DR har andel i Emmy-vinder fra New York

’De sidste mænd i Aleppo’, som DR er co-producent på, og som havde TV-premiere på DR2 i maj sidste år, sikrede sig natten til tirsdag en international Emmy.

Filmen følger tre medlemmer af redningstjenesten White Helmets og går tæt på livet, døden og dagliglivet i Aleppo i Syrien. (Foto: Larm Film © Type 2)

Den danske dokumentar ’De sidste mænd i Aleppo’, der havde premiere i ’Dokumania’ på DR2 sidste år, og som DR er co-producent på, sikrede sig natten til tirsdag en international Emmy i New York. Det skete, da de prestigefyldte statuetter blev uddelt indenfor nyheds- og dokumentarområdet. ’De sidste mænd i Aleppo’ giver et barsk indblik i dagliglivet for de mennesker, der har valgt ikke at flygte fra krigen i Syrien. Gennem medlemmer af redningstjenesten White Helmets kommer dokumentaren tæt på livet, døden og de daglige kampe for civilbefolkningen i den syriske by, Aleppo.

’De sidste mænd i Aleppo’ fik den internationale Emmy i kategorien ’Outstanding Current Affairs Documentary’ – eller den mest fremragende dokumentar om aktuelle anliggender, om man vil. Den 104 minutter lange dokumentar er produceret af Larm Film og AMC, filmen er instrueret af Feras Fayyad og co-instrueret af Steen Johannessen, mens Søren Steen Jespersen og Kareem Abeed har været producere.

Filmen havde i sin tid verdenspremiere på CPH:DOX i DR Koncerthuset i marts 2017 og senere TV-premiere på DR2 i maj 2017.Var også Oscar-nomineret Emmy’en kommer, efter at filmen tidligere i år var nomineret til en Oscar i USA, uden at det dog lykkedes at få en Oscar-statuette med hjem. I USA er ’De sidste mænd i Aleppo’ dog tidligere blevet hædret med hovedprisen på den prestigefyldte filmfestival Sundance. Redaktøren for DR2’s ’Dokumania’, Anders Bruus, glæder sig selvsagt over den flotte, internationale hæder: ”'De sidste mænd i Aleppo' er et uafrysteligt vidnesbyrd om en af de største menneskelige tragedier i nyere tid. Filmen formår på smuk og grusom vis både at nedbryde og genopbygge ens tro på menneskeheden, og DR er stolt af at have støttet filmen fra den spæde start”.

Det er DR Salg, der står for det internationale salg af dokumentaren, som allerede har været vist i en lang række lande. Ved nattens internationale Emmy-uddeling i New York havde DR-dokumentaren ’Menneskesmuglerne’ – produceret af Poul-Erik Heilbuth og Georg Larsen – også chancen for at få en statuette i kategorien ’Current Affairs’. Her lykkedes det dog ikke for DR-dokumentaren, som er produceret i samarbejde med tyske ZDF, at få en statuette med hjem.

Facebook
Twitter