DR har planerne klar for det næste store søndagsdrama

Serien kommer til at hedde ’Fred til lands’, og optagelserne starter til januar.

Christian Torpe, der er den ene af hovedforfatterne på serien, stammer selv fra Ullerslev på Fyn. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

DR kan nu løfte sløret for den næste store søndagsdrama-satsning: ’Fred til lands’. Serien bliver produceret af produktionsselskabet Motor i co-produktion med DR Drama og med støtte fra FilmFyn.

’Fred til lands’ udspiller sig på Fyn, hvor serien bliver optaget fra januar og et halvt år frem. Den nye dramaserie forventes at få premiere på DR1 og DRTV i efteråret 2019.

’Fred til lands’ er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’.

Serien skal instrueres af Louise Friedberg, der tidligere har instrueret ’Herrens Veje’, ’Borgen’, ’Norskov’ og ’House of Cards’. 'Fred til lands' bliver produceret af Jesper Morthorst, der står bag prisvindende succeser som ’Stille hjerte’, ’Heartstone’, ’Norskov’ og ’Rita’.

Hovedforfatter fra Fyn

Den ene af hovedforfatterne – Christian Torpe – har selv et indgående kendskab til Fyn, da han oprindeligt stammer fra Ullerslev på det østlige Fyn. Han har udover tv-serierne blandt andet også skrevet det Bodil-vindende manuskript til ’Stille hjerte’, der blev instrueret af Bille August. Senest har han skrevet den amerikanske film ’Blackbird’, der er et remake af ’Stille hjerte’ og blandt andre har Kate Winslet på rollelisten, samt filmatiseringen af Christian Jungersens bestseller-roman ’Undtagelsen’, som får dansk biografpremiere næste år.

Marie Østerbye har skrevet flere episoder af tv-serierne ’Rita’ og ’Bedre skilt end aldrig’ samt Netflix-serien ’The Rain’, og hun har sammen med Torpe skrevet komedien ’Sover Dolly på ryggen?’, som Hella Joof instruerede.

Lige nu er Motor og DR i fuld gang med at caste skuespillere til ’Fred til lands’, og der vil komme mere information om både skuespillere og seriens handling på et senere tidspunkt.

Inden ’Fred til lands’ får premiere til næste efterår, kan seerne se frem til både afslutningen på ’Herrens Veje’ og den nye sæson af ’Bedrag’, der sendes på DR1 og DRTV.

Facebook
Twitter