DR inviterer hele Danmark til VM i kvindehåndbold

Om få uger går det danske kvindelandshold på banen for at kæmpe om de eftertragtede VM-medaljer. DR tager hele Danmark med til håndbold i verdensklasse.

Det er vært Tina Müller, der står i spidsen ved alle Danmarks kampe ved VM i kvindehåndbold. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Om få uger går det danske kvindelandshold på banen for at kæmpe om de eftertragtede VM-medaljer. Slaget skal stå på en stemningsfyldt hjemmebane i ’Boxen’ i Herning, der bliver fyldt til bristepunktet. DR tager hele Danmark med til håndbold i verdensklasse med store chancer for både nervepirrende og mindeværdige øjeblikke.

VM i kvindehåndbold bliver skudt i gang den 5. december i ’Boxen’. Denne dag spiller Danmark også sin første kamp mod Japan, som vises på DR1. Optakten begynder klokken 20.00, og der er kampstart klokken 20.45. DRs værter følger sammen med et par af de mest folkekære håndboldstjerner - kvindelandsholdets vej mod medaljerne, og er med helt frem til finalen, der spilles den 20. december.

Tina Müller og Camilla Andersen i front

Det bliver vært Tina Müller, der står i spidsen ved alle Danmarks kampe. Med sig har hun en af de mest vindende danske håndboldsspillere gennem tiden, Camilla Andersen. Sammen vil de to guide seerne sikkert igennem håndboldbragene – både før, under og efter kampene. Tina Müller kom til DR for lige omkring et år siden. Müller har allerede dækket flere større sportsbegivenheder for DR – senest VM i herrehåndbold i Qatar.

"Jeg har en forkærlighed for håndbold og slutrunder, og at netop VM i år spilles på dansk grund, gør kun min glæde og mine forventninger endnu større. Min ambition er at skabe en både hyggelig atmosfære for dem hjemme i stuerne, men også at give analyser, interviews og baggrund i tæt samarbejde med vores eksperter, så seerne kommer så tæt på begivenheden og spillerne som muligt," siger vært Tina Müller.

Ved Tina Müllers side er en af de absolut største stjerner, Camilla Andersen. Hun var en af de største profiler på landsholdet i 1990’erne og er den kvindelige danske spiller, som har scoret flest landskampmål gennem tiderne. På landsholdet var hun med til at vinde guld ved OL i 1996 og 2000, og hun er både ved EM og VM blevet kåret som bedste playmaker.

Jens Jacob Juulsager og Lars Krogh Jeppesen indtager kommentatorboksen under VM i kvindehåndbold (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

De indtager kommentatorboksen

DRs Jens Jacob Juulsager får fast plads i kommentatorboksen i Herning, hvor han får følgeskab af tidligere håndboldspiller Lars Krogh Jeppesen. Han har vundet Champions League to gange med FC Barcelona og to tyske mesterskaber med SG Flensburg-Handewitt.

P4 sender begejstret radio fra Herning

Når håndboldfeberen rammer Danmark, tager P4 temperaturen på Herning og resten af landet. Basen er i Herning, men P4 har samtidig reportere ude i landet – i  Næstved, Frederikshavn og Kolding, der også afvikler kampe. Aktuelle gæster  og musik kommer til at være faste elementer, når P4 sender fra den store folkefest.. Programmet  sender fra den 7. december klokken 10-12 i stedet for Formiddag på 4’eren. Værter er Maria Thuesen og Ole Jacobsen. Reporter er Sanne Rossen.

Liga på P3 er med ved alle Danmarks kampe

Liga på P3 dækker alle Danmarks kampe og undervejs er Liga på besøg i Herning. Sammen med tidligere landsholdsmålmand Karin Mortensen sidder Morten Hausborg klar ved mikrofonen og kommenterer alle Danmarks kampe. Mens ’Boxen’ i Herning danner rammen om alle Danmarks kampe, lægger Næstved, Kolding Frederikshavn også idrætshaller til VM i kvindehåndbold.

Sådan sender DR

DR og TV2 har indgået aftale om køb af rettighederne til håndbold-VM i 2015 og 2017. Danmarks kampe ved VM i kvindehåndbold fordeles lige mellem TV2 og DR. DR sender følgende af Danmarks kampe i den indledende runde. Den 11. december bliver det besluttet, hvordan de resterende kampe bliver fordelt mellem DR og TV2.

DR sender nedenstående danske kampe i indledende runde + kvartfinale og finale. Desuden er der meget mere VM-håndbold på DR1 of DR3. Se sendeplan her:

5. december: Danmark-Japan - 20.00 på DR1 (kampstart 20.45)

8. december: Danmark-Serbien – 20.30 på DR1 (kampstart 20.45)

9. december: Danmark-Ungarn – 20.30 på DR1 (kampstart 20.45)

Facebook
Twitter