DR gør klar til ’Skolernes Sangdag’ igen

Sangeren Wafande skriver en sang til ’Skolernes Sangdag’, som DR nu atter forsøger at tromme børn sammen til den 11. april. Sidste år sang næsten 200.000 med.

400 elever fra fynske skoler sang med ved 'Skolernes Sangdag 2013' på Odense Rådhus. (Foto: DR)

Hvis man er hurtig og melder sig snart, kan ens skoleklasse få plads i Koncertsalen i DR Byen på ’Skolernes Sangdag’ fredag den 11. april i år. Og ellers er der i hvert fald rig mulighed for også i 2014 at synge med ude på landets flere tusinde skoler.

Sidste år deltog hen ved 200.000 i ’Skolernes Sangdag’, som DRs ’Syngelyst’-kampagne står bag. Og netop i disse dage begynder ’Syngelyst’-sekretariatet atter at tromme lærere og elever sammen til årets fællessang. Det sker blandt andet ved at sende plakater ud til landets skoler, fortæller redaktør og leder af ’Syngelyst’-sekretariatet, Birgit Bergholt fra DR Kultur.

”Wafande er gået i gang med at lave en ny skolesang i anledning af 200 års skolejubilæet, og den vil han opføre for første gang, når vi i år laver et stort morgensang-show i Koncertsalen på sangdagen. Showet kommer til at ryge ud til hele landet på DR Ultra, og Ultra-værter som Sofie Linde, Sebastian Klein og Kristian Gintberg kommer også på scenen. Det samme gør DR Børnekoret og dirigent Michael Bojesen,” fortæller hun.

200-året for sang i skolen

'Skolernes Sangdag' samarbejder i år med 'Skole i 200 år' i anledning af, at Kong Frederik den 6. i 1814 indførte undervisningspligt.

”Samtidig fylder sangen i skolerne også 200 år. For i den første ’Anordning for Almueskolevæsenet paa Landet i Danmark’ fra 1814 stod der for eksempel, at lærerne burde vejlede børnene til ”ordentlig sang”, forklarer Birgit Bergholt.

I anledning af den runde dag vil flere af sangene ved ’Skolernes Sangdag’ være af ældre dato – for eksempel ’Det er i dag et vejr’, ’Jeg ved en lærkerede’ og ’I østen stiger solen op’. Men også ’Papegøjen fra Amerika’ og vindersangen fra MGP 2014 kommer på programmet.

Birgit Bergholt håber, at det vil lykkes at få endnu flere end de 439 skoler med, som deltog i ’Skolernes Sangdag’ sidste år.

Håber tallet stiger

”Det er blevet en god tradition, at ’Skolernes Sangdag’ bliver holdt fredag før påskeferien, og de sidste år har antallet af deltagere været støt stigende. Vi håber også, at tallet stiger i år,” siger Birgit Bergholt.

Man kan melde skoleklasser til og læse meget mere om dagen på www.dr.dk/skolernessangdag.

'Skolernes Sangdag' er i år støttet af Augustinusfonden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter