DR er klar med ny børneoplevelse i DR Byen

’Mig & Ramasjang’ hedder en ny rundvisning i DR Byen, hvor DR Koncerthuset henvender sig til de 4-9-årige. Her kan børnene både lære Ramasjang-universet og DR Byen bedre at kende.

Den nye rundvisning er for de 4-9-årige, og der blandt andet får et ID-kort til Ramasjang til sidst. Børnene her var med på en testrundvisning tidligere i år. (Foto: Ronja Folting)

Alle børn får fremover mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med børnekanalen Ramasjangs univers og også at lære DR Byen bedre at kende.

Det gør de, når DR Rundvisning fra den 1. februar lancerer den nye børneoplevelse ’Mig & Ramasjang’ i DR Byen. Rundvisningen kommer til at starte fra et særligt indrettet lokale i DR Byen, og den er blevet skabt i et samarbejde mellem afdelingerne DR Rundvisning og DR Salg.

- De seneste år har der været stor interesse for ’Ramasjang Mysteriet’-rundvisningerne, hvor man har kunnet lege sig igennem i DR Byen og opklare mysterier, som Kristian Gintberg gør det i programmerne på Ramasjang. I efteråret blev vi spurgt, om vi ville være med til at udvikle et nyt rundvisningskoncept for børn, og det er det, der nu er klar, forklarer projektleder Thit Dyreberg fra DR Salg.

Hun tilføjer, at det er et koncept med fokus på leg, fantasi og kreativitet. ’Mig & Ramasjang’ er målrettet de 4-9-årige, og undervejs i fortællingen støder de blandt andre på velkendte Ramasjang-figurer som Sofus, Sikker & Søn, Heino fra ’Heino fikser alt’, Hr. Skæg, Motor Mille, Onkel Reje, Rosa fra Rouladegade og flere andre.

Bygget op om ’Ramajetterne’

Fortællingen gennem rundvisningen er bygget op omkring ’Ramajetterne’, som styrer lufthavnen i Ramasjang. ’Ramajetterne’ har sendt en lufthavnsmedarbejder til DR Byen, som har brug for hjælp fra børn, der har lyst til at skabe nye venner til Ramasjang. DR Rundvisning inviterer derfor alle børn, der kommer til DR Byen, til at skabe deres egen karakter til Ramasjang ud fra spørgsmål som: Hvem ville du være, hvis du boede i Ramasjang? Hvor på øen ville du bo? Hvordan ville du transportere dig rundt, og hvordan ville du se ud?

- Børnene skal på en lille inspirationstur rundt i DR Byen med Ramasjang som fokus. De får deres helt eget Ramasjang-ID-kort, og til sidst bliver der givet besked til øen Ramasjang om, at en ny indbygger er kommet til, forklarer Thit Dyreberg.

Undervejs får børnene – og deres forældre – set dele af DR Byen. Her går vejen blandt andet forbi DR’s garage, DR Scenografi og Bamses hus i DR’s reception.

Hvem ville du være, hvis du boede i Ramasjang, og hvor på øen ville du bo? Det er noget af det, børnene skal svare på på ’Mig & Ramasjang’-rundvisningen. (Foto: Ronja Folting)

Stigende efterspørgsel efter børnerundvisninger

DR Rundvisning er en del af DR Koncerthuset, og her tilbyder man en række rundvisninger året rundt for både store og små og for grupper og enkeltpersoner. ’Mig og Ramasjang’-rundvisningerne vil man fremover kunne komme på lørdage og søndage hele året samt i skoleferier, som for eksempel den snarlige vinterferie.

Projektleder Mette Nielsen fra DR Rundvisning siger, at der har været stor interesse for børnerundvisninger i DR Byen, lige siden de startede i 2016.

- Vi oplever, at efterspørgslen stadig er stigende, og derfor har vi set frem til at udvide porteføljen med endnu en børnerundvisning, som tager udgangspunkt i Ramasjang-universet. Vi glæder os til at lukke dørene op for alle børn og forældre, som ønsker at udforske DR Byen med ’Mig & Ramasjang’, siger hun.

Læs mere om rundvisningen, billetter og se video her

FacebookTwitter