DR giver danske unge skulderklap med musikshow

DR sætter lørdag aften Danmarks unge i centrum, når danske musikere i en time på DR1 giver dem et musikalsk plaster på såret for et forår i afsavnets tegn.

Lørdag aften står i ungdommens tegn, når kunstnere som blandt andre Topgunn, Mekdes og Specktors i ’Tættere end vi tror – coronakoncert med Pelle Peter Jencel’ på DR1 anerkender danske unges afsavn og bidrag under coronakrisen.

- Vi vil gerne anerkende de unges indsats og den tid, de går igennem. For dem ser tingene dette forår meget anderledes ud, end de havde håbet på og glædet sig til for bare et par måneder siden, siger Erik Struve Hansen, der er redaktionschef i

DR
Ung TV.

Værten på musikshowet lørdag aften, Pelle Peter Jencel, er enig i, at de unge fortjener anerkendelse.

- Jeg kan godt huske, hvordan det er at være teenager, og hvor vigtigt fest og fællesskab er. Det fællesskab er i år bare aflyst, og de aftener, minder og oplevelser, som har været med til at definere vores andres ungdom, er der bare ikke for dem lige nu, siger Pelle Peter Jencel, som til daglig er vært på radioprogrammet ’Pelle Peter på P3’.

Et mix af genrer

Musikken lørdag aften er udvalgt særligt til de unge, og kunstnerne repræsenterer et mix af genrer i det danske musiklandskab, som skulle have udgjort en del af sommerens aflyste koncerter.

- Vi er glade for, at musikerne er med til at give de unge et velfortjent skulderklap. På samme tid kommer vi også til at fremhæve nogle af de danske kunstnere, som har fået et noget

amputeret
forår og som har fået revet en masse koncerter ud af kalenderen, siger Erik Struve Hansen.

Det mener Pelle Peter Jencel også er positivt.

- Vi kommer godt rundt i krogene med navnene. Joyce har nærmest genoplivet punken, Scarlet Pleasure er det gode eksempel på et perfekt popnavn med iørefaldende musik, og Clara er en

glimrende
understregning af, hvor vanvittigt mange dygtige kvinder, vi har i dansk musik, siger Pelle Peter Jencel.

Udover de musikalske indslag vil også MØ og statsminister Mette Frederiksen deltage i programmet, ligesom nye klip fra DR3’s coronadagbøger bliver vist. Showet er optaget i Københavns Lufthavn og er inspireret af det fælleskabsskabende budskab i nummeret ’Tættere end vi tror’, der den seneste tid har toppet de danske hitlister. ’Tættere end vi tror’-sangen blev til i radioprogrammet ’Pelle Peter på P3’, hvor vært Pelle Peter Jencel skabte nummeret sammen med flere danske kunstnere. Sangen skulle sætte ord og følelser på den situation og hverdag, Danmark og verden står i, og det er den ånd, programmet vil indkapsle.

’Tættere end vi tror – coronakoncert med Pelle Peter Jencel’ bliver sendt lørdag den 23. maj klokken 21.00 på DR1. Udsendelsen kan naturligvis også streames på DRTV.