DR interviewer, sender og synger fra egen scene på Bogforum

Fra fredag til søndag har DR egen scene på årets helt store begivenhed for bogelskere. Her vil der hver af dagene blive sunget, sendt direkte radio, interviewet forfattere, lavet podcasts og meget andet.

DR K-bogvært Flemming Møldrup og forfatteren Hanne-Vibeke Holst er blot to af dem, man kan møde på DR Scenen i løbet af Bogforum. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

DR Scenen er ladet med forfattere, radio- og TV-folk, når DR Bøger indtager Bogforum i Bella Center i København fra fredag den 10. november til søndag den 12. november.

DR har egen scene på årets helt store begivenhed for bogelskere, og herfra vil der hver af dagene blive sunget, sendt direkte radio, interviewet forfattere, der enten har fået eller er nominerede til DR Romanprisen, blive sat fokus på sprog, lavet podcasts og meget andet.

”Bogforum er en oplagt mulighed for DR for at vise, at vi dækker bøger på mange fronter og mange steder. Vi får tit spørgsmål om, hvad og hvor vi sender om litteratur, og på DR Scenen har vi forsøgt at samle det hele. Selv om det typisk er store bogelskere, der kommer på Bogforum, er der måske nye ting at opdage – og ellers er der i hvert fald rig mulighed for at få nogle gode oplevelser,” siger Mette Willumsen, der er redaktør for DR Bøger i Aarhus, som står bag DR Romanprisen og DR Romanklubben.

Interviews med nominerede til DR Romanprisen

Fra december og et halvt år frem sætter tusindvis af læsere sig sammen i DRs læseklubber på biblioteker over hele landet for at diskutere de seks nye romaner, der er blevet udvalgt til at blive læst i år og samtidig er nominerede til DR Romanprisen 2018.

I Bella Center bliver der mulighed for at møde de tre nominerede til DR Romanprisen, som allerede er udpeget. Fredag interviewer DRs Diana Bach Jonas T. Bengtsson om romanen ’Sus’, lørdag gælder det Maren Uthaug om romanen ’Hvor der er fugle’, og søndag er Agnete Friis på DR Scenen, hvor snakken handler om romanen ’Sommeren med Ellen’. Derudover er der også fredag en romanpris-quiz, hvor tre tidligere prismodtagere, Sissel Jo-Gazan (2008), Christian Jungersen (2005) og Christina Hesselholdt (2018) stiller op til gættelegen, hvor publikum også kan være med.

”Vi forsøger at udbrede glæden ved at læse, og programmet er bygget op på en genkendelig måde hver dag, så der både er noget, der bliver til god radio på P1 alle tre dage, og noget, der er et godt show for dem, der er tilstede på Bogforum,” forklarer Mette Willumsen.

Befinder man sig langt fra Amager, sender ’P1 Eftermiddag’ med Karen Secher og Tore Leifer som værter direkte fra Bogforum fredag fra klokken 14.03-16.00, mens Adrian Hughes sender ’Klog på sprog’ på P1 lørdag fra klokken 12.15-13.00 direkte fra DR Scenen. Søndag klokken 14.03 til 15.00 gælder det ’Skønlitteratur på P1’ med Klaus Rothstein som vært.

Starter med fællessang

DR Scenen åbner både fredag, lørdag og søndag klokken 11.00 med at en forfatter har udvalgt de tre sange, der bliver sunget som fællessang – under ledelse af P2’s Mathias Hammer, som mange senest har stiftet bekendtskab med i ’Den Klassiske Musikquiz’ på DR K. Fredag vælger forfatteren Morten Ramsland sangene, lørdag er det Hanne-Vibeke Holst, der gør det, mens Anne Lise Martstand-Jørgensen står for sangvalget søndag.

”Vi glæder os også til at optage nogle af DRs populære podcast live på DR Scenen i løbet af dagene. Lørdag klokken 14.00 genfortæller forfatteren Lone Hørslev Johannes V. Jensens velkendte roman ’Kongens fald’, når vi laver en live-version af podcast-serien ’Klassikere Genfortalt’, og fredag klokken 12.45 bliver afsnit 13 af podcasten ’Meget mere Matador’ afviklet live på DR Scenen med Sarah Skarum, Tony Scott og ’Matador’-ekspert Janus Madsen samt Cecilie Nielsen som vært. Det er imponerende, hvordan den efterhånden 35-40 år gamle serie bare bliver ved med at kaste nye vinkler og overvejelser af sig,” mener Mette Willumsen.

På scenen bliver der i løbet af dagene også mulighed for at møde DR K’s nye ’Vild med bøger’-vært Flemming Møldrup, opleve et interview med sidste år modtager af P1s formidlingspris - Rosenkjærprisen, Vincent F. Hendricks og høre, hvordan historier fra fortiden blev omsat til tv i DR1-serien ’Vores ukendte Danmark’ i sommer.

”Derudover bruger DR også Bogforum til at opdage nye bøger og forfattere og lede efter gode historier. Så jeg tør godt love, at de tre bogdage i Bella Center også kommer til at sætte sig spor i sendefladen i den kommende tid. Bogforum er noget, som mange oplever sammen med familie og venner og snakker videre om lang tid bagefter. Det kommer vi også til at gøre,” siger Mette Willumsen.

Det sker på DR Scenen på Bogforum:

Fredag 11.00-11.30 Dagens sang – Forfatteren Morten Ramsland vælger tre sange, der synes som fællessang under ledelse af Mathias Hammer fra P2.11.30-12.30 Romanprisquiz med forfatterne Sissel Jo-Gazan, Christian Jungersen og Christina Hesselholdt – vært: Diana Bach, DR12.45-13.30 ’Meget mere Matador’ – podcasten ’Meget mere Matador – afsnit 13’ afvikles live på DR Scenen med Sarah Skarum, Tony Scott, ’Matador’-ekspert Janus Madsen samt vært Cecilie Nielsen14.00-16.00 P1 Eftermiddag – sendes live på P1 – med Karen Secher og Tore Leifer som værter16.15-17.00 Diana Bach interviewer forfatteren Jonas T. Bengtsson, der er nomineret til DR Romanprisen 2018 for romanen ’Sus’.Lørdag11.00-11.30 Dagens sang – Forfatteren Hanne-Vibeke Holst vælger tre sange, der synes som fællessang under ledelse af Mathias Hammer fra P2.11.30-12.00 Interview med Flemming Møldrup fra DR K’s ’Vild med bøger’ – vært: Mette Willumsen12.15-13.00 ’Klog på sprog’ med Adrian Hughes sendes live på P113.15-14.00 Diana Bach interviewer forfatteren Maren Uthaug, der er nomineret til DR Romanprisen 2018 for romanen ’Hvor der er fugle’.14.00-15.00 Klassiker genfortalt live: Lone Hørslev genfortæller Johannes V. Jensens roman ’Kongens fald’. Anne Termansen interviewer derefter Lone Hørslev om kunsten at genfortælle.16.00-17.00 Diana Bach interviewer arkæolog og museumsinspektør Jeanette Varberg og tv-tilrettelægger Kristine Sølling-Møller om at omsætte historier fra fortiden til tv i DR1-serien ’Vores ukendte Danmark’.

Søndag11.00-11.30 Dagens sang – Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen vælger tre sange, der synes som fællessang under ledelse af Mathias Hammer fra P2.12.00-12.45 Diana Bach interviewer forfatteren Agnete Friis, der er nomineret til DR Romanprisen 2018 for romanen ’Sommeren med Ellen’.13.00-13.45 Mød filosofiprofessor og Rosenkjær-modtager 2016 Vincent F. Hendricks og hør om hans seneste bog. Vært: Michelle Hoxer, DR.14.00-15.00 ’Skønlitteratur på P1’ sendes live på P1 med Klaus Rothstein som vært.

FacebookTwitter