DR inviterer til fællessang i Frederiksberg Have

Frederiksberg Have danner en unik ramme om sang og musik den 4. september, når DR igen samler danskerne om den danske sang. Og allerede sankthansaften kan du nyde en ekstra omgang fællessang på DR.

Katrine Muff og Johannes Langkilde synger for, når DR inviterer danskerne til fællessang direkte fra Frederiksberg Have den 4. september. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Værterne Johannes Langkilde og Katrine Muff smører stemmebåndene og står klar i Frederiksberg Have, når de sammen med hele Danmark fejrer fællesskabet og den danske sang.

- Med ’Fællessang – hver for sig’ samlede DR danskerne i en svær tid. Og selvom corona desværre stadig er en del af vores hverdag, er der så småt lys forude. Derfor glæder vi os til at kunne slippe fællessangen en smule mere løs i Frederiksberg Haves charmerende omgivelser. Det skaber et unikt fællesskab at synge med andre, og være sammen om vores kultur. Derfor glæder jeg mig usigeligt meget til, at DR endnu en gang og nu på en ny måde samler danskerne om vores fælles sangskat, siger Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef i DR Kultur og Samfund.

Arrangementet er et samarbejde mellem DR, ALSANG og Frederiksberg Kommune, hvor Frederiksberg Haves smukke og historiske omgivelser danner ramme om aftenen.

En række af landets dygtige kor og artister vil i fællesskab med danskerne synge kendte sange og DR vil op til showet løfte sløret for, hvilke danske kunstnere, der slår tonen an i fællessangene.

Danskerne har i århundreder sunget fællessang, men fællessang fik en helt ny betydning under corona og nedlukningen af Danmark, da både ’Morgensang’ og ’Fællessang – hver for sig’ samlede familier, venner og store som små om den danske sang. Og det er netop på skuldrene af det, DR nu inviterer til fællessang i Frederiksberg Have

Fællessangen sendes direkte på DR1 den 4. september klokken 20.00, mens der også vil være mulighed for begrænset fysisk fremmøde efter gældende retningslinjer.

I 1940 var der samlet omkring 40.000 mennesker til Fællessang i Frederiksberg Have, og i disse omgivelser vil DR sende fællessang til hele landet på DR1 den 4. september. Der vil være et begrænset antal danskere som synger med fra haven også – naturligvis efter gældende restriktioner og med forbehold for ændringer. Arkivfoto.