DR får international pris for kreativ brug af arkivet

På verdenskonferencen i den internationale sammenslutning af TV-arkiver er DR blevet hædret for kreativt brug af sit arkivindhold – nemlig for arkivteltet, som tager rundt til byer over hele landet.

  • DR's arkivtelt vækker internationalt opsigt og er blevet prisbelønnet i Venedig. (Foto: Dr arkiv)
  • Louise Broch fra DR Arkiv med prisen til DR for arkivteltet. (Foto: Oscar Rishede)
1 / 2

Det hører til sjældenhederne, at man får en pris for sit telt, men det var ikke desto mindre, hvad DR fik torsdag aften.

På verdenskonferencen i den internationale sammenslutning af TV-arkiver (FIAT/IFTA) i Venedig i Italien modtog DR sent torsdag prisen for ’Bedste arkivbrug’ – eller ’The Excellence in Archival Use and Valorization’, som kategorien præcist hedder. Prisen sikrede DR sig foran nominerede fra Holland og Frankrig, og den bliver givet for kreativt brug af arkivindhold.

DR får prisen for Arkivteltet, som var en del af DR-eventet ’Din by – en del af historien’, og som har været forbi Holbæk, Nakskov, Esbjerg, Randers og Odense sidste år samt i Vejle i år. I byerne, hvor teltet har været stillet op, har indbyggerne kunnet genopdage, udforske og lege med DR’s mange TV- og radiomaterialer fra byen og egnen. De har for eksempel kunne lytte til gamle radioklip i Radioskoven, selv kunnet lokalisere tv-og filmklip fra lokalområdet eller lave deres egne digitale collager med billeder fra deres by før og nu.Sjældent med pris til event ”Formålet har været at gøre den fælles identitets- og kulturhistorie tilgængelig i lyd og billeder, så folk i høj grad selv har kunnet fordybe sig i dem,” forklarer Louise Broch, der sammen med kolleger i DR Arkiv har produceret teltet og som stolt modtog prisen i Venedig på DR’s vegne.

Det er lidt usædvanligt, at DR får den internationale arkivpris for en event. Som regel er det journalister eller producenter, der får den, fordi de har fundet unikke muligheder at bruge arkivindhold på i deres programmer.

Facebook
Twitter