DR er på vej med historisk dramadokumentar om Jens Otto Krag og Helle Virkner

Serien, der er i fire dele og har premiere 22. maj, handler om politikeren Jens Otto Krag og skuespilleren Helle Virkners liv og kærlighedshistorie.

Dramaet spilles af Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal som henholdsvis Jens Otto Krag og Helle Virkner. (Foto: © Monday Production, DR Digital (PHMO))

DR er på vej med en ny, historisk dramadokumentar i fire dele om politikeren Jens Otto Krag og skuespilleren Helle Virkners liv og kærlighedshistorie.

Handlingen udspiller sig fra sidst i 1940’erne og frem til Krags død i 1978. ’Krag & Virkner’ kan ses fra den 22. maj på DRTV, og første afsnit sendes samme dag klokken 20.00 på DR1.

Serien ’Krag & Virkner’ beskæftiger sig med en begivenhedsrig periode i danmarkshistorien, hvor den velfærdsstat, vi har i dag, blev formet. ’Krag & Virkner’ er baseret på historiske kilder, arkivoptagelser samt eksklusive interviews med nogle af de mennesker, der stod Jens Otto Krag og Helle Virkner nærmest.

- ’Krag & Virkner’ er en medrivende og dramatisk kærlighedshistorie om mødet mellem to mennesker med hver deres passion, ambitioner og et fælles officielt hverv som Danmarks statsministerpar. En kærlighedshistorie, der foregår i en vigtig periode for Danmark og resten af verden. Vi glæder os til at invitere seerne indenfor i dette stykke nære danmarkshistorie og håber på at kunne bidrage med en ny forståelse og viden om en tid, der har været meget formende for det samfund, vi er en del af i dag, siger programchef for ekstern produktion i DR Anne Garlichs.

Op- og nedture på tætteste hold

Jens Otto Krag og Helle Virkner forelsker sig og gifter sig impulsivt i juli 1959. Jens Otto Krag bliver landets statsminister ad flere omgange – første gang i 1962. I samme periode balancerer en af danmarkshistoriens helt store skuespillerinder, Helle Virkner, mellem familielivet og det professionelle liv på landets teaterscener og film-set. Men tiderne skifter, og vi ser eksempelvis ungdomsoprøret presse sig på. Krag mister grebet om magten, og trangen til kvinder og alkohol fylder stadigt mere. I forsøget på at skabe et andet arbejdsliv stopper Krag som statsminister i 1972, dagen efter folkeafstemningen om Danmarks medlemskab af EF.

Eksklusive interviews med personer helt tæt på

I ’Krag & Virkner’ møder vi nogle af det 20. århundredes største og vigtigste personligheder og oplever flere historiske fikspunkter, der har formet vores land og resten af verden. Vi møder en lang række personligheder fra både den politiske og kulturelle scene og mennesker, der kendte Jens Otto Krag og Helle Virkner både professionelt og privat.

Her kan nævnes Helle Virkners veninder Malene Schwartz og Lone Hertz, tidligere kollegaer og venner af Jens Otto Krag, tidl. minister Kjeld OIesen, tidligere organisationssekretær Søren Hansen, forfatter og journalist Lise Nørgaard samt Jens Otto Krags søn og nuværende borgmester på Ærø Peter Hansted.

Det er historiker Bo Lidegaard, der tager os gennem historien sammen med kulturskribent Jakob Steen Olsen.

Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal i hovedrollerne

Dramaet spilles af Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal som henholdsvis Jens Otto Krag og Helle Virkner. Desuden møder vi Mads Knarreborg som tidligere statsminister H.C. Hansen, Bjarne Henriksen som Bent Schønberg og mange flere. Thure Lindhardt står også bag instruktionen, der er hans første opgave som instruktør. - Det har været en helt særlig oplevelse at få lov til at fortælle et stykke danmarkshistorie fra en tid, som jeg ikke selv har oplevet, men som jeg har hørt så meget om. At få et særligt indblik i nogle helt utroligt spændende mennesker, som har haft en stor betydning for vores historie, siger Thure Lindhardt og fortsætter:

- Det har været helt naturligt for mig at arbejde i instruktørrollen på dette projekt. Og en fantastisk mulighed for at præge den dramatiske fortælling, som vi har haft store ambitioner for.

’Krag & Virkner’ kan ses fra den 22. maj på DRTV, og første afsnit sendes samme dag klokken 20.00 på DR1.

Dramadokumentaren er i fire afsnit. ’Krag & Virkner’ er produceret af Monday Media.