DR får den samme pris for 9. år i træk

Samtlige otte nominerede til ’Bedste børneprogram’ ved TV-Prisen 2019 kommer fra DR Ramasjang og DR Ultra.

Hr. Skæg, Rosa og mange andre værter fra Ramasjang har været med til at redde bier i årets løb, og det kan de nu få TV-Prisen 2019 for. (© DR Produktion)

Selv om der fortsat er flere uger til, at den danske TV-branche fejrer 2018’s største bedrifter og bedste programmer ved uddelingen af TV-Prisen i København, er der én ting, som allerede nu ligger fast. Det er, at DR får fagprisen for det bedste børneprogram i det forgangne år.

Nomineringerne til Producentforeningens arrangement er kommet, og når DR allerede nu kan slå fast, at prisen havner i huset, er det, fordi samtlige otte nominerede i kategorien er programmer, som er blevet sendt på DR’s to børnekanaler, DR Ultra og DR Ramasjang.

De otte udsendelser, der har chancen, er:

 1. 1

  * ’Bamselægen’, MUST Productions for DR Ramasjang

 2. 2

  * ’Fantasi Fantasi’, Sonntag Pictures for DR Ultra

 3. 3

  * ’Klassen’, STV Production for DR Ultra

 4. 4

  * ’Ramasjang redder bierne’, DR B&U for DR Ramasjang

 5. 5

  * ’Sovedyr på eventyr’, Mastiff Media for DR Ramasjang

 6. 6

  * ’Ultra Nyt’, DR B&U for DR Ultra

 7. 7

  * ’Vitello’, Ja Film/Zentropa/Sell Out Pictures for DR Ramasjang

 8. 8

  * ’Ultra Snydt’, Metronome Productions for DR Ultra

Når DR får overrakt prisen i Tivoli Congress Center l i København lørdag den 26. januar, er det faktisk niende år i træk, at årets bedste børneprogram er en DR-udsendelse. DR har så fået prisen ved samtlige uddelinger af TV-Prisen i 2010’erne. Sidste år var det DR Ultras serie ’Klassen’, der hjembragte prisen.

Det er Anders Lund Madsen, der bliver vært for uddelingen af årets tv-fagpriser, og de nominerede i alle kategorier kan ses her