.  Hovedvægten vil være på det indhold, vi selv producerer eller på anden vis selv har andel i. For eksempel programmer, der er produceret eksternt til DR eller co-produktioner. Programmerne fra DRs flow tv-kanaler vil som udgangspunkt kun blive stillet til rådighed som catch-up i en kortere periode, og DR TV er således ikke en pendant eller en konkurrent til de kommercielle streamingtjenester, som primært har fokus på film og flere sæsoner af serier. Vi har desuden fravalgt at lægge store internationale blockbusters ud, selv når vi lige har sendt dem på flowkanalerne - dem må seerne finde på de kommercielle streamingtjenester”.  

Om DR TV

Det primære formål med DR TV er at stille DRs aktuelle tv-indhold til rådighed for danskerne i en tid, hvor flere og flere kigger med via mobil, tablet eller PC. Med DR TV kan seerne altid se DRs live-kanaler, og derudover vil de i en måned efter visning på tv også kunne se de programmer, som DR selv producerer, herunder også co- og enterprise-produktioner.  Programmer som DR har købt internationalt, for eksempel fra BBC, kan seerne se i otte dage.

DR TV kommer ikke til at vise amerikanske blockbustere. Der vil kun indgå bredt populære biograf-film, som DR selv har været med til at finansiere og udenlandske fiktionsserier som vises på kanalerne vil indgå i begrænset omfang.

På børneområdet vil det indhold, DR selv producerer være tilgængeligt i tre måneder. For det børneindhold, som DR har købt og som bliver vist på en af DR-kanalerne, er hovedreglen, at det kun vil være de fem seneste afsnit af et givent serieunivers, der er tilgængelige.

Derudover får seerne fra midten af juli via app’en også adgang til ’Gensyn med fjernsyn’, som indeholder materiale fra DRs arkiver. Arkivet består overvejende af DRs egenproduktioner og indkøbt indhold vil blive brugt i forbindelse med særlige temaer.

Få adgang til betaversionen

Betaversionen af DR TV er tilgængelig via www.dr.dk/tv. Beta-perioden bruges til at teste og justere det nye tilbud inden den egentlige premiere. Derfor kan brugerne også melde deres oplevelser tilbage til DR undervejs.

Mandag den 2. juni går DR TV for alvor i luften.  Samtidig udkommer DR TV som app til mobil (IOS, Android og WP), tablets (IOS, Android og WP) samt ikke mindst på smart-tv via HbbTV-standarden.

 

Facebook
Twitter