DR får ny korrespondent i Kina

DR’s hidtidige reporter i Shanghai, Philip Róin, skal fremover være DR’s Kina-korrespondent.

I foråret rapporterede Philip Róin til danskerne fra Shanghai under den 60 dage lange corona-nedlukning, hvor han sad indespærret i sin lejlighed for at kunne rapportere om det. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Philip Róin, 32, er pr. 1. august 2022 ansat som DR’s korrespondent i Kina. Han afløser Philip Khokhar, der flytter til Istanbul, hvorfra han fremover skal dække Mellemøsten og Sydasien sammen med Puk Damsgård.

Om ansættelsen af Philip Róin som Kina-korrespondent siger DR’s udlandschef Niels Kvale:

- Jeg er enormt glad for, at Philip er vores nye korrespondent. Han kombinerer en dyb Kina-viden og erfaring med et nysgerrigt sind og en legesyg tilgang til journalistikken. Det giver os alletiders mulighed for at fortælle om Kina. For det kræver store mængder nysgerrighed og kulturel oversættelse for at hjælpe os til at forstå Kina, så vi kan forholde os fordomsfrit og kritisk til verdens nye supermagt, siger han og fortsætter:

- Samtidig kræver det knofedt, udholdenhed og et kæmpe lager af dumplings, som da Philip, mens han var vores Kina-reporter, blev i Shanghai under den 60 dage lange corona-lockdown, hvor han sad indespærret i sin lejlighed for at kunne rapportere om det.

Kæmpe arv

Philip Róin har siden foråret været reporter for DR i Kina. Om sin nye stilling som Kina-korrespondent siger han:

- Det er en kæmpe arv, der skal løftes. Hvis jeg ikke bliver lukket inde i min lejlighed igen, vil det være fantastisk at få mulighed for at rejse ud og finde alle de skæbner, der gør Kina til den mest interessante historie i vor tid.

Han fortsætter:

- Den eneste måde at forstå noget så stort og komplekst som Kina er ved at dissekere det i tusinde små historiebidder, og der er DR jo et smørrebrødsfad af platforme og programmer, der kan aftage det lange, det korte, det smukke, det mærkelige og det stykke, som ingen andre ville overveje at røre.

Philip Róin glæder sig til at finde muligheder til at trække lidt på den viden og de ideer, han har indsamlet i løbet af mine år i Kina.

- Det kinesiske verdenssyn betyder jo mere og mere for os alle, så hvis jeg kan få folk i Danmark til at se verden med kinesiske øjne i fem minutter i ny og næ, så er jeg stolt, siger han.