DR inviterer til fællessang på Fyn

Odense Koncerthus bliver fyldt af sangglade i alle aldre på søndag, når DR Fyn inviterer til fællessang. P4 Fyn lader hele ugen op til arrangementet.

Sådan så det ud, da der blev sunget sidste år i Odense. (Foto: Karen Løth Sass)

For tredje år i træk genlyder Odense Koncertsal af højskoleskrål og sangbogsbladren.  Lise Jedzini, der er public outreach-redaktør på DR Fyn, glæder sig over at kunne byde folk indenfor søndag den 20. september.

"Der er et fantastisk fællesskab omkring den unikke kulturarv, som Højskolesangbogen og fællessangen repræsenterer," siger hun.

En fynsk tradition

DR Fyn har valgt at gøre arrangementet til en tradition, fordi de har haft succes med det de to foregående år, og fordi folk har efterspurgt det.

"Det er dejligt at have en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor vi kan samle mere end 1000 mennesker til en fest," siger Lise Jedzini.

Hun fortæller, at der er efterhånden er en del unge, der vælger at komme til arrangementet. Mange har fortalt, at de har gået på efterskole og savner fællessangene.

"- Og så er det jo dejligt, at vi kan skabe nogle rammer, hvor de får mulighed for at være med," siger hun og tilføjer:

"Det passer jo fint ind i Public Service-forpligtelsen, at vi skaber en tradition omkring at synge."

Opvarmning på P4

P4 Fyn har haft gæster i studiet fra i mandags, og gør opmærksom på arrangementet i hele ugen op til.

"Rytmen og tempoet passer ikke ind i vores flowradio, så derfor vælger vi at have gæster i studiet op til - og lave en lille reportage med reaktioner fra publikum dagen efter," fortæller public outreach-redaktøren.

FacebookTwitter