DR er klar med ny vært til ’Kulturen’

Den 1. august vender Chris Pedersen tilbage til DR, hvor han fremover bliver vært for P1’s daglige aktualitetsprogram ’Kulturen’.

Chris Pedersen vender tilbage til DR, hvor han også arbejdede fra 2012-2019. Foto: Bjarne Bergius Hermansen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Det bliver en ny vært – men bestemt ikke et ukendt navn i DR-sammenhæng, som fra den 1. august sætter sig til mikrofonen på ’Kulturen’. Det er P1’s daglige aktualitetsprogram med afsæt i, hvad der sker i kulturens verden netop nu.

Den nye vært bliver Chris Pedersen, 45, der kommer til DR fra en stilling som redaktør på Børsen Weekend.

Dermed vender Chris Pedersen tilbage til DR, hvor han fra 2012-2019 var tilrettelægger, udvikler og vært på ikke mindst en stribe programmer om kultur, kulturtendenser og mode på DR2 og DR K. Chris Pedersen var en periode også med-vært på kulturprogrammet ’4. division’ på P1 om fredagen, ligesom han ofte har været benyttet som kommentator på netop det program, hvor han nu sætter sig i værtsstolen: ’Kulturen’ på P1.

- Jeg er utroligt glad for at få Chris Pedersen som ny vært på ’Kulturen’, som er P1’s aktualitetsprogram, der er rygraden i DR’s dækning af den kulturelle nyhedsstrøm, og som sender to timer dagligt fra mandag til torsdag. Chris er en meget stærk og levende formidler med en skarp, kritisk sans. Derudover har han et stort netværk og et dybt kendskab til dansk kulturliv. Samtidig har han evnen til at aflæse større tendenser – også internationalt - i kulturen, som sætter den i spil i forhold til resten af samfundet, siger Mette-Line Thorup, der er redaktionschef for DR Kultur og Debat Lyd.

Siden Chris Pedersen forlod DR i 2019 har han udover at været redaktør på Børsen også haft jobbet som kulturredaktør på Radio Loud – nu 24syv. Han er oprindeligt bachelor i kommunikation fra Roskilde Universitet og har også læst kunsthistorie.

Glæder sig til at lave radio

Chris Pedersen glæder sig til at vende tilbage til DR - og til nu at skulle producere radio og lyd.

- Det gode ved radio er, at den nemmere kan tappe ind i den daglige kultursamtale, end TV kan - og det glæder jeg mig til at blive en del af. Jeg er et udpræget kulturmenneske, og jeg synes, ’Kulturen’ på P1 er god til at favne alle lag af kulturen – både kulturpolitikken, popkulturen og finkulturen. Samtidig kan jeg godt lide formatet, hvor der både er klassisk journalistik, plads til at man kan mærke værterne og plads til anderledes vinkler, siger han.

Da Chris Pedersen var ansat i DR fra 2012-2019, stod han ofte bag programserier på TV med afsæt i tendenser i tiden, livsstil, mode og kulturelle fænomener.

Chris Pedersen var for eksempel med til at producere talkshowet ’Salon K’ om kulturtendenser på DR K, ’Verdens lykkeligste land’ om lykkeforskning og den danske samfundsmodel på DR2, ’Skønhedens magt’ om psykologien bag skønhedsidealer på DR K, ’Afrika er det nye sort’ om design, popkultur og mode i Afrikas mest fremadstormende økonomier samt ’Lyst til luksus’, hvor han undersøgte sammenhængen mellem magt, forbrugsvaner og sociale dynamikker.

På værtsposten for ’Kulturen’ afløser Chris Pedersen Tore Leifer, som tidligere i år fik job udenfor DR.