DR har valgt produktionsselskab til 'Aftenshowet'

'Aftenshowet' skal fra august produceres eksternt af en konstellation bestående af selskaberne af STV og Bermuda. I forbindelse med udlægningen bliver 19 medarbejdere virksomhedsoverdraget.

DR1s journalistiske talkshow med værterne Mette Bluhme Rieck, Mark Stokholm, Ulla Essendrop, Mikkel Fønsskov og Ditte Haue. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Det største udbud, DR har lavet af et dagligt aktualitetsprogram, har fundet sin vinder. I august sidste år blev det i forbindelse med den samlede økonomiplan for DR besluttet, at Aftenshowet ikke længere skal produceres internt i DR, men af det private marked.

Efter en programudbudsproces, hvor tilbuddene fra de private producenter er blevet vurderet, er der i dag indgået kontrakt med STV i samarbejde med Bermuda, begge danskejede produktionsselskaber, om produktion af 'Aftenshowet' fra medio august og tre år frem.

”'Aftenshowet' er et vigtigt aktualitetsprogram på DR1’s daglige flade, og samtidig er programmet med omkring 200 live-udsendelser årligt en meget omfangsrig og spændende opgave for en ekstern producent. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi har fundet en optimal ekstern partner i STV og Bermuda, der er gået sammen om at overtage produktionen af Aftenshowet. De har på alle parametre været det bedste bud – både i forhold til økonomi, indhold og tanker på udvikling, der bedst kan sikre, at Aftenshowet bliver ved at udvikle sig sammen med seerne,” siger DR1’s kanalchef, Pil Gundelach Brandstrup.

Vigtigt samspil med markedet

DR har de senere år udlagt en stor del af DR’s produktioner og produktionsfaciliteter til det private marked, og med udlægningen af Aftenshowet udbygges det tætte samarbejde med det private produktionsmiljø.

”'Aftenshowet' har gennem en årrække samlet danskerne med vedkommende journalistik og aktuelle historier til en levende start på en god tv-aften. Nu får vi mulighed for at udnytte den dynamik, der er i samspillet med en ekstern producent, som vi ser frem til vil udfordre os og bringe ny variation, kvalitet og kreativitet ind i programmet til glæde for seerne. Stor ros til branchen for at komme med så mange gode bud på en fornyelse af 'Aftenshowet'. Vi glæder os til at fortsætte 'Aftenshowet', hvor vi fortsat skaber fælles samtale, diskussion og underholdning, men i en frisk og revitaliseret udgave,” siger Pil Gundelach Brandstrup.

I løbet af de kommende måneder vil DR arbejde sammen med produktionsselskaberne om den konkrete udformning af det nye 'Aftenshowet'.

Medarbejdere flytter med til produktionsselskaber

Som en del af den nye aftale flytter 19 fastansatte DR-medarbejdere, der i dag producerer 'Aftenshowet', over til produktionsselskaberne STV og Bermuda. DR har valgt, at udlægningen af 'Aftenshowet' sker som en virksomhedsoverdragelse, der ligger i forlængelse af den tre-årige kontrakt om udlægning af programmet. Produktionsselskaberne kommer også til at knytte andre medarbejdere til produktionen.

”Vores folk på 'Aftenshowet' har været rigtig seje i hele processen, og jeg ved, at de selvfølgelig har været meget spændte på at få at vide, hvad deres fremtidige arbejdsplads ville blive. Vi glæder os over, at vi har så dygtige medarbejdere med på holdet, når vi i den kommende tid skal forme det fremtidige 'Aftenshowet', og ikke mindst, når vi til august praktisk talt kommer til at skifte, mens vi sender,” siger Pil Gundelach Brandstrup.

'Aftenshowet's værter vil fortsat være at finde som DR-ansatte, da de er genkendelige DR1-profiler og kommer til at indgå i en række andre af DR’s produktioner. Værterne vil i fremtiden være udlånt til 'Aftenshowet'.