DR inviterer til nye inspirationsmøder i efteråret

Talentarbejde, unge og digitalisering samt historisk formidling er på tapetet, når DR inviterer indenfor til tre nye DR Deler-morgenmøder, der også lægges online på dr.dk/møddr.

Talentudvikling, unge som digital målgruppe og historisk formidling er blandt emnerne i efterårets DR Deler-oplæg. Fotos: Agnete Schlichtkrull og Bjarne Bergius Hermansen.

DR’s inspirationskoncept ’DR Deler’ er klar med tre nye morgenmøder i september, oktober og november, hvor nogle af DR’s fremmeste eksperter står klar til at dele ud af deres faglige viden.

DR er en mangfoldig kulturinstitution, der indeholder mange forskellige fagligheder og dygtige medarbejdere. På tværs af afdelinger og lokationer bliver der dagligt arbejdet indgående med alt fra historieformidling, økonomi og digital udvikling til kreativ ledelse, medieforskning og design. På den baggrund lancerede DR i foråret konceptet ’DR Deler,’ hvor alle, fagligt som personligt interesseret, blev inviteret indenfor til et inspirerende morgenoplæg på en time med en af DR’s eksperter.

Talentudvikling, digital strategi mod unge og historieformidling

Konceptet fortsætter i efteråret, og tre nye morgenmøder er nu planlagt. Tirsdag den 24. september klokken 8 vil rektor for DR Talentholdet, Signe Muusmann, fortælle om, hvordan hun arbejder med talentudvikling – lige fra opdagelsen til udfoldelsen.

Undervejs vil hun komme ind på, hvilke metoder hun bruger i sit arbejde, der blandt andet bunder i de helt klassiske dyder, som har været med til at udklække dygtige talenter. Signe Muusmann giver nogle værktøjer videre, som kan bruges i ethvert hjørne af talentarbejde på tværs af alle brancher.

Den 22. oktober klokken 8 vil chef for DR Ung, Kasper Tøstesen, fortælle om, hvordan han arbejder med unge som målgruppe, og hvordan man som leder skaber en stabil digital og strategisk retning i en kaotisk tid, hvor tendenser og trends konstant forandrer sig.

Fremfor at se de unges foranderlige og fragmenterede medieforbrug som en udfordring, ser Kasper Tøstesen og DR Ung den som en mulighed, hvilket gennemsyrer hele den måde, afdelingen arbejder på.

13. november klokken 8 vil makkerparret Dorthe Gad Thuemoes og Ane Saalbach med udgangspunkt i deres arbejde med DR’s store historieserie ’Historien om Danmark’ samt de kommende serier ’Frederik den 9.’ og ’Grænseland’ dele ud af deres viden om at formidle danmarkshistorie til et bredt publikum.

De vil komme ind på hvilke faglige værktøjer, de bruger i den benhårde udvælgelsesproces, og hvilke dilemmaer det giver i balancen mellem fakta og dramaturgi. Ethvert valg og fravalg har nemlig betydning for formidlingen.

Læs mere om de enkelte oplæg og se hvordan man tilmelder sig på dr.dk/deler.

Mød op eller se oplægget efterfølgende på dr.dk/møddr

Målet med morgenmøderne er at videndele og inspirere og samtidig give et indblik i DR’s arbejde i forskellige områder af organisationen. Optagelsen bliver efterfølgende lagt på dr.dk/møddr, hvor man kan se eller gense oplægget. Det er naturligvis også muligt at tilmelde sig oplæggene og møde op fysisk i DR Koncerthuset.

På dr.dk/møddr kan du løbende finde beskrivelser og information om DR’s dialoginitiativer og om, hvordan man tilmelder sig. Lige nu ligger forårets to ’DR Deler’-arrangementer med chefdirigent for DR PigeKoret, Phillip Faber, og økonomidirektør, Nikolas Lyhne-Knudsen tilgængelig til stream på siden.

Facebook
Twitter