DR har 11 chancer ved Prix Europa i Berlin

Vidt forskellige programmer og online-projekter er nomineret til ugens uddeling af Prix Europa-priser i den tyske hovedstad.

DR Radiodrama er nomineret i kategorien ’Bedste radiodrama’ for podcastserien 'Migranten' med Asbjørn Krogh Nissen som journalisten Rasmus og Mishael Fapohunda som migranten Akereh. (Foto: Heidi Maxmilling © Type 2)

Det er vidt forskellige programmer og online-projekter fra DR, der har chancen for at sikre sig en Prix Europa, når over 1000 mediefolk fra europæiske radio- og TV-stationer i denne uge mødes for 30. gang for at hædre de bedste tv-, radio- og online-produktioner.

I alt 642 produktioner fra 35 lande er sendt afsted til bedømmelse, og DR har fået 11 nomineringer til konkurrencen, som slutter med prisuddeling i Berlin på fredag den 21. oktober.

DR har chancen inden for alt fra tv- og radiodokumentar over aktualitetsstof i radioen og radiodrama til musikprogrammer i radioen, ligesom to af DRs online-projekter også er på den endelige liste over nominerede.

De nominerede fra DR er:

TV-dokumentar: ’Mordet på Jannick’, DR3

Radiodokumentar: ’Kærlighed, kamp og kusse’, P1 ’Nattens Dronning’, DR PodcastBedste multikulturelle program (TV Iris) 'Hallo, Syrien! Opkald fra flugtruten', DR2

Aktualitetsprogrammer, radio: ’Kvinden der forsvandt’, P1 ’Når lægen gør fortræd’, P1

Radiodrama: ’Migranten’, DR Podcast

Musikprogrammer, radio: ’24 musikudtryk ifølge P2’, P2 ’P8 Jazz Alive – på skuldrene af jazzlegender’, P8 Jazz

Online ’Hva’ Ka’ Papir’, DR ’X Factor – Snapchat for broadcasters’, DR

Alle projekterne bliver præsenteret for deltagerne i Berlin, og det er også festivaldeltagerne, der skal stemme om, hvem der skal have de i alt 13 Prix Europa-priser, som skal uddeles. Hver pris er på 6.000 euro.

Det er Rundfunk Berlin Brandeburg (RBB), der står for at arrangere Prix Europa – med opbakning fra en lang række europæiske medieorganisationer og public service-huse.

Blandt de emner, der også skal diskuteres i år, er, hvordan ansvarlig journalistik ser ud nu om dage, og hvornår medier har en observerende rolle eller er medspillere. Den nuværende præsident for Prix Europa er Sveriges Radios generaldirektør Cecilia Benkö Lambom. Programmet 'Hallo, Syrien! Opkald fra Syrien' fra DR2, som er nomineret i kategorien for bedste multikulturelle program, modtog tidligere på måneden den særlig Signis-pris i forbindelse med Prix Italia-konkurrencen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk