DR har 15 chancer for at blive europamester

Nomineringerne er kommet til den fælleseuropæiske mediefestival Prix Europa i Berlin til oktober, og DR er godt repræsenteret med både radio-, TV- og online-produktioner.

Abdel Aziz Mahmoud er nomineret for programmerne 'Helvedes homo'. (DR Produktion © Type 2)

DR får gode muligheder for at følge op på sidste års succes ved Prix Europa, hvor DR-medarbejdere kunne rejse hjem med to statuetter fra den fælleseuropæiske mediefestival i Berlin.

I denne uge kom årets nomineringer, og med 15 nomineringer til såvel radio-, som TV- og onlineproduktioner fra DR er chancerne atter pæne, når priserne skal uddeles for 32. gang i den tyske hovedstad den 19. oktober. I alt 591 programmer og projekter fra hele Europa har været indstillet til de i alt 13 trofæer, som skal skifte hænder ved årets uddeling.

Abdel Aziz Mahmoud er en af DR-medarbejderne, der har chancen for at få en Prix Europa. Mini-reportageserien ’Helvedes homo – en muslim springer ud’, som han producerede til DR2, er nomineret i Prix Europa-kategorien ’TV Iris’, hvor prisen går til programmer, der har haft særligt fokus på den etniske mangfoldighed i Europa.

Sidste års Prix Europa i kategorien ’Bedste europæiske musikprogram i radioen’ gik til DR-programmet ’Sangskriver’ med Jonas Gülstorff som vært. Siden sejren sidste år er udsendelsen flyttet fra P7 Mix til P3, og i år bliver der rig lejlighed for DR for at forsvare titlen, idet DR har to nominerede i kategorien.

Det er Susanna Sommer og Karen Sechers P2-serie ’Sangenes blå bog’ samt afsnittet med sangeren Niels Skousen fra podcastserien ’Elsker dig for evigt’, tilrettelagt af Anna Thaulow, Julie Bang og Mikkel Andersson. I serien bad DR 11 danske sangskrivere om at skrive nye kærlighedssange.

Emmy-nominerede også klar i Berlin

Efter at Poul-Erik Heilbuth og Georg Larsen for nylig blev nomineret til den prestigefulde Emmy for deres dokumentar ’Menneskesmuglerne’, er de nu med i opløbet om endnu en international pris. For ved Prix Europa er de nomineret i kategorien ’Bedste aktualitetsprogram’ for udsendelsen, som de har lavet i en co-produktion med tyske ZDF.

I tv-dokumentarkategorien er der ligefrem to DR-produktioner, der kæmper mod hinanden – nemlig ’Mellemøstens skjulte slaver’, som Søren Klovborg og Puk Damsgård stod bag, og dokumentarserien ’Hvid mands dagbog’ om våbenhandleren Peter Frederiksen, som var tilrettelagt af Michael Klint.

Dokumentarer og aktualitetsprogrammer fra DR’s radiokanaler har også en pæn chance for at få en Prix Europa.

P1-serien ’Lottomysteriet’, som prøver at opklare, hvem det var, der efterlod en lottokupon med 9,3 millioner kroner i en butik i Sædding ved Esbjerg og nåede at gå, før ekspedienten havde tjekket den, er nomineret til ’Bedste europæiske radiodokumentar’. Derudover har hele to P1-udsendelser chancen for at blive ’Bedste europæiske aktualitetsprogram’ – nemlig ’Manden uden skygge’ – om Camp Century, den underjordiske amerikanske militærbase i Grønland - og programserien ’Det perfekte offer’, der så nærmere på en sag om en kvinde, der blev seksuelt misbrugt af en nattevagt på den lukkede afdeling på et psykiatrisk hospital, mens kvinden var bæltefikseret.

DR’s drama har tre chancer

Både inden for radio- og tv-dramatikken har DR ligeledes chancer for at få en statuette med hjem fra Tyskland. DR1-serien ’Liberty’, som byggede på Jakob Ejersbos roman, og som blev sendt i foråret, kan rende med en Prix Europa i tv-drama-kategorien, mens den populære radiodramapodcast ’Det med Liv’ – skabt af DR Radiodrama – og serien ’Kom ind i min drøm’, som selskabet Munck producerede for DR, begge er med i opløbet om en Prix Europa indenfor radiodrama.

Den anden Prix Europa sidste år fik DR i kategorien ’Bedste europæiske online-produktion’. Her var det DR Ultras arbejde med ’Klassen’, der blev hædret, og også i år har DR chancen – og det med en lidt anderledes produktion end sidste år.

Her er det digitale videoformat ’Nekrolog -Det sidste ord’ nomineret. Det er et nekrologformat til den digitale tidsalder, hvor der i hver video af 3-5 minutters varighed optræder en kendt, dansk aldrende kulturpersonlighed. Videoen vises først på dr.dk, den dag personen går bort. DR Ramasjang har nu også chancen i samme kategori med projektet 'Ramasjang Redder Verden'.

Sidst, men bestemt ikke mindst, er hele ’Tværs’-universet på P3 nomineret i kategorien ’Bedste europæiske podcast/digital audio’.

De kan få en Prix Europa i 2018

Bedste europæiske TV-drama:

’Liberty’ – DR

Bedste europæiske TV-dokumentar:

’Mellemøstens skjulte slaver’, Plus Pictures for DRHvid mands dagbog’, DR

Bedste europæiske TV-aktualitetsprogram:

TV Iris (prisen for kulturel diversitet)

Bedste europæiske radiodrama

Ind i min drøm, DR Det med Liv, DR

Bedste europæiske radiodokumentar

Bedste europæiske radio-aktualitetsprogram

Bedste europæiske radio-musikprogram

Bedste europæiske podcast/digital audio

Bedste europæiske online-produktion

’Nekrolog – Det sidste ord’ 'Ramasjang Redder Verden'

Facebook
Twitter