DR har årets bedste reporter

Radioprisen Prix Radio har netop offentliggjort de nominerede, og allerede nu er en fra DR sikker på at modtage prisen som årets reporter.

For et par uger siden fejrede tv-branchen sig selv med TvPrisen, og nu er det radiofolkenes tur. De nominerede til årets Prix Radio-uddeling er netop blevet offentliggjort, allerede nu kan én reporter i DR glæde sig. Alle de nominerede i kategorien 'årets reporter' er nemlig fra DR.

Det bliver enten Sisse Sejr-Nørgaard fra 'Pressen på P3', Henrik Liniger fra DR Sporten eller Thomas Schmidt Nørgaard, som er reporter og vært på P4 Østjylland. I nomineringen beskriver af Thomas Schmidt Nørgaards chef ham som "en fremragende reporter."

"Thomas' store styrke som livereporter er hans indlevelse. Han formår at levere præcise og medrivende reportager, uanset om det handler om kommunernes tilbud til ofre for alvorlige trafikuheld, en løbetur med Kronprinsen til 'Danmarks Indsamlingen' eller en tur ud i åen og se på laks' gydeforhold," skriver P4 Østjylland-chefen Martine Kambskard.

P3 eksperimenterer med nyhederne

DR er også med i andre kategorier.  Inden for kategorien 'årets nyhed og aktualitet' er der for eksempel gode chancer for radiofolkene i DR. De fire nominerede er 'Det støver stadig' på Radio24Syv, 'Arabiske stemmer' på P1, 'Danmark Direkte' på P4 og til sidst er P3 nomineret for at integrere nyheder på en ny måde. Især det sidste bliver beskrevet i nomineringen som noget nyt og anderledes.

"'P3 Nyheder' lød i efteråret 2012 og foråret 2013 pludselig markant anderledes om eftermiddagen, end den trofaste P3-lytter ellers er vant til. Ud røg den vante og skematiske form med jingle, vært, manuskripter og indslag, og ind kom de dialogbaserede nyheder, hvor fladeværten blander sig i nyhedsudsendelsen og spørger spontant ind til nyhedshistorierne," lyder det i nomineringen.

Prix Radio uddeles af den danske radiobranche i forbindelse med Radiodays-konferencen hvert år. I 2013 uddeles priserne lørdag den 21. september i København i Scandic Copenhagen.

Herunder kan du se, hvilke priser der uddeles i 2013.

Årets Dokumentar

'Det psykiatriske hospital', Radio24syv 'Jagten på U-534', Third Ear 'Veteranerne', DR P1 'Psykiateren fra Hobro', DR P1

Årets Drivetime - bedste eftermiddagsprogram

'Monte Carlo', DR P3 '24syv Eftermiddag', Radio24syv 'Den Pantsatte Kat', Radio SydhavsØerne

Årets Event

'Voice '12', The Voice 'Danmarks Befrielse', Radio ALFA 'Klassisk Top 50', DR P2

Årets Lokale/Regionale Radioreklame

'Søhøjlandets Begravelser', Carsten Agerbæk 'Krisecenter Hjemmet', Kim Nielsen 'Jobsamtale', Palle Bo

Årets Morgenshow

'P1 Morgen', DR P1 'Go' NOVA', NOVA

Årets Nationale Radiokanal

Hovedjuryen har endnu ikke haft lejlighed til at drøfte de nominerede.

Årets Nationale Radioreklame

Vinderen annonceres direkte ved Prix Radio-festen.

Årets Nyhed og Aktualitet

'Det støver stadig', Radio24syv 'Integration af nyheder', DR P3 'Arabiske Stemmer', DR P1 'Danmark Direkte', DR P4

Årets Nyskabelse

'Sommer i SS', Radio24syv 'Damernes Magazine', Radio24syv 'Pressens TwitterOpera', DR P3

Årets Promo

'Løsgængeren', Radio24syv 'myROCK', SBS Radio 'Filmland i Cannes', DR P1

Årets Reporter

Henrik Liniger, DR Sporten Sisse Sejr-Nørgaard, DR P3 Thomas Schmidt Nørgaard, P4 Østjylland

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk