DR K hylder dansktoppens største stjerner

DR K rydder sendefladen og hylder dansktoppens største stjerner gennem tiden. I hele næste uge kommer seerne med på en rejse ind i dansktoppen - fra 1960’erne og frem til i dag.

Den store sanger med den smørbløde stemmer solgte millioner af plader, og smeltede kvindehjerter landet over. Ikke mindst "Gem et lille smil til det bliver gråvejr" er blevet en evergreen. Men der var også udfordringer forbundet med den lange karriere. (Foto: DR © Type 2)

Med en helt ny serie, der i fire programmer tegner nærgående portrætter af nogle af dansktoppens absolut største stjerner, masser af gensyn med legendariske dansktop-programmer og shows samt spillefilm og schlagerkomedier, er der lagt op til nostalgi, god stemning og et sandt overflødighedshorn af dansktop, når DR K i næste uge sætter fokus på dansktoppens spraglede historie.

Dansktoppens stjerner – fire helt nye portrætter

En helt ny serie på DR K sætter fokus på dansktoppen, og tegner nærgående portrætter af fire af dansktoppens største stjerner – Ulla Pia, Gustav Winckler, Otto Brandenburg og Flemming ’Bamse’ Jørgensen - fortalt af de mennesker, der var allertættest på dem.

Det første program fortæller historien om Ulla Pia, der var den unge pige fra arbejderklassen, som blev Danmarks dansktopdronning i 70'erne. Hun var gudesmuk, sang så det bragede og levede livet i fulde drag uden at miste jordforbindelsen. Men det evige liv på landevejene langt væk fra datteren, Karina, betød også lange perioder med nervepiller og angstanfald. I programmet fortæller Ulla Pia selv sin historie sammen med hendes datter Karina og en række af de store danske popstjerner fra 70'erne.

I program to tegner serien et portræt af Gustav Winckler - den store sanger med den smørbløde stemme, der solgte millioner af plader, og smeltede kvindehjerter landet over. Men der var også udfordringer forbundet med den lange karriere. Gustav var ikke anerkendt af parnasset. Mens resten af Danmark gyngede med i takt, gik de i selvsving, og Gustav fik øgenavne som for eksempel kartoffelsanger og flødetenor – alle øgenavne indeholdt madvarer, for Gustav Winckler var også blevet en stor mand rent fysisk.

Otto Brandenburg var den første rigtige rock-star i Danmark i 1960’erne. Han havde en bodyguard, der skulle holde fansene lidt på afstand, og flere hits, der er blevet evergreens.... Program tre tegner et portræt af gadedrengen fra Nørrebro, der først blev først pigernes yndling, og senere blev hele Danmarks Otto, med et repertoire, der både indeholdt Jazz, beat, børnesange, gospel og roller på film og teater. Alt sammen udført med charme, nærvær og nerve uanset om han havde taget dødsruten rundt på Københavns værtshuse natten i forvejen.

”Hun går rundt med numsen bar, Hurra...” Ja, Flemming Bamse Jørgensen, der sammen med sit orkester Bamses Venner lavede den udødelige sang Wimmersvej, er mest kendt for sine skægge og folkelige hits, der blæste ud af transistorradioerne i 1970´erne og 80´erne. Trods enorm succes, steg populariteten ham aldrig til hovedet. Uanset hvor i landet han spillede, valgte han gerne at tage hjem til sin familie, og få et stykke natmad med sin kone, i stedet for at vælte sig i fans og fester. Men den store mand, med den endnu større stemme havde en tragisk historie, som han først sent valgte at fortælle til danskerne...

Hør ugentlige Dansktoppen program her

Gyldne dansktop-gensyn

Udover den nye portrætserie byder DR K i næste uge på et overflødighedshorn af gyldne dansktop-gensyn. Alle afsnit af sidste års populære serie – ’Dansktoppen: Hadet og elsket’ – bliver vist. Her ser genrens største stjerner som Keld Heick, Birthe Kjær, Johnny Reimar, Lis og Per og Johnny Hansen tilbage på deres karrierer.

DR K den første udsendelse af de gamle programmer ’Dansktop på 1’eren’ med Jørgen de Mylius som vært og Jørn Hjorting som medvært, og så er der portrætudsendelser af store danskere og musiklegender som John Mogensen, Peter Belli, Bent Fabricius- Bjerre, Gitte Hænning, James Rasmussen og Ib Glindemann.

DR K viser også musicalkomedien ’Prinsesse for en dag’ med dansktop-dronningen Gitte Hænning, og komedien ’Livet er en Schlager’, der opdager at har talent og forfølger sin drøm om at optræde til det svenske Melodi Grand Prix.

Derudover viser DR K dansktoppen-hyldestshowet – ’Sikke’n Fest’ – med dansktop-legender som Gitte Hænning, Birthe Kjær, Dario Campeotto, Peter Belli, Johnny Reimar, Bjørn Tidmand og Susanne Lana på scenen, og så præsenterer Jørn Hjorting og Jann Guldhammer også uddrag af dansktoppen gennem 25 år i et program optaget på Pejsegården i Brædstrup.

Alt det og meget mere, når DR K i hele næste uge rydder sendefladen og hylder dansktoppen.

’Dansktoppens Stjerner’ får premiere på DR K mandag den 16. januar klokken 20 og sendes hver dag i uge 3 frem til torsdag.

FacebookTwitter