DR: Glad for afklaring om medieaftale - det giver arbejdsro

- Det er positivt, at der nu er en aftale, der skaber stabile rammer om DR´s økonomi i de kommende år, lyder det fra DR's bestyrelsesformand.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

En ny medieaftale mellem regeringen SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Kristendemokraterne, Alternativet og Frie Grønne styrker den demokratiske samtale i Danmark og gør klar til at lægge arm med de store internationale techgiganter og streamingtjenester på det danske mediemarked.

Hos DR havde man gerne set en bredere aftale, men samtidig er der tilfredshed med, at der nu er indgået en aftale.

- Det er positivt, at der nu er en aftale, der skaber stabile rammer om DR´s økonomi i de kommende år. DR har nu et fundament til at arbejde videre med kerneopgaven og bringe danskernes sammen om det vigtige. Vores demokrati, vores kultur og de danske fællesskaber, siger DR´s bestyrelsesformand Marianne Bedsted.

'En fornuftig medieaftale'

DR´s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, siger:

- Det en fornuftig medieaftale, som imødekommer en række af de største udfordringer, danske medier står over for. Særligt i forhold til, at der skal arbejdes aktivt for styrket demokratisk kontrol med techgiganter. Det er i den grad nødvendigt i en tid, hvor internationale streamingtjenester og techgiganter i stigende grad gør det svært for danske medier at komme ud med dansk indhold til danskerne, siger hun og fortsætter:

- Vi har i DR lagt en klar strategi frem mod 2025, der skal give danskerne lyst til vide mere om det vigtige og sikre, at DR og dansk indhold står stærkt på digitale platforme. Aftalen sætter en god retning og ramme for public service og giver plads til den digitale transformation, der er så afgørende for, at DR og dansk indhold hele tiden kan udvikle sig og stå stærkt i et globaliseret medieforbrug.