DR henter ny direktør i Finansministeriet

DR har ansat den 37-årige Nikolas Lyhne-Knudsen som direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion i DR fra den 1. oktober i år.

Nikolas Lyhne-Knudsen bliver direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion i DR fra den 1. oktober 2014. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Nikolas Lyhne-Knudsen afløser den tidligere direktør Martin Præstegaard, der netop er tiltrådt som departementschef i Finansministeriet. Nikolas Lyhne-Knudsen bliver direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion (ØTM) med cirka 900 medarbejdere.

Nikolas Lyhne-Knudsen kommer fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriets departement, og han er i dag en del af ledelsesgruppen i ministeriet. Hidtil har han blandt andet haft hovedansvaret for statens finanser og arbejdet med at indgå finanslovsaftaler og andre større politiske forlig.

Matche fremtidens mediemarked

Nikolas Lyhne-Knudsens opgave bliver - sammen med DRs øvrige direktion - at udvikle DR og sikre en fortsat effektiv økonomistyring, en konkurrencedygtig medieproduktion og en driftssikker og fleksibel teknologiorganisation, der kan matche udfordringer på fremtidens mediemarked.

Om ansættelsen af Nikolas Lyhne-Knudsen siger DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen:

”Jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes os at rekruttere så stærk en profil som Nikolas Lyhne-Knudsen. Han er manden, der kan sikre fortsat ro om DRs økonomi og skabe rammerne for et effektivt og konkurrencedygtigt produktionsapparat. Det er en helt central forudsætning for, at DR kan omstille sig til den nye medievirkelighed og forblive relevant for hele befolkningen.”

Om det nye job siger Nikolas Lyhne-Knudsen selv:

DR er Danmarks vigtigste kulturinstitution og har en helt unik position som public service-udbyder. Det forpligter, og det kræver, at DR har en bundsolid økonomistyring og en produktion og teknologi, der gør DR i stand til at fastholde en høj kvalitet og følge med medieudviklingen. Det er en opgave, jeg brænder for at være med til at løse, og derfor glæder jeg mig meget til de nye udfordringer”

Ansat af bestyrelse 

Nikolas Lyhne-Knudsen er ansat af DRs bestyrelse, og han skal i generaldirektørens fravær være fungerede generaldirektør.

Tidligere har Nikolas Lyhne-Knudsen været kontorchef i både Finansministeriet og Økonomistyrelsen, og han er uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet i 2003.

Nikolas Lyhne-Knudsen bor i Holte, er gift og har to børn.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter