DR er klar med meget mere TV Avis – lige når det passer dig

Følg nyhederne, mens de sker, og bliv opdateret på de største historier, når det passer dig. Onsdag var DR klar med en helt ny udgave af TV Avisen, som altid er opdateret med seneste nyt fra hele Danmark og resten af verden.

Det samlede værtshold bag TVA, der kan ses hele tiden på DR’s digitale platforme DRTV, dr.dk og i DR’s nyhedsapp, og på DR1 kl. 18:30 og kl. 21.00. Fra venstre: Kim Bildsøe Lassen, Anne-Dorte Rosgaard, Mette Hybel, Johannes Langkilde, Jacob Rosenkrands, Maria Yde, Ulla Essendrop, Klaus Bundgård Povlsen, Maja Rosager, Erkan Özden, Nina Z. Munch-Perrin, Lillian Gjerulf Kretz og Kåre Quist. (Foto: © agnete schlichtkrull)

Onsdag havde DR premiere på TVA Live, der er et nyt tilbud til danskerne, som supplerer og står på skuldrene af de TV Aviser, som danskerne har kendt i snart 60 år.

Forandringer i brugernes medievaner og hastigheden i nyhedsformidlingen stiller nye krav til DR´s public service-indhold. Brugerne søger i højere grad mod de digitale platforme og vil have adgang til nyhederne, mens de sker, og når det passer dem.

- Vi gentænker nu TV Avisen, så den matcher brugernes krav og behov, samtidig med at vi bevarer TV Avisens dyrebare DNA, der har været kernen i vores nyhedsformidling siden 1965. Med et løfte til brugerne om, at TV Avisen fremover altid opdaterer dem på det vigtigste lige nu, sender vi et klart signal om, at TV Avisen ikke længere er noget, man skal sidde og vente på, men er en nyhedsservice, der altid er vågen og opdateret, og som kan tilgås, lige når det passer den enkelte, siger Sandy French, der er nyhedsdirektør i DR.

TVA Live vil være til stede hele tiden på alle DR’s digitale platforme og kan altid findes live i toppen af DRTV, på dr.dk og i DR’s nyhedsapp, og dagligt kan du også finde TVA Live på DR1 og DR2.

- De seneste år har blandt andet corona-pandemien, krigen i Ukraine og presset på de demokratiske institutioner vist, at vigtigheden af TV Avisen måske er større end nogensinde. Men udviklingen i teknologi, medielandskab og vaner betyder, at kravene og forventningerne til TV Avisen anno 2023 har ændret sig markant, og vi har set, at brugerne i stadig større grad søger mod digitale platforme for at få deres nyheder og blive opdateret, når det passer dem. Nu har vi et klart koncept for TVA, der matcher det behov, siger Sandy French.

Nyhedsbilledet lige nu

Hos TVA Live kan du altid blive opdateret på nyhedsbilledet lige nu. Det kan være en skarp og præcis udsendelse, som giver dig overblik over de vigtigste historier fra ind- og udland, eller fokus på én bestemt historie, når for eksempel store breaking news-historier udfolder sig live.

Hos TVA Live vil seerne opleve en nyhedsopdatering med fokus på nyheder fra alle egne af Danmark og massiv global tilstedeværelse, når DR Nyheders korrespondentkorps vil analysere og sætte perspektiv på nyheder fra verdens brændpunkter.

- Vi har det sidste års tid øvet os og har sendt meget mere TV Avis i løbet af dagen, og vi glæder os til at gå live med TVA Live. Men vi er også klar over, at vi helt tiden skal bygge på og udvikle videre, så TVA kan fastholde sine kerneværdier og være et relevant, troværdigt og tidssvarende samlingspunkt i nyhedsstrømmen, siger Marie Buss, der er ledende redaktionschef for TV i DR Nyheder.

Om aftenen tilbyder TV Avisen klokken 18.30 på DR1 fortsat dagens mest fyldige opsamling af hele nyhedsdøgnet, mens TV Avisen klokken 21.00 hver dag lægger et særligt perspektiv på døgnets vigtigste historier.

En anden ændring er, at TV Aviserne 18.30, 21.00 og TVA Live får et nyt samlet visuelt udtryk, hvor slægtskabet med dr.dk træder tydeligt frem. Samtidig indføres en række nye grafiske værktøjer, der både understøtter løftet om at være fuldt opdateret hele tiden, og som giver et nyt dynamisk lag at udfolde journalistikken i.

Stærkt hold af værter bag TVA

Holdet af værter, der skal guide seerne gennem nyhedsstrømmen, er også på plads, og de kan ses på billedet øverst.

- Seerne vil se værterne indgå i flere forskellige værtsroller. Nogle gange på TVA Live og andre gange på de faste TV Aviser på DR1 klokken 18.30 og 21.00 eller fra begivenheder rundt om i landet. Det er et stærkt hold af værter, der er klar til at løfte en meget vigtig public service-opgave. TVA skal være det sikre, kendte og troværdige sted, man altid kan søge hen og blive opdateret og få perspektiv på dagens vigtigste nyheder, siger ledende redaktionschef for TV i DR Nyheder Marie Buss.

Se traileren for det nye TVA Live