DR Fyn synger med Luther og lytterne

De seneste gange har der været omkring 1000 gæster, når DR Fyn inviterer til fællessang. Den 11. marts gør man det igen – i Odense Domkirke.

800 mennesker til syngsammen-arrangement ved en tidligere lejlighed på DR Fyn. (Foto: Karen Sass)

Der vil både være Luther og lyttere, når DR Fyn på ny inviterer til fællessang lørdag den 11. marts.

Efterhånden har DR Fyn gjort det i fem år, og de seneste gange har omkring 1000 sangglade lyttere sunget med, når P4 Fyns morgenvært Ruth Kabel har været konferencier i eksempelvis Odense Koncerthus.

Næste runde med fællessang bliver speciel, for i anledning af 500-året for Luthers reformation er DR Fyn og Fyens Stift gået sammen om at arrangere fællessangen i Odense Domkirke. Sangprogrammet ligger endnu ikke helt fast, men det vil blandt andet være klassikere som ’Vor Gud han er så fast en borg’ og ’Lovet være du, Jesus Krist’ på repertoiret i kirken, der selv er ældre end Reformationen og blev indviet den 30. april 1499.

”Vi kom til at tale med de to faste fortællere og musikere ved vores sangarrangementer – komponisten og organisten Povl Christian Balslev fra Vor Frue Kirke i Svendborg og lederen af ’Kulturmaskinen’ i Odense, Jesper Vognsgaard, om at det kunne være emnet for vores forårsarrangement, fordi Luther jo har haft stor indflydelse på hele vores kultur,” forklarer public outreach-redaktør Lise Ravn Jedzini fra DR Fyn, der blandt andet har ansvaret for arrangementer, hvor DRs brugere møder DR Fyn og medarbejderne bag.

Ingen er sure af sang

”De syntes, det var en god idé, og så kontaktede jeg Fyens Stift og spurgte, om vi måtte låne kirken til fællessangen. Det sagde de heldigvis ja til,” beretter Lise Ravn Jedzini.

Ved ’Syng med Luther & DR Fyn’ vil Povl Christian Balslev og Jesper Vognsgaard guide de fremmødte gennem Martin Luthers tekster og liv samt fortælle, hvordan Luthers 95 teser satte gang i Reformationen, der medførte splittelsen fra den katolske kirke og grundlæggelsen af protestantismen.

Lise Ravn Jedzini glæder sig til endnu et DR Fyn-sangarrangement.

”Generelt vil vi gerne synge med lytterne, fordi fællessang skaber fællesskab på tværs af alder og køn. Og der er en stor kulturarv gemt i vores sange, som vi kan være med til at holde levende, når vi synger. Vi har et motto, der hedder ”Man kan ikke være sur, når man synger”, og det føler jeg også overbevist om, at vi heller ikke er den 11. marts,” siger hun.

’Syng med Luther & DR Fyn’ varer halvanden time – fra klokken 11.00 til 12.30, og Odense Domkirke ligger Klosterbakken 2 i Odense.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter