DR er klar med sin nye dramaserie: ’Huset’ blev præsenteret i tidligere statsfængsel

Den 1. september på DRTV og den 3. september klokken 20.00 på DR1 er der premiere på DR’s nye tv-serie ’Huset’. Her kan du komme med bag præsentationen af serien i Vridsløselille Statsfængsel.

 • Fotosession med hovedrolleindehaverne i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel: Sofie Gråbøl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Charlotte Fich og David Dencik. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Holdfoto af skuespillerne i 'Huset'. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Sofie Gråbøl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Charlotte Fich og David Dencik er fire fængselsbetjente, der skal få styr på de indre linjer i et fængsel. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Sofie Gråbøl spiller Miriam, der ser fanger som ligeværdige medmennesker. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • David Dencik spiller Henrik, som er en af de hårde veteraner blandt betjentene. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Charlotte Fich spiller Gert, der som chef står for at implementere de forandringer, der skal ske i fængslet, hvis det skal have en chance for at overleve. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Youssef Wayne Hvidtfeldt spiller Sammi, som vi møder, da han har sin første arbejdsdag i fængslet. (Foto: © Ólafur Steinar Rye Gestsson, Ritzau Scanpix)
1 / 7

Torsdag inviterede DR pressen indenfor i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel. Det er netop her, DR Dramas nye søndagsserie ’Huset’, der nu kan ses på DRTV, er optaget.

Serien er centreret om fire fængselsbetjente i et nedslidt, dansk fængsel - kendt som ’Huset’. I hovedrollerne ses Sofie Gråbøl, David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt.

DR's fiktionschef Henriette Marienlund bød pressen velkommen, før der var fotosessions og interviews inde i fængselscellerne.

- ’Huset’ er en barsk serie. Den åbner et univers og viser miljøer, som få kender. Den viser skyggesider af vores samfund og os selv. Det er en menneskelig trykkoger, der bliver sat en lup henover. Fængselsbetjentene bliver sat i store dilemmaer og svære valg. Som seer vil man tænke: ’Hvad ville jeg selv have gjort, hvis jeg kom i den situation?’, lød det Henriette Marienlund.

’Huset’ er skabt af Kim Fupz Aakeson i tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer, og det er en rå serie, der er meget realistisk i sit udtryk.

- ’Huset’ er modigt skrevet, modigt instrueret og modigt spillet. Der skal lyde en kæmpe tak til skuespillerne – de har givet en del af deres sjæl til fængslet. DR Drama har aldrig lavet en serie, der minder om denne, sagde Henriette Marienlund.

I billedgallerierne her på siden kan du møde holdet bag ’Huset’ fra pressemødet i Vridsløselille Statsfængsel.

 • Skuespillerne Dan Boie, Gustav Dyekjær Giese og Sami Darr. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Laura Christensen er også på rollelisten. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Frederik Louis Hviid, Kim Fupz Aakeson og Michael Noer står bag ’Huset’. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • - Jeg har glædet mig i lang tid til det her efterår, hvor vi har ’Huset’ og ’Carmen Curlers 2’. Det er spot on det, vi vil lave i DR Drama – noget meget forskelligt, siger Henriette Marienlund, DR’s fiktionschef. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
 • Interviews med skuespillerne fandt sted inde i fængselscellerne i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
1 / 5