DR har premiere på sin store serie om Danmarks natur og dyreliv i påsken

DR bringer Danmarks natur helt tæt på befolkningen og helt hjem i stuerne med den nyproducerede naturserie 'Vilde vidunderlige Danmark', der har premiere påskedag.

  • Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på den unikke naturserie ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der er en serie på fem afsnit, hvor seerne vil komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den. (Foto: © Mastiff TV, Mastiff, Henrik Zachariassen)
  • Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på den unikke naturserie ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der er en serie på fem afsnit, hvor seerne vil komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den. (Foto: © Mastiff TV, Mastiff)
  • Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på den unikke naturserie ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der er en serie på fem afsnit, hvor seerne vil komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den. (Foto: © Mastiff TV, Mastiff TV, Henrik Zachariassen)
  • Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på den unikke naturserie ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der er en serie på fem afsnit, hvor seerne vil komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den. (Foto: © Mastiff, Mastiff - Lotte Bille)
  • Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på den unikke naturserie ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der er en serie på fem afsnit, hvor seerne vil komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den. (Foto: © Mastiff TV, Mastiff)
  • Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på den unikke naturserie ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der er en serie på fem afsnit, hvor seerne vil komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den. (Foto: © Mastiff, Mastiff, Henrik Zachariassen)
1 / 6

Med en helt ny og unik naturserie - ’Vilde vidunderlige Danmark’ - bringer DR befolkningen tæt på naturen hjemme ved dem selv. Det første ud af fem programmer har premiere søndag den 12. april klokken 20.00 på DR1 - og allerede fra klokken 6.00 søndag morgen på DRTV.

Lars Mikkelsen vil som fortællerstemme sætte scenen og guide seerne igennem fortællinger om dyrerigets store og til tider overraskende dramaer, der udspiller sig i vores danske natur.

Hver episode har fokus på et særligt levested for dyr - skoven, søer og vandløb, det åbne land, havet og kysterne samt byen - og den vil åbne vores øjne og vise os den fascinerende verden, som er dyrenes verden.

Programmet vil gennem et års cyklus skildre naturen og dyrelivet helt tæt på og vise scener fra den danske natur, som ikke tidligere er blevet dokumenteret.

I første afsnit møder vi blandt andet et lille rålam, der ligger hjælpeløst og alene i det høje græs, mens en ræv har direkte kurs mod det. Man kommer også en tur i luften med kongeørnen, på vandring med grævlingen og på tyvetogt med husmåren. Seeren vil også komme på en rejse med årstiderne – fra de første spæde knopper på træerne til bøgen står smuk og grøn i juni. Efteråret, der farver skovene i de smukkeste gule og røde nuancer, indtil træerne igen står nøgne ved vinterens indtog.

Natur for hele familien

Med ’Vilde vidunderlige Danmark’ er det DR’s mål at skabe en storslået programserie til hele familien om Danmarks natur og dyreliv i en kvalitet og originalitet, der rammer bredt, og som ikke findes tilsvarende herhjemme.

- Vilde vidunderlige Danmark’ er en naturserie for hele familien, så både store som små får ny viden om vores natur i Danmark, bliver nysgerrige på at vide mere og føler sig inspireret til selv at undersøge naturen nærmere. Serien skal give danskerne lyst til at udforske, genopdage og blive klogere på dansk natur og dyreliv og på, hvordan og hvorfor vores land ser ud, som det gør, fortæller redaktør Erling Groth fra DR.

Serien, der er produceret af Mastiff, er tilrettelagt som en fængende historiefortælling, som inspirerer, fascinerer og skaber nysgerrighed hos seerne. Der er fokus på at formidle indsigt i dyrenes verden gennem de nære dramaer. Alt baserer sig på ekspertviden fra landets førende forskere og biologer, ligesom naturorganisationer, museer, Naturstyrelsen og mange andre har bidraget til produktionen.

Musikken i serien er specialkomponeret af Peter Due, Rasmus Zwicki og Anthony Lledoen, og er indspillet af DR Symfoniorkestret, DR Pigekoret og DR Juniorkoret, og musikken tilføjer en ekstra dimension til dramaerne og fortællingen i programmerne.

Stort samarbejde

Sammen med Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer er DR gået sammen om det landsdækkende tiltag ’Vores Natur’. Med afsæt i DR’s store satsning på natur i 2020 vil organisationerne sammen styrke befolkningens lyst til at blive klogere på den danske natur med støtte fra flere fonde.

- Naturen er noget af det, vi alle sammen er fælles om. Med temaet og naturåret ’Vores Natur’ er det håbet at formidle oplysning og oplevelser om vores danske natur, og samtidig inspirere hele befolkningen til at udforske naturen.

DR har tidligere med stor gennemslagskraft foldet danmarkshistorien ud i et tværgående tema ved at sætte alle sejl til. Og nu har vi den samme ambition i forhold til den danske natur med temaet ’Vores Natur’. Det er en unik opgave, som ingen herhjemme har løftet før, men netop dét kan og skal vi som DR, siger Henriette Marielund, der er mediedirektør i DR.

Som en del af teamet ’Vores Natur’ har DR udviklet en lang række nye programmer og formater på både tv, radio og digitalt, der skal inspirere alle til nye oplevelser og ny viden om naturen i Danmark.

Natur i børnehøjde

Den store DR1-naturserie er for hele familien, men blandt de mange nye naturprogrammer i år, er der for de mindste også deres helt egen serie ’Vilde, vidunderlige dyr’. Det er Ramasjangs store dyreserie, hvor der bliver fortalt dyrehistorier fra ’Vilde, vidunderlige Danmark’ specifikt målrettet børn i Ramasjangs målgruppe.

Serien er speaket af Mille Gori og Kristian Gintberg, der tager børnene igennem dyrenes fascinerende verden på naturens præmisser. Gennem serien fortæller de historierne blandet med gættelege, og handlingsanvisende historier på mange af dyrene, så børnene kan blive nysgerrige og inspireret til selv at udforske naturen og finde spor, æg eller reder.

Programserien 'Vilde vidunderlige dyr' består af i alt 40 små afsnit, som bliver sendt fra søndag den 12. april på både DR Ramasjang og DRTV.

Se nogle af de flotte optagelser fra Vilde Vidunderlige Danmark her