DR K hylder mangfoldigheden

Fra den 6. – 11. oktober viser DR K i samarbejde med filmfestivalen MIX Copenhagen nogle af de bedste LGBT-dokumentarer og spillefilm.

Den homoseksuelle forfatter Ned Weeks hører om en ny sygdom, der tilsyneladende kun rammer bøsser. Snart begynder bøsser i Neds egen omgangskreds at dø af den mystiske sygdom

LGBT er en engelsk forkortelse for ordene Lesbian, Gay, Bisexual og Transgender, og er et samfundsrelevant, mangefacetteret og universelt emne, som mange har en holdning til eller er en del af. Derfor ønsker DR K for andet år i træk at belyse emnet.

DR K vil i løbet af ugen vise en række spillefilm og dokumentarer, der både vises til Mix Copenhagen-filmfestivalen, som finder sted den 2.-11. oktober, men også andre udvalgte film, som har LGBT-miljøet som udgangspunkt.

Identitet og livets store spørgsmål

"Identitet og livets store spørgsmål er emner, vi løbende behandler på DR K og derfor er det helt naturligt, at vi en hel uge viser LGBT-film. LGBT rummer et stort felt og handler ligeså vel om identitet og samfund, som det handler om at springe ud af skabet," fortæller DR K-redaktør Flemming Hedegaard Larsen, der fortsætter:

"Det er for andet år, at DR K har et samarbejde med MIX Copenhagen - et samarbejde vi er glade for og et samarbejde, der gør, at DR K kan være med til at løfte festivalens mange fantastiske film ud over København og ud til et bredere publikum," siger han.

Bøssestemmen, tabu og forbudt kærlighed

Har du nogensinde undret dig over hvorfor – og om - homoseksuelle har en anderledes stemme og talemåde? I den såkaldte MIX-uge på DR K kan du blandt andet opleve dokumentaren ’Lyder jeg bøsset?’ (’Do I Sound Gay?’). Her følger du den homoseksuelle instruktør, David Thorpe, i en humoristisk og gribende rejse for at forstå den videnskabelige, historiske og kulturelle baggrund for fænomenet 'bøssestemme'.

Du kan også opleve spillefilmen ’Sand Dollars’ med Charles Chaplins datter, Geraldine Chaplin, i hovedrollen. Filmen handler om et uligevægtigt forhold mellem en hvid, ældre kvinde og en ung, dominikansk prostitueret kvinde.

Dokumentaren, ’Songs for Alexis, instrueret af danske Elvira Lind, vil også være aktuel på DR K. Den skildrer kærlighedshistorien mellem to amerikanske teenagere; den 18-årige, transkønnede Ryan, der er gået fra at være en pige til en dreng, og den smukke, 16-årig Alexis, hvis’ forældre ikke just støtter det unge pars forhold. I filmen oplever vi Alexis’ dilemma om at skulle vælge mellem sin familie og en usikker fremtid med manden, hun elsker.

Derudover vil den nye HBO-film ’The Normal Heart’ med blandt andre Mark Ruffalo og Julia Roberts også blive vist.

’Alle filmene og dokumentarerne giver seerne et indblik i forskellige former for kønsidentitet og de udfordringer, man kan møde i samfundet som homo-, bi- eller transseksuel, ‘ fortæller Flemming Hedegaard Larsen.

Overblik over MIX-ugen på DR K (Uge 41)

Tirsdag - 6/10

Natbio: Sand Dollars (22:30)

Lesbiana: En parallel revolution (23:50)

 

Onsdag - 7/10

Lyder jeg bøsset? (Do I Sound Gay?) (22:30)

Misfits (23:25)

 

Torsdag - 8/10

The Normal Heart (21:30)

Homoer - i skabet (1:2) (So Gay) (23:35)

 

Fredag - 9/10

Reaching for the Moon (21:00)

Mand, kvinde eller både og (22:50)

Homoer – ud af skabet  (2:2) (23:30)

 

Lørdag - 10/10

Brokeback Mountain (20:00)

Spring ud med Stephen Fry (1:2) (22:35)

Spring ud med Stephen Fry (2:2) (23:05)

 

Søndag - 11/10

Dokland: Songs for Alexis (21:00)

Facebook
Twitter