DR Juniorkoret bliver rystet sammen på Bornholm

Der er udsigt til to koncerter og også overraskelser, når de 70 sangere fra DR Juniorkoret for andet år i træk tager på sommertur til Bornholm.

DR Juniorkoret giver to koncerter på Bornholm – og er i træningslejr på øen.

Formålet er både at ryste de 70 sangere mellem 11 og 16 år sammen og give koncerter, når DR Juniorkoret for andet år i træk tager på sommertur til Bornholm fra den 30. juli til den 4. august.

”Vi har lige optaget 15 nye medlemmer, ligesom der er piger, der kommer tilbage fra orlov, så det bliver en rigtig ryste-sammen-tur, hvor vi også skal øve repertoiret for den næste tid,” siger DR Juniorkorets dirigent og korskoleleder Susanne Wendt.

Hvor DR Juniorkoret sidste år havde base i Gudhjem, bor kormedlemmerne i år i Svaneke, hvor de vil øve på den lokale skole og for eksempel også undervejs få besøg af en sportspsykolog. Psykologen arbejder ligeledes med DR Pigekoret og vil blandt andet igennem forskellige øvelser arbejde med korsangernes motivation, viljestyrke, teamånd og værdisæt.

Bornholmerne og turister på øen vil især kunne møde DR Juniorkoret, når koret giver koncert i Sct. Nicolai Kirke i Rønne den 1. august klokken 20.00 som en del af Sankt Nicolai International Musiksommer 2017, og torsdag den 3. august klokken 19.30 i Nexø Kirke, hvor koncerten sker som et led i Nexøs Jazzfestival.

Folkeviser og Lukas Graham

”Det bliver et bredt repertoire, vi kommer med. Der vil både være klassisk musik, danske sange og rytmisk musik – lige fra folkevisen ’En yndig og frydefuld sommertid’ over Lukas Grahams ’7 Years’ til en bornholmsk sang og musik af norske Kim Arnesen,” forklarer Susanne Wendt.

Sidste år blev der taget ualmindeligt godt imod DR Juniorkoret på øen, hvor Bornholms Tidende i en anmeldelse havde de store tillægsord fremme: ”De bedste af de bedste. Oplevelsen af DR Juniorkoret var ganske enkelt exceptionelt, livsbekræftende og smukt”, hed det dengang.

Selv om man ikke skulle løse billet til koncerterne i Rønne eller Nexø, vil der alligevel være en chance for at møde DR Juniorkorets mere end en busfuld af medlemmer.

”Sidste år gav vi impulsivt en koncert på havnen i Gudhjem, og folk kan forvente noget af det samme i år. Det kunne være, når koret skal til Hammershus eller på færgen derover,” siger Susanne Wendt lidt hemmelighedsfuldt.

Hun forventer, at Bornholm også de kommende år bliver sommer-træningslejr for DR Juniorkoret.

”Det er nærmest en fast tradition, at koret er på sommerlejr, og at det foregår på en ø. Tidligere har vi for eksempel været på Samsø og Ærø også. Bornholm er et helt vidunderligt sted at være, og samtidig oplever vi, at det er en meget kulturel ø, hvor det er nemt at få kirken fyldt, når der er korsang. Derfor vil vi gerne bygge et særligt forhold op til Bornholm ved at komme der en gang om året,” siger Susanne Wendt.

Københavnerne kan nu også ses frem til at høre, hvad DR Juniorkoret har fået ud af årets sommertur. Fredag den 4. august klokken 16.00 runder de 70 sangere turen til Bornholm af med at synge koncertrepertoiret i Holmens Kirke i København.

DR Juniorkoret har eksisteret siden 2005, og formålet med koret er at lette pigernes overgang fra DR Børnekoret til DR Pigekoret – og samtidig fungere som DR Pigekorets aspirantkor.

Facebook
Twitter