DR er på trapperne med ny version af streamingtilbuddet DRTV

Til efteråret lancerer DR en ny version af sit streamingtilbud DRTV. Men allerede fra denne uge kan brugerne, hvis de ønsker det, opleve en forpremiere på det kommende DRTV og være med til at afprøve det nye tilbud.

  • Hver tredje dansker mellem 20-29 år har slet ikke et tv-apparat i husstanden, og mens danskerne bruger mindre tid foran tv-apparaterne, stiger antallet af timer, de streamer indhold. Foto: Agnete Schlichtkrull.
1 / 4

Flere og flere danskere streamer tv-indhold digitalt i stedet for at se flow-tv på et traditionelt tv-apparat. Hver tredje dansker mellem 20-29 år har slet ikke et tv-apparat i husstanden, og mens danskerne bruger mindre tid foran tv-apparaterne, stiger antallet af timer, de streamer indhold.

For at være på forkant med denne udvikling i medieforbruget, lancerer DR i efteråret en ny version af sit streamingtilbud DRTV.

DRTV vil nu huske den enkelte bruger, som derfor præsenteres for indhold, der er mere relevant og personligt. En ny login-funktion sikrer også, at brugerne enkelt kan bruge DRTV på tværs af apparater.

- Den nye version af DRTV er selve fundamentet i vores ambition om at levere et streamingtilbud, der står lige så stærkt som vores tilbud på flow-tv. Når brugerne over tid fravælger flow-tv, vil vi give dem et attraktivt alternativ, nemlig DRTV, siger digital chef Michael Arreboe fra DR Medier.

Fem ugers forpremiere

Allerede fra onsdag den 12. juni kan de brugere, der ønsker det, tilgå en forpremiere på det kommende nye DRTV, hvis de bruger en browser-version af DRTV. Forpremieren løber fem uger og er igangsat, for at brugerne kan komme med meldinger om fejl og mangler samt for at teste systemerne bag tjenesten.

Udviklingen af den nye version af DRTV er et led i omstillingen af DR’s tv-tilbud. DRTV skal sammen med DR1 være hovedindgangen til tv-indholdet fra DR fremover. Og fra 2020 er DRTV eneste hjemsted for Ultra og DR3, når flowkanalerne lukker, ligesom der på faste dage bliver publiceret indhold inden for forskellige genrer og rettet mod forskellige målgrupper.

DRTV har - og vil også fremover - have en unik position og profil. Streamingtilbuddet har nemlig en bred vifte af genrer og en høj grad af dansk indhold. Under den netop overståede valgkamp valgte et rekordhøjt antal danskere således også at streame nyheder og aktualitetsprogrammer på DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk