DR har åbnet kanal på DRTV dedikeret til hjemmeskoling

Med en midlertidig ekstra kanal ’Ramasjang hjemmeskole’ på DRTV fra klokken 8.00 til 14.00 alle hverdage, udvidet indhold i ’Ultra Nyt’ og en lang række digitale undervisningstilbud vil DR hjælpe forældre med hjemmeskoling.

Fra ’Ramasjang hjemmeskole’-studiet vil blandt andre vært Silja Okking fra i dag hjælpe forældre og børn gennem skoledagen. (Foto: © Rasmus Angelsnes Hansen)

Hjemmeskoling er igen blevet en realitet for rigtige mange forældre i Danmark, hvilket presser mange familier i en i forvejen svær corona-tid. Ligesom i foråret 2020 udvidede DR derfor fra mandag sine skolerelaterede tilbud.

For de mindste - de 4-8-årige - skete det ved, at der siden mandag på DRTV har været en midlertidig tv-kanal, der på hverdage fra klokken 8.00-14.00 sender undervisningsorienteret indhold.

På ’Ramasjang hjemmeskole’, som kanalen kommer til at hedde, vil man i tidsrummet blive taget i hånden af forskellige værter, som for eksempel Silja Okking og Isabel Kille.

De vil guide børn og forældre igennem en lang række programmer om alt fra natur og historie til bevægelse og matematik, De forskellige temaer vil i tidsrummet afløse hinanden flere gange. Det er altså ikke intentionen, at børnene skal være på i hele tidsrummet, men nærmere at de og forældrene kan vælge det til, når det passer ind i hverdagen. Indholdet er målrettet til børn i indskolingen og de lidt yngre. Hvis man ikke kan tilgå indholdet i nævnte tidsrum, kan det efterfølgende streames på DRTV.

’Ultra Nyt’ styrker sin dækning

For de lidt større børn fra 9-14 år udvider ’Ultra Nyt’ også sin dækning. Det sker blandt andet ved en øget dækning på ’Ultra Nyt’s platforme, der gennem dagene vil engagere børnene på lærerige måder.

Ligesom i foråret vil man også igen skrue op for moderationen på ’Ultra Nyt’s platforme, så der er direkte kontakt til børnene flere timer om dagen. Man vil ligeledes flere gange om ugen udkomme med video, der dækker coronakrisen og de konsekvenser, den har for målgruppen. Desuden er der et øget fokus på ’Ultra Nyt’s ’Tæt på’-format, hvor børn kan stille relevante spørgsmål.

For DR’s mediedirektør Henriette Marienlund er det en vigtig opgave for DR at bidrage til, at både forældre og børn på bedst mulig vis kommer igennem en tid, som for mange er en udfordring.

- Vi ved, at corona - både for børn og voksne - i forvejen gør det til en svær tid lige nu. For dem, der også skal hjemmeskole deres børn, gør det kun tiden endnu mere udfordrende. Vi kan selvfølgelig ikke erstatte rigtig skoleundervisning, men vi håber, at vi kan bidrage til at tage lidt af det pres, mange oplever, med de tiltag, vi nu skruer op for, siger Henriette Marienlund.

Undervisningsmateriale klar

Ud over de nævnte tiltag bidrager DR Spire og DR Skole også med en lang række undervisningsmaterialer. På dr.dk/spire og dr.dk/skole udvælges noget af det bedste indhold fra DR og foldes ud i digitale undervisnings- og aktivitetsforløb målrettet henholdsvis daginstitutionerne og grundskolen.

Her kan du finde digitale forløb, der med interaktive læringselementer, videoer og kreative elevopgaver egner sig særlig godt til hjemundervisning. Alle forløb lever op til Børne- og Undervisningsministeriets fælles mål for skoleområdet. Du kan finde udvalgte undervisningsforløb her. Du finder også udvalgte aktiviteter knyttet til nogle af de programmer, du kan se på 'Ramasjang hjemmeskole'. Dem finder du her.

For adgang til videoklip kræves der Uni-login.