DR henter ny radioredaktør i Sverige

Lasse Roldkjær bliver ny redaktør for DRs fire digitale radiokanaler, P5, P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz.

Lasse Roldkjær arbejder i dag i Sverige.

”Vi skal ind til kernen i god public service-radio – for den enkelte lytters smag – og det er for mig skarpe formater og værter med vid og bid.”

Det siger Lasse Roldkjær, der den 1. maj tiltræder som redaktør for DRs fire digitale radiokanaler, P5, P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz. Han har de seneste fem år arbejdet med radiostationen Mix Megapol i Sverige, hvor han har haft ansvaret for kanalens morgenshow. Han har desuden været involveret i stationens strategiske arbejde med indhold og udvikling.

Tidligere har Lasse Roldkjær været programchef for radiostationer som NOVA, The Voice, rockstationen Radio City, Radio 2 og Sky Radio i Danmark, men selvom en stor del af hans professionelle liv dermed har været koncentreret om radio uden for DR, er han dog ikke ukendt med DR. Således var han for eksempel redaktionschef på ’Husk lige tandbørsten’, da det program fik en kort renæssance på DR1 i 2012, ligesom han har været tilknyttet P1 som præsentationsvært siden april 2015.

Altid potentiale til mere

Lasse Roldkjær betegner sit nye job som ”et drømmejob”:

”P5, P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz har udviklet sig til “ægte” radiokanaler, der bidrager til public service ved noget af den bedste musikformidling, man kan høre på dansk radio i dag. Det er samtidig de radiokanaler, jeg selv har lyttet mest til fra Stockholm,” siger han - samtidig med, at han løfter lidt af sløret for sine visioner for fremtidens digitale DR-radiokanaler:

”Jeg hører interessante programmer produceret af store talenter og erfarne værter, og der laves radio med engagement og indlevelse. Men der er altid potentiale til mere: Mere indhold, mere musikformidling, mere underholdning og en videre dyrkelse af værtskabet,” siger Lasse Roldkjær, der blandt andet har skrevet en masterafhandling i professionel kommunikation.

Den tog udgangspunkt i en analyse af DRs nyhedsformidling op til folketingsvalgene i henholdsvis 2001 og 2007. Her undersøgte han, hvordan DR lever op til public service-aftalens ordlyd om borgernes handleevne i et demokratisk samfund.

Brænder for radio

Lasse Roldkjær afløser på redaktørposten Gustav Lützhøft, der den 1. januar satte sig i radiochefstolen og dermed står bag ansættelsen af Lasse Roldkjær.

”Lasse er en meget garvet radiomand med næse for det gode indhold, og han har samtidig stor erfaring med at tænke strategisk i forhold til positionering af kanaler, rammer for indhold, indholdsstrategier og meget mere. Han er på alle måder en person, som brænder for radio, og det glæder jeg mig rigtig meget til, at DR kan nyde godt af” siger Gustav Lützhøft.

Facebook
Twitter