DR fornyer TV-gudstjenesten med Anders Laugesen som vært

Fra 1. marts klokken 14 kan seerne opleve en ny og længere tv-gudstjeneste på DR2. ’TV-gudstjenesten’ ændrer navn til ’Med Laugesen i kirke’ og samtidig udvides sendetiden med et kvarter.

Fremover kan danskerne tage med vært Anders Laugesen i kirke hver søndag på DR2. Sammen med en gæst lægger Laugesen op til dagens gudstjeneste og kaster lys over de emner, som præsten har fokus på.

DR har gennem de seneste måneder haft særlig fokus på at løfte formidlingen af trosstoffet. På radio har en række nye programmer allerede set dagens lys søndag formiddag på P1: ’Tal til mig – med Iben Maria Zeuthen’ og ’Tidsånd’. Med den fornyede tv-gudstjeneste kommer nu det første af flere nye initiativer på tv.

- Trosstoffet er et centralt område for DR. Jeg er optaget af, at vi skal gøre trosstoffet både levende og relevant, så det på den ene side løfter formidlingen af den kristne kulturarv og samtidig afspejler den tid, vi er i lige nu. Jeg håber, at fornyelsen af TV-gudstjenesten vil tiltrække kerneseere, men også gøre de seere nysgerrige, der ikke har et klart defineret forhold til tro, siger DR’s kulturdirektør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen.

Bodil Jørgensen og ’månedens præst’

Den første gæst som Anders Laugesen tager med i kirke, er skuespiller Bodil Jørgensen. Sammen lægger de op til gudstjenesten, der afholdes i Sorgenfri Kirke, hvor præsten er Søren Hermansen. Sorgenfri Kirke danner rammen om tv-gudstjenesterne fire gange i marts, hvor også skuespillerne Lars Mikkelsen og Annmari Max Hansen er blandt gæsterne, men hver gang med Anders Laugesen som vært. Søren Hermansen bliver ’månedens præst’ i marts – en titel der indebærer, at seerne lærer ham at kende både fra prædikestolen og i samtaler med Anders Laugesen. Måneden efter er det Louise Højlund, som er ’månedens præst’ i Langenæs Kirke ved Århus, der danner rammen om tv-gudstjenesten i april.

Præst Søren Hermansen, skuespiller Bodil Jørgensen og vært Anders Laugesen reflekterer over dagens TV-gudstjeneste i Sorgenfri Kirke. (Foto: Lars Møller Hansen)

- Jeg glæder mig til at gå til gudstjeneste i selskab med en ny gæst hver søndag og besøge forskellige kirker og præster rundt om i Danmark. Vi skal sammen tale os ind på de emner, vi møder i gudstjenesten og forhåbentlig få åbnet for det særlige rum, vi sammen med seerne skal opleve. Gæsternes personlige overvejelser om tro, kristendom og eksistens – altså emner, der vedrører os alle – vil være med til at sætte rammen for søndagens gudstjeneste, siger vært Anders Laugesen.

’Med Laugesen i kirke’

  • 1. marts – Sorgenfri Kirke – Sognepræst Søren Hermansen – vært Anders Laugesen – gæst: Bodil Jørgensen

  • 8. marts – Sorgenfri Kirke – Sognepræst Søren Hermansen – vært Anders Laugesen – gæst: Adam Price

  • 15. marts – Sorgenfri Kirke – Sognepræst Søren Hermansen – vært Anders Laugesen – gæst: AnnMari Max Hansen

  • 22. marts – Sorgenfri Kirke – Sognepræst Søren Hermansen – vært Anders Laugesen – gæst: Lars Mikkelsen

  • 29. marts – Kvindelivsgudstjeneste fra Rebild bakker og Bruderup Ødekirke – Sognepræst Marie Therese Strand – vært Anders Laugesen

  • I april er det Louise Højlund, som er ’månedens præst’, hvor Langenæs Kirke ved Århus danner rammen om tv-gudstjenesten.

Facebook
Twitter