DR K bliver 'Årets modeformidler' for Margit Brandt-serie

Serien om tøjdesigneren Margit Brandt på DR K sikrede kanalen prisen som ’Årets modeformidler’ ved Elle Style Awards 2019.

DR K blev kåret som ’Årets modeformidler’ ved Elle Style Awards, og prisen blev modtaget af DR K-redaktør Anja Hauberg, DR K-tilrettelægger Chris Pedersen (tv.), som medvirker som ekspert i serien, og Erik Brandt, der blandt andet har stillet familiens arkiv til rådighed for programserien. Foto: Lars Laursen, Elle

En programserie på DR K om en af dansk tøjdesigns helt store ikoner, Margit Brandt, har nu sikret kanalen prisen som ’Årets modeformidler’. Prisen fik DR K-redaktør Anja Hauberg overrakt i Aller-huset, da der fredag aften blev uddelt Elle Style Awards 2019 i København.

Serien ’Margit Brandt’ var i fire dele. Den blev sendt i efteråret 2018, og den kan fortsat ses på DRTV.

For at gøre sig fortjent til prisen som ’Årets modeformidler’ skal man have ”reflekteret omkring tidens trends og tendenser og forstået at finde ind til kernen af budskabet, når det gælder formidlingen” samt have haft ”høj troværdighed”, som det blandt andet hed i kriterierne.

Serien om Margit Brandt, der levede fra 1945-2011, var produceret af Impact TV for DR. Blandt de medvirkende var Margit Brandts mand, Erik Brandt, der var med til at opbygge modebrandet sammen med hende. Han stillede familiens private arkiver til rådighed for udsendelserne, hvor også tilrettelægger Chris Pedersen fra DR medvirker som ekspert.

Kvinde forud for sin tid

- Jeg er stolt over at have modtaget prisen for serien på DR K’s vegne. Udover at uddybe og nuancere Brandt’ernes historie, giver serien også et vigtigt indblik i en kvinde, der gik forud for sin tid ved at sætte passionen for sit håndværk før alt andet. Samtidig breder vi dansk modes historie ud, forklarer redaktør Anja Hauberg fra DR K.

Hun forklarer, at det at formidle modestoffet ikke er noget nyt for DR K.

- Men hvor vi tidligere bragte aktuelle reportager fra modeugen i København, har vi de seneste år ladet de hurtigere digitale medier om det og i stedet for valgt at gå mere i dybden, som vi for eksempel gjorde det med serien om Margit Brandt, siger Anja Hauberg.

De øvrige nominerede i kategorien ’Årets modeformidler’ var Mads Nørgaard & Anne Christine Perssons ’Modeleksikon’ og Sabine Poupinels udstillingsplatform 'Fan Out', der de seneste fire år har tilbudt etablerede og nye designere et kreativt rum for eksperimenter med kunst og mode.

Se udsendelserne om Margit Brandt på DRTV her. DR K viser også serien igen over fire onsdage fra den 29. maj klokken 20.45.

Serien om Margit Brandt kan fortsat ses på DRTV. (Foto: Vagn-Ebbe Kier © Impact TV ApS)
Facebook
Twitter