DR er med til at producere ny serie: Sofia Helin går fra politi til prinsesse

Først var hun Saga i fire sæsoner af den dansk-svenske serie ’Broen’. Nu er der udsigt til at se Sofia Helin som kronprinsesse på de nordiske TV-skærme.

Sofia Helin skifter fra politiet til kongehuset i den nye serie ’Atlantic Crossing’, som DR er med til at co-producere. (Foto: Foto: Eva Rose/Cinenord/NRK)

Hun blev for alvor kendt som den små-autistiske politibetjent Saga Norén i de fire sæsoner af den dansk-svenske dramaserie ’Broen’, men fremover skal den svenske skuespiller Sofia Helin indstille sig på at være prinsesse i stedet.

I en co-produktion med DR og svenske SVT går norske NRK i december i gang med optagelserne til den nye historiske dramaserie ’Atlantic Crossing’, som formentlig får premiere i 2021.

Serien bygger på et stykke fælles, skandinavisk historie, og den fortæller historien om Märtha, der var kronprinsesse i Norge fra 1929 til sin død i 1954. Hun var mor til Norges nuværende kong Harald, hendes mor var danske Prinsesse Ingeborg, mens hendes far var Prins Carl af Sverige.

Sammen med manuskriptforfatteren Linda May Kallestein har seriens skaber Alexander Eik brugt syv år på at udvikle manuskriptet til ’Atlantic Crossing’. De har blandt andet fundet ikke-offentliggjort materiale i både Norge og USA – for eksempel dokumenter, der beskriver Kronprinsessens rejse til USA og hendes arbejde med at støtte Norge derfra under Anden Verdenskrig.

Har lært om bordskik og etikette

Sofia Helin glæder sig til at spille Märtha og dermed fortælle en ufortalt historie om en dame, som har gjort en forskel i verdenshistorien, som hun siger.

”Jeg er ved at lære mig norsk, og jeg har læst alt, hvad jeg kan finde af historiebøger om Anden Verdenskrig og den norske og svenske kongefamilie. Jeg forsøger også at lære, hvad der er forskellen på overklassen og almindelige hjem, og jeg har blandt andet været på slottet for at lære mig kongelig bordskik og etikette, før jeg skal spille rolle,” siger Sofia Helin til norske NRK, der netop har offentliggjort, at hun får den store rolle.

Märtha nåede aldrig at blive dronning, da hun døde af kræft i 1954 – kun få dage efter sin 53 års fødselsdag.

Eftersom DR er med til at co-producere serie, er det også planen, at DR viser serien, når den er klar om cirka tre år.