DR har julehyggen klar: overblikket over hvad der er i vente

Glæd dig til en masse juleprogrammer på tværs af DR's kanaler fra 1. søndag i advent og hele december. Her kan du se, hvad der er planlagt lige nu - og mere kommer til.

Katrine Muff og Mathias Hammer indleder juleløjerne, når der er 'Danmark synger julen ind' søndag klokken 20.00 på DR2 - direkte fra DR Koncerthuset. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Traditionen tro byder jul og nytår på et regulært overflødighedshorn af tilbud fra DR til alle danskere – både på TV, i radioen, på DRTV og DR LYD.

Adventstiden og hele december byder på både velkendte jule- og nytårsprogrammer, som mange kender, og måske endda har traditioner med. Men også helt nye ting rammer sendefladen. Det gælder for eksempel årets nye DR-julekalender ’Julehjertets Hemmelighed’, der selvfølgelig har premiere den 1. december, og ’Fællessang – mens vi venter’, som Katrine Muff og Johannes Langkilde inviterer til lillejuleaften – den 23. december – i år.

Allerede på søndag – 1. søndag i advent - spreder julestemningen sig på DR, når Katrine Muff og Mathias Hammer inviterer seerne til at synge med på DR2. Det gør de, når ’Danmark synger julen ind’ – sammen med Oh Land, DR Børnekoret og over 300 korsangere fra hele Danmark – direkte fra DR Koncerthuset. Det er også samme dag, der er premiere på podcastserien ’Meget Mere Matador’, hvor vært Cecilie Nielsen også i år åbner sin store ’Matador’-nørdeklub fire adventssøndage om den navnkundige DR-dramaserie.

Her har vi prøvet at samle noget af det, der er i vente i den søde juletid – og mere kommer grangiveligt til. Det hele skal tages med forbehold for ændringer, ligesom der sine steder stadig mangler sendetidspunkter.

I den følgende artikel giver vi et stort udvalg over DR's mange juleprogrammer, og artiklen bliver opdateret løbende.

Allerede er der historier ude om DR's julekalendere i år - dem kan du få overblikket over her:

Derudover er der historie ude om den kommende tids gudstjenester på radio og TV. Den kan du se her:

1. søndag i advent, 27. november: 'Danmark synger julen ind' og 'Meget Mere Matador'

 • Katrine Muff og Mathias Hammer synger julen ind sammen med DR Pigekor og Oh Land søndag den 27. november. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
 • 'Meget Mere Matador' vender tilbage i fire adventsafsnit i DR Lyd.
1 / 2
 • Søndag den 27. november klokken 20.00 på DR2 og DRTV: 'Danmark synger julen ind' Katrine Muff og Mathias Hammer inviterer seerne til at synge med, når de sammen med Oh Land, DR Børnekoret og over 300 korsangere fra hele Danmark synger julen ind fra DR Koncerthuset 1. søndag i advent. Repertoiret spænder fra klassiske danske julesange, populære julekalendersange og engelske julesange m.m.

 • Søndag den 27. november fra klokken 06.00 på DR Lyd:'Meget Mere Matador' Igen i år genåbner DR dørene til alletiders store 'Matador'-nørdeklub, når podcasten Meget Mere Matador vender tilbage med fire adventsafsnit. Cecilie Nielsen – og den altid sure mand, Janus Madsen - får besøg af både gamle kendinge og helt nye ansigter, når de kigger på 4 årsaktuelle temaer i Matador. Og så gælder det selvfølgelig stadig at: Ingen detaljer er for små – og ingen teorier er for langt ude.

Uge 48: 'Julehjertets Hemmelighed', 'Julemirakel på Kastaniegaarden' og 'Nul Julestjerner: Juleudgaven'

 • Årets julekalender 'Julehjertets Hemmelighed' sendes alle dage frem til den 24. december klokken 19.30 på DR1. (© Mastiff/Grafik Kim Bredahl)
 • Der sker julemirakler på Kastaniegaarden i denne juleudgave af 'Frank og Kastaniegaarden'. (Foto: © Peter Wath, Jesper Langballe)
 • Jan og Morten kaster igen rygsækken over skulderen. Denne gang for at se nærmere på de mange juletraditioner, der gemmer sig rundt om i Europa. I første afsnit går turen til Estland.
1 / 3
 • Tirsdag den 29. november klokken 20.00 på DR1: Frank og Kastaniegaarden: Julemirakel og payback. Så blev det endelig jul på Kastaniegaarden og den gås, som har terroriseret alle, skal slagtes og plukkes. Den gamle Singer symaskine skal repareres, og får en fremtrædende plads i juleværkstedet. Til Franks store overraskelse sker der et julemirakel: Koen Anna nedkommer med en velskabt julekalv.

 • Onsdag den 30. november klokken 20.30 på DR1: Nul Julestjerner. Juleudgave af Nul Stjerner! Jan og Morten tager rundt i Europa for at undersøge, hvordan man dyrker julen i andre lande og hvor de mange juletraditioner kommer fra. De skal blandt andet til VM i julemand og tage en smuglerrute på ski – selvfølgelig på bedste ’Nul stjerner ’-maner. (På DRTV fra samme dag klokken 6.00)

 • Torsdag den 1. december klokken 6.00 og frem til juleaften på DR Lyd: DR’s lydjulekalender Miraklet i Rundetårn (foreløbig titel) – De to værter Sofie Jo Kaumanas og Jesper Ole Feit Andersen har fået 24 timer til at skabe et mirakel. Til at finde magien igen i en tid, hvor julelysene ikke funkler, som de plejer på grund af krig og energikrise. Det er et radiofonisk eksperiment, hvor de – fra Rundetårn – sammen med en lang række gæster undersøger det magiske og uforklarlige ved at være mennesker.

 • Torsdag den 1. december og alle hverdage frem til jul klokken 10.03-12.00 på P5: Det gode selskab - med masser af jul, aktuelle gæster og julemusik. Vært: Charlotte Striib.

 • Torsdag den 1. december klokken 19.03 - og de efterfølgende 28 dage på P6 Beat: Jul med Bowie. David Bowie er en af den moderne kulturs største ikoner. Han var aktiv kunstner gennem fem årtier. Og med sine i alt 28 albums har han indtil sin død i 2016 udgivet nogle af musikhistoriens største albums. For i det meste af sin karriere har den engelske musiker været forud for sin tid og altid inspireret utallige musikere, kunstnere og fans. I ’Fra Start Til Slut’ i 29 afsnit i december gennemgår vært og David Bowie-fan Jesper Borup alle Bowies albums.

 • Torsdag den 1. december klokken 19.30 på DR1:'Julehjertets Hemmelighed' Følg historien om Karen, der skal begynde som stuepige på herregården Lindestrupgaard. Karen glæder sig særligt til december, hvor hun endelig igen kan være sammen med sin bedste ven, nissen Rumle. Men venskabet har en pris, og voksenlivet venter for Karen, der bliver fanget i et dilemma, da hun sætter sit nye arbejde og hele sin families skæbne på spil. 'Julehjertets Hemmelighed' kan ses alle dage frem til den 24. december klokken 19.30 på DR1 og på DRTV.

 • 2. søndag i advent, søndag den 4. december fra klokken 06.00 i DR Lyd:'Meget Mere Matador'.

  Igen i år genåbner DR dørene til alletiders store matador-nørdeklub når podcasten Meget Mere Matador vender tilbage med 4 adventsafsnit. Cecilie Nielsen – og den altid sure mand, Janus Madsen - får besøg af både gamle kendinge og helt nye ansigter, når de kigger på 4 årsaktuelle temaer i Matador. Og så gælder det selvfølgelig stadig at: Ingen detaljer er for små – og ingen teorier er for langt ude!

Uge 49: 'Året der gik i Kongehuset', 'Jagten på julens sange' og juleknas med Louisa Lorang og Gorm Wisweh

 • Dronningen har skabt store forandringer i Kongehuset i det kommende år. Se med når vi tager et kig på det år, som er gået i det daske Kongehus. (Foto: © Per Morten Abrahamsen, Kongehuset)
 • Gorm Wisweh og Louise Lorang inviterer til god julestemning med julebag og julehjerter. (Foto: © Christian Korsager Mud, Michael Hvilhøj)
1 / 2
 • Onsdag den 7. december klokken 19.20 på P2: Det Unge Vokalensemble og MiddleEast Peace Ensembles jul Julen kommer fra Mellemøsten - og på aftenen kan det tydeligt høres, når Det Unge Vokalensemble bliver akkompagneret af MiddleEast Peace Orchestras instrumenter. Nyd en anderledes jul, hvor kendte juleklassikere krydres med Mellemøsten - direkte fra Musikhuset København.

 • Onsdag den 7. december klokken 20.30 på DR1: Nul Julestjerner (2:4) Julerejsen fortsætter, når Jan Elhøj og Morten Kirckhoff rejser til Tyrol for at blive klogere på den uhyggelige juletradition Krampus. De tager også til Schweiz og deltager i mesterskabet over dem alle – VM i julemand.

 • Torsdag den 8. december klokken 20.00 på DR1: Klar til jul – knas, klip og kager Der skal julehygges med gløgg og konfekt, når de to tv-kokke Louisa Lorang og Gorm Wisveh vil gøre os klar til jul. Gorm Wisveh fordyber sig i gløgg og æbleskiver, mens Louisa Lorang giver fif til at lave indbydende og nem konfekt. De to værter får også besøg af multikunsteren Shane Brox, der med glimmer og genbrug vil forvandle pap til smukt julepynt.

 • Torsdag den 8. december klokken 20.30 på DR1: 'Jagten på julens sange'. Hvert år synger vi danskere de samme julesange, når vi højtideligt går omkring træet. I programmet dykker journalist Mette Frisk og dirigent Phillip Faber ned i historien bag tre af vores mest elskede danske julesange. For hvad er egentlig historien bag de sange, vi synger? Hvordan blev de til, i hvilken tid blev de skabt og hvorfor blev det mon lige netop de sange, vi synger juleaften år efter år? Dette afsnit tager afsæt i ’Højt fra træets grønne top’

 • 3. søndag i advent, søndag den 11. december klokken 20.00 på DR1: Året i Kongehuset 2022. Men festerne er blevet overskygget af familiefejde, splid og kriser, fordi dronningen varsler store forandringer i den kongelige familie. (Kan også ses på DRTV samme dag fra klokken 6.00)

 • 3. søndag i advent, søndag den 11. december fra klokken 6.00 i DR Lyd: 'Meget Mere Matador'. Igen i år genåbner DR dørene til alletiders store matador-nørdeklub når podcasten Meget Mere Matador vender tilbage med 4 adventsafsnit. Cecilie Nielsen – og den altid sure mand, Janus Madsen - får besøg af både gamle kendinge og helt nye ansigter, når de kigger på fire årsaktuelle temaer i 'Matador'. Og så gælder det selvfølgelig stadig at: Ingen detaljer er for små – og ingen teorier er for langt ude!

Uge 50: 'DR's store Juleshow', 'Julehilsen til Grønland' og masser af julekoncerter

 • Traditionen tro fejrer DR julen med et overdådigt Juleshow, når Koncertsalen slår dørene op for masser af musik, underholdning og rørende øjeblikke. Phillip Faber og Stephania Potalivo er værter, og de inviterer en lang række stjerner ind på scenen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
 • I DR’s juleklassiker Julehilsen til Grønland skal vi som altid sende MASSER af julehilsner afsted. Katrine Muff er vært. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • DR Pigekoret, Vokalensemblet og flere af DR's kor byder på en række koncerter i løbet af julen. (Foto: © Kim Matthäi Leland)
1 / 3
 • Mandag den 12. december klokken 19.20 på P2: P2 Koncerten: Jul med DR Vokalensemblet og Københavns Drengekor – udsøgt engelsk og dansk kormusik – i en optagelse fra Garnisons Kirke i København.

 • Tirsdag den 13. december klokken 19.20 på P2: P2 Koncerten: Jul med Elmark, Nightingale og Thaning Synes du også, at julemusik er alt fra Händels Messias og tyske Mariaviser til engelske carols, amerikanske julehits og danske julesalmer og -sange? Det er det hele tirsdag i en optagelse fra Solbjerg Kirke på Frederiksberg med Susanne Elmark, sopran, Nightingale String Quartet og Charlotte Thaning, klaver.

 • Torsdag den 15. december klokken 19.20 på P2: Torsdagskoncert med Händels Messias DR Vokalensemblet mødes med barokorkestret Concerto Copenhagen, når Händels oratoriet Messias klinger i DR Koncerthuset.

 • Torsdag den 15. december klokken 20.30 på DR1: Jagten på julens sange Hvert år synger vi danskere de samme julesange, når vi højtideligt går omkring træet. I programmet dykker journalist Mette Frisk og dirigent Phillip Faber ned i historien bag tre af vores mest elskede danske julesange. For hvad er egentlig historien bag de sange, vi synger? Hvordan blev de til, i hvilken tid blev de skabt og hvorfor blev det mon lige netop de sange, vi synger juleaften år efter år? Dette afsnit tager afsæt i ’Dejlig er den himmel blå’

 • Lørdag den 17. december klokken 20.30 på DR1: DR’s Store Juleshow Traditionen tro fejrer DR julen med et overdådigt Juleshow, når Koncertsalen slår dørene op for masser af musik, underholdning og rørende øjeblikke. Værterne, Phillip Faber og Stephania Potalivo, orkestrerer aftenen, når stjerner som blandt andre Gnags, Malte Ebert og Jonah Blacksmith indtager scenen – som altid flankeret af DR Symfoniorkesteret. Og så har værterne allieret sig med Heino Hansen, showets ’mand i marken’, der bidrager med lidt af hvert i jule-fif genren.

 • 4. søndag i advent, søndag den 18. december klokken 20.00 på DR1: Julehilsen til Grønland I DR’s juleklassiker Julehilsen til Grønland skal vi som altid sende masser af julehilsner afsted. Aftenen styres af vært Katrine Muff, der dirigerer os gennem aftenens program - en dejlig blanding af musik, hilsner og indblik i fællesskabet mellem Danmark og Grønland. Traditionen tro afsluttes aftenen med den rørende, grønlandske julehymne Guuterput.

 • 4. søndag i advent, søndag den 18. december på DR2: Størst af alt er kærligheden (1:4). Fire afsnit, der sendes den 18.-21. december med fokus på det kristne kærlighedsbudskab, idet vi går tæt på en præsts intime arbejde med kærlighedsrelationen hos 12 udvalgte par. Så altså, det er jo ikke på den måde juleprogrammer, men indhold, der er timet som toprelevant til den kristne højtid.

 • 4. søndag i advent, søndag den 18. december fra klokken 9.00-22.00 på P2:International julemusikdag på P2 Hele Europa lytter med, når Den europæiske Radiounion, EBU, traditionen tro sender en hel dag med julemusik fra Tyskland, Canada, Spanien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Østrig, Sverige, Holland og Frankrig. Hver time stiller vi om til et nyt land, der præsenterer julemusik med lokal farvning og lokale medvirkende.

 • 4. søndag i advent, søndag den 18. december fra klokken 6.00 i DR Lyd: Meget Mere Matador Igen i år genåbner DR dørene til alletiders store matador-nørdeklub når podcasten Meget Mere Matador vender tilbage med 4 adventsafsnit. Cecilie Nielsen – og den altid sure mand, Janus Madsen - får besøg af både gamle kendinge og helt nye ansigter, når de kigger på 4 årsaktuelle temaer i Matador. Og så gælder det selvfølgelig stadig at: Ingen detaljer er for små – og ingen teorier er for langt ude!

Uge 51: 'Berømte måltider', 'Fællessang - mens vi venter' og 'Disneys Juleshow'

 • Igen i år er der gensyn med Bambi på isen, Lady og Vagabondens spaghettimiddag og Anders Ands kamp med omgivelserne, alt sammen præsenteret af Jesper Fårekylling.Og naturligvis har Disney som sædvanlig en særlig julegave til seerne. (© Framegrab)
 • De 10 deltagere fra årets udgave af Den store bagedysts samles for at julehygge og for at fejre nytår i bagedystkøkkenet.
 • Sara & Monopolet pakker årets sidste dilemmaer op. Varm op til juleaften i forrygende selskab med et udvidet monopol, der byder på koldt bord, hjertevarm julestemning. (Foto: © Uffe Weng, Uffe WengGunl¿gsgade 33)
 • Frederikke Legaard og Adam Price er værter på det nye tv-program 'Berømte måltider'. Første afsnit tager afsæt i Charles Dickens 'Et juleventyr'. (Foto: © Asger Malm Møllsøe)
1 / 4
 • Mandag den 19. december og frem til fredag den 23. december klokken 14.03 på P3: 'Akavet Jul' med Anna Tychsen og Anders Ugilt

 • Mandag den 19. december på DR2: Størst af alt er kærligheden (2:4) Fire afsnit, der sendes 18.-21. december med fokus på det kristne kærlighedsbudskab, idet vi går tæt på en præsts intime arbejde med kærlighedsrelationen hos 12 udvalgte par. Så altså, det er jo ikke på den måde juleprogrammer, men indhold, der er timet som toprelevant til den kristne højtid.

 • Tirsdag den 20. december på DR2: Størst af alt er kærligheden (3:4) Fire afsnit, der sendes 18.-21. december med fokus på det kristne kærlighedsbudskab, idet vi går tæt på en præsts intime arbejde med kærlighedsrelationen hos 12 udvalgte par. Så altså, det er jo ikke på den måde juleprogrammer, men indhold, der er timet som toprelevant til den kristne højtid.

 • Tirsdag den 20. december klokken 20.00 på DR1: Berømte måltider Madprogram med Adam Price og Frederikke Legaard. Adam er forfatter med viden om de store fortællinger – Frederikke er historiefortæller med hænderne og har styr på det visuelle udtryk. Sammen skal de gøre et berømt måltid og en god historie spiselig. Juleafsnittet tager afsæt i Dickens ’Et juleeventyr.

 • Onsdag den 21. december på DR2: Størst af alt er kærligheden (4:4) Fire afsnit, der sendes 18.-21. december med fokus på det kristne kærlighedsbudskab, idet vi går tæt på en præsts intime arbejde med kærlighedsrelationen hos 12 udvalgte par. Så altså, det er jo ikke på den måde juleprogrammer, men indhold, der er timet som toprelevant til den kristne højtid.

 • Onsdag den 21. december på DR1: Søren Vesters have: Julespeciel Vi tager en julestatus i Sørens have, laver hjemmelavet julepynt i drivhuset og besøger en juletræsplantage for at få tips og tricks til indkøb af årets juletræ. (På DRTV fra 6. december klokken 6.00)

 • Torsdag den 22. december og fredag den 23. december klokken 10.03-12.00 på P4: P4 pynter op - P4 pynter op til jul sammen med dig. Sara Skovhave og Mass Aagaard Lisby er klar med en radiofonisk julesweater, der får dig til at komme i den helt rigtige julestemning. Værterne får spændende gæster på besøg, og så skal der blandt andet quizzes i julemusik og høre dine historier fra julen.

 • Torsdag den 22. december og fredag den 23. december klokken 18.05-21.00 på P4: Knas og Quiz - Louise Deruginsky, Knud Lind og Sanne Nyland Christensen er klar med en rigtig juletradition. Der skal blandt andet quizzes i ord, året, der er gået og historier fra værternes liv.

 • Torsdag den 22. december: Jagten på julens sange Hvert år synger vi danskere de samme julesange, når vi højtideligt går omkring træet. I programmet dykker journalist Mette Frisk og dirigent Phillip Faber ned i historien bag tre af vores mest elskede danske julesange. For hvad er egentlig historien bag de sange, vi synger? Hvordan blev de til, i hvilken tid blev de skabt og hvorfor blev det mon lige netop de sange, vi synger juleaften år efter år? Dette afsnit tager afsæt i ’Glade jul'

 • Fredag den 23. december og lørdag den 24. december klokken 8.25-12.00 på P2: Hej P2 er med lytterne under juleforberedelserne. Værterne sender live hele formiddagen og er klar til at sende julemusik retur for lytterhistorier.

 • Fredag den 23. december klokken 18.03-20.00 på P8 Jazz: På Scenen - med DR Big Bands julekoncert, 'Merry Christmas, Baby'. DR Big Band fyrer op under julen med swingende jazzklassikere med Veronica Mortensen (vokal) og Minna Grooss som vært.

 • Fredag den 23. december klokken 20.00 på DR1: Fællessang - mens vi venter I Fællessang – mens vi venter varmer vi op til juleaften på allerhyggeligste vis. Lillejuleaften byder på en ’special edition’ fra jule-fællessangstudiet, hvorfra vi gennem en time giver dig den bedste måde at bruge tiden på, dagen før dagen. I skæret fra kalenderlysets sidste centimeter, skal vi både synge de klassiske julesalmer og de helt store julehits. Værterne Katrine Muff og Johannes Langkilde står for musikken og julestemningen i studiet, hvorfra de stiller igennem til dansk musiks juleentusiaster. Glæd dig til en aften, hvor du kan få styr på julemaden og gaveindpakningen, mens vi står for julemusikken.

 • Fredag den 23. december klokken 19.20 på P2: P2 Koncerten: Graupners Julekantater med Camerata Øresund og Fieri Consort. Camerata Øresund har gravet senbarokkomponisten Christoph Graupners julekantater frem i en koncert, der er en optagelse fra Dronningesalen, Det Kongelige Bibliotek.

 • Lørdag den 24. december, søndag den 25. december, mandag den 26. december og lørdag den 31. december klokken 7.03-10.00 (dog 7.03-9.00 den 24. og 31.): P4 pakker op: Sara Skovhave og Tine Jensen pakker ugen og året op- og sørger for den helt rigtige julestemning/nytårsstemning. De går tæt på de historier, der fylder nu, dem, der har fyldt i år, og kigger frem mod det kommende år.

 • Lørdag den 24. december klokken 9.05-12.00 på P4: - Sara & Monopolet holder julefrokost: Sara & Monopolet pakker årets sidste dilemmaer op. Varm op til juleaften i forrygende selskab med et udvidet monopol, der byder på koldt bord, hjertevarm julestemning og som altid en masse af lytternes dilemmaer.

 • Lørdag den 24. december klokken 12.15-17.00 på P4: Mens vi venter - med Ralf Dahl og Mads Svaneborg som værter.

 • Lørdag den 24. december klokken 12.15 på P2: Ars Novas Jul - Tag med på kormusikalske globetrottertur med traditionel julemusik fra hele verden. Ars Nova Copenhagen dirigeres af Paul Hillier i en optagelse fra Garnisons Kirke i København.

 • Lørdag den 24. december og søndag den 25. december klokken 14.03-16.00: 'Mathias' julestue' - Mathias Hammer byder venner og kolleger indenfor i julestudiet til godt selskab og favoritmusik

 • Lørdag den 24. december klokken 16.00 på DR1: Disneys Store Juleshow

 • Lørdag den 24. december klokken 16.03 på P2: DR Pigekorets jul De danske julesange og -salmer skaber rammen om ritualer, følelser og minder. DR Pigekoret og Phillip Faber inviterer til en medrivende musikalsk fortælling flettet sammen af både velkendte og nye julesange og -værker. Dreamers’ Circus og DR Korskolen medvirker.

 • Lørdag den 24. december klokken 17.03 på P4 og P5: Det bedste fra DR's Store Juleshow

 • Søndag den 25. december klokken 9.03 på P2: Stines Søndag har besøg af Ole Henriksen til julemusik, personlige historier om juleminder og Oles forhold til musikken.

 • Søndag den 25. december klokken 14.03-16.00 på P4: Tredje halvleg på P4 - En særlig jule- og nytårsversion af programmet, hvor vært Nanna Nørregaard sammen med sine gæster kommer helt ned i gear.

 • Søndag den 25. december på DR1: Den store Julebagedyst De 10 deltagere fra årets udgave af Den store bagedysts samles for at julehygge og for at fejre nytår i bagedystkøkkenet. I de to programmer dyster de i 5 makkerpar om titlen som vindere af årets jule- og nytårsbagedyst. 5 hold stiller til start og 3 hold går videre fra jule- til nytårsbagedysten. Der er skal både bages julesmåkager og nytårskransekage i ovnene. Der venter også en hemmelig gæst, som er ekspert i desserter. Og så skal deltagerne lave nytårskager inspireret af deres yndlingscocktails.

 • Søndag den 25. december på P6 Beat: Jul med 'Farrock' Frankie Ziyanak og Goodluck Casper Bach Hegstrup hygger om dig med musik og juleopvarmning i fire timer.

Uge 52: 'Året der gik', 'Festen og gæsten' og 'Den store Nytårsbagedyst'

 • Vær med til en helt særlig aften, når vi sammen skal gense og genopleve årets vigtigste og mest mindeværdige øjeblikke. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Årets jule- og nytårsbagedyst byder på et hyggeligt gensyn med flere af deltagerne fra dette års udgave af Den store bagedyst (Foto: © Carsten Mol)
 • Nytårsdag giver Jørgen de Mylius alle lytterne på P5 de bedste sange til nytårsfesten. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
1 / 3
 • Mandag den 26. december-torsdag den 29. december klokken 16.05-18.00 på P2: Helt Klassisk med Lotte Heise - Kom ombord i Lotte Heises musikunivers, godt krydret med sjove anekdoter.

 • Mandag den 26. december klokken 20.00 på DR1: Året der gik Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter for showet, som får deltagelse af årets absolutte hovedpersoner og byder på masser af forrygende musik.

 • Tirsdag den 27. december og frem til fredag den 30. december klokken 10.03 på P3: Fuck Ups på P3 - juleedition med Maria Bülow og Carl Knast

 • Tirsdag den 27. december klokken 20.00 på DR2: DR Big Bands julekoncert

 • Fredag den 30. december klokken 12.15 på P2: Puls kigger tilbage på tendenser og historier fra musikmiljøet i året, der gik.

 • Fredag den 30. december på DR1: Berømte måltider Madprogram med Adam Price og Frederikke Legaard. Adam er forfatter med viden om de store fortællinger – Frederikke er historiefortæller med hænderne og har styr på det visuelle udtryk. Sammen skal de gøre et berømt måltid og en god historie spiselig. Nytårsafsnittet tager afsæt i ’90-års fødselsdag’.

 • Lørdag den 31. december på P3: Festen og gæsten Med Sofie Sytnik og Andrew Moyo som værter

 • Lørdag den 31. december på P3: Fire timers nytårsspecial med Kato og P3 Nytår med Frederik Hjerrild

 • Lørdag den 31. december på P5: Musik til nytårsfesten med Jørgen de Mylius

 • Søndag den 1. januar klokken 16.03 på P2: P2 Anbefaler spiller årets væsentligste udgivelser fra 2022

 • Søndag den 1. januar klokken 20.00 på DR1: Den store nytårsbagedyst De 10 deltagere fra årets udgave af Den store bagedysts samles for at julehygge og for at fejre nytår i bagedystkøkkenet. I de to programmer dyster de i 5 makkerpar om titlen som vindere af årets jule- og nytårsbagedyst. 5 hold stiller til start og 3 hold går videre fra jule- til nytårsbagedysten. Der er skal både bages julesmåkager og nytårskransekage i ovnene. Der venter også en hemmelig gæst, som er ekspert i desserter. Og så skal deltagerne lave nytårskager inspireret af deres yndlingscocktails.