DR-hold finder Løkken på rekordtid

I løbet af sommeren har et hold fra DR Drama haft travlt med at skabe anden sæson af dramakomedien ’Hvor ligger Løkken?’ Tempoet på serien er skruet i vejret, for holdet er nemlig gået fra idé til færdig sæson på under et år, hvilket er meget kortere tid end de fleste andre DR Drama-serier.

Midt i forlystelsesparken står holdet fra 'Hvor ligger Løkken 2' og filmer, mens nysgerrige gæster følger med fra sidelinjen. (Foto: Sebastian Alexander Skousgaard)

På en solbeskinnet plads midt i Sommerland Sjælland fanger mere end bare forlystelserne gæsternes opmærksomhed. Skuespillerne Lise Baastrup og Nicolaj Kopernikus er nemlig i fuld gang med at indspille en scene til ’Hvor ligger Løkken 2’, der har premiere på DRTV den 19. november.

Pladsen er trang og gæsterne nysgerrige, og da de to skuespillere bliver filmet på plænen, må kamerafolk vige uden om bænke, candyfloss og cowboyhatte for at fange scenen fra den helt rigtige vinkel.

At filme i en tæt befolket forlystelsespark er ikke nemt, og mens Oliver Zahle, der er hovedforfatter og instruktør på serien, forsøger at instruere skuespillerne, lyder det igen og igen fra en nærliggende højtaler:

- Stop! Der må kun være én person på forlystelsen ad gangen!

Tonemestren er ikke tilfreds, og endnu en optagelse må presses ind i programmet.

Emma Poppe og Jacob Svensson er henholdsvis producent og lineproducer på 'Hvor ligger Løkken 2' og har arbejdet tæt sammen i et højt tempo for at blive klar til premiere i år. (Foto: Sebastian Alexander Skousgaard)

At genopfinde sig selv hver eneste dag

Første sæson af ’Hvor ligger Løkken?’ blev produceret i 2020 efter den første corona-lockdown, hvor idéen til en agil cykelserie rundt i Danmark opstod. Serien handler om parret Stephanie og Henrik, der skal ud at rejse, men som må blive hjemme på grund af coronarestriktioner. Projektet blev hurtigt sat i søen som et eksperiment og alternativ til DR’s andre dramaserier, som tager flere år at producere. På ’Hvor ligger Løkken?’ var tempoet var højt fra starten både på manusplan og i produktionen, siger Emma Poppe, der er producent på den nye sæson.

- Det skulle gå rigtigt stærkt sidste år, for serien skulle både skrives, produceres og lanceres indenfor et år. Det gør vi igen med sæson to, som produceres på samme måde. Meget af holdet er det samme som sidst, og for os har det været en kunst at bevare det, det har fungeret godt, men også at kigge med nye øjne på, hvordan vi kunne gøre det denne gang, siger hun.

Et barn i parken har fundet interesse i et sæt larmende bjælder på en nærliggende legeplads, og mens Oliver Zahle og kompagni skyder løs, må et medlem af holdet forsøge at skabe en smule ro omkring optagelserne. Det er ikke en nem opgave, som holdet står overfor denne formiddag sidst i juni. Ifølge Jacob Svensson, der er lineproducer på serien, må produktionen i høj grad improvisere løbende. Han står nemlig for, at afviklingen af optagelserne hænger sammen.

- Tempoet er sindssygt højt, og vi bliver nogle gange nødt til at ændre vores planer fra dag til dag. Det er vigtigt for sådan en produktion, at hele holdet er omstillingsparate og kan tackle en ændring, når den kommer, siger han.

’Det bliver nødt til at være rock and roll’

Når man laver en dramaserie til DR1 søndag aften, tager projektet ofte mange år at stable på benene. Selvom ’Hvor ligger Løkken 2’ består af relativt korte afsnit, er det alligevel noget af en opgave at lave en sæson af en tv-serie så hurtigt.

- Det bliver nødt til at være rock and roll, hvis vi skal nå at være klar til at udgive serien senere i år. Vi skal filme en hel sæson i løbet af tre en halv uge, så vi står med mange beslutninger herude, som man normalt har taget på forhånd, hvilket gør, at vi er nødt til at finde på mange spontane løsninger hen ad vejen, siger Emma Poppe, hvorefter Jacob Svensson stemmer i:

- Ja, vi skal nærmest opfinde nye måder at gøre tingene på hver eneste dag. I dag vidste vi godt, at vi skulle filme i Sommerland Sjælland, men vi anede ikke, hvor første scene skulle foregå. På de længere projekter har man normalt bedre tid til at besøge en location og i forvejen gå i detaljer med, hvor det vil give mening at stå eller bevæge sig rundt. Den luksus har vi ikke, smiler han.

Oliver Zahle er hovedforfatter og instruktør på serien og har blandt meget andet instrueret tv-serien 'Krysters Kartel' og de to børnefilm om 'Iqbal' samt stået bag satire som 'Selvsving' og 'De Uaktuelle Nyheder' med Mikael Bertelsen. (Foto: Sebastian Alexander Skousgaard)

En ganske særlig holdånd

I Sommerland Sjælland er skuespillerne ved at være færdige for i dag. Et af Stephanies og Henriks stop på rejsen i serien er et omrejsende tivoli, og plænen midt i forlystelsesparken passer perfekt til formålet på trods af udfordringer med støjen.

Holdet startede med at udvikle sæson to af ’Hvor ligger Løkken?’ i februar, og det høje tempo har ifølge Emma Poppe resulteret i en særlig holdånd omkring projektet.

- Når det skal gå så stærkt, som det skal på denne serie, er man nødt til at have et godt sammenhold for at komme igennem det - og det synes jeg i høj grad, at dette hold har. Ellers tror jeg ikke, at det ville kunne lade sig gøre, siger hun, og Jacob Svensson tilføjer:

- Der er jeg helt enig. Selvom tingene går hurtigt og bliver ændret i sidste øjeblik, er der en virkelig god stemning. Vi har travlt, men er der stadig tid til at nyde sommeren og have det sjovt sammen. Det er fedt at komme rundt i landet med så dedikeret et hold.

’Hvor ligger Løkken 2’ handler endnu engang om parret Stephanie og Henrik, som denne gang er på vej til Paris for at blive gift i al hemmelighed, men ender med at måtte blive hjemme igen på grund af Corona. Hvor seriens omdrejningspunkt sidste år var en cykelferie, bliver det i år en sejltur fra København til Løkken. Men ligesom sidst bliver parret i høj grad udfordret på rejsen, og igen er der langt til Løkken i sæson to.

’Hvor ligger Løkken 2’ har premiere på DRTV den 19. november og første afsnit bliver sendt på DR1 den 1. december klokken 20.30.

FacebookTwitter