DR K omdannes til de skrå brædder

DR K inviterer tv-seere med på første parket, når scenekunsten hyldes på DR K's egen teaterfestival fra den 9.-12. juni. Punktummet bliver sat med livetransmission fra Årets Reumert 2016.

Den prisbelønnede skuespillerinde, Danica Curcic, har rollen som ung pige i monologen LORT, efter den italienske originaltekst La Merda, af Cristian Ceresoli. (Foto: Henrik Ohsten Rasmussen © Type 2)

Fra på torsdag den 9. juni byder DR K hver aften seerne inden for til nogle af årets store teatersucceser, når DR K blænder op for dette års teaterfestival med alt fra klassisk Shakespeare til dansk dramatik. Søndag aften sætter Årets Reumert 2016 et festligt punktum for teaterfestivalen.

Danica Curicic i anmelderrost monolog

DR K's Teaterfestival byder på teater for en hver smag – også for dem, der ikke normalt går i teatret. På torsdag kl. 21.30 kan man bl.a. opleve den prisbelønnede skuespillerinde, Danica Curcic, i rollen som ung pige i monologen ’LORT’ - efter den italienske originaltekst La Merda. Forestillingen, som kastede en Reumertnominering af sig i 2015 til Danica Curicic, sætter fokus på, hvad der skal til for at blive kendt, og hvor langt man vil gå i sin jagt på de forløsende 15 sekunders berømmelse.

Fra Gustav Wied til William Shakespeare

Man kan også opleve Malene Schwartz og Sonja Oppenhagen som de to elskelige gamle tanter i Folketeatrets opsætning af Gustav Wieds komedie ’Skærmydsler’. DR K sender den nye opsætning af Wieds lille perle fredag den 10. juni kl. 21.01 – vel nok én af dansk teaters mest udødelige klassikere.

Senere på aftenen – kl. 22.00 – kan man glæde sig til en hæsblæsende og meget morsom gennemgang af Shakespeares største værker. I denne opsætning fra Bellevue Teatret kan man trygt læne sig tilbage og lade Iben Hjejle, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus byde på en tour de force gennem de mange komedier og tragedier i en vanvittig opsætning af den store poets samlede værker.

Svanesøen og dansedrømme

Lørdag sætter DR K fokus på dansen. Svanesøen er et af de mest bevægende værker i ballethistorien. I denne udgave af Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff fra Det Kongelige Teater – som sendes på DR K lørdag kl. 20.00 - får historien om den håbløse kærlighed mellem en prins og en fortryllet svane nyt liv. Den har alt, hvad man forbinder med klassisk ballet: Danserinder i hvid tutu og forførende musik af Tjajkovskij pakket ind i en ny minimalistisk scenografi, der afspejler kampen mellem det mørke og det lyse - det onde og det gode.

Senere på aftenen sendes filmen ’Bagom dansedrømme’, der følger 23 unge danseamatører i alderen fra 14 - 22 år, der med forskellige sociale og kulturelle baggrunde bliver udvalgt ved en audition på Operaen i september 2013. Gennem ugentlige workshops på Det Kongelige Teaters Ballet er de selv er med til at skabe en forestilling på Skuespilhuset i samarbejde med 2 koreografer, en skuespiller og en ung komponist - 10 måneder efter.

Tre forestillinger varmer op til Årets Reumert

Som optakt til Årets Reumert 2016, kan seerne glæde sig til tre roste forestillinger, der sendes søndag. Kl. 15.40 sendes ’Anne Marie gift Carl Nielsen’, der skildrer det vel nok første moderne ægteskab mellem to store kunstnere - billedhuggeren Anne Marie Brodersen og komponisten Carl Nielsen. Opsætningen fra Mungo Park Kolding er baseret på de tusindvis af breve, som de udvekslede gennem årene fra 1891 til Carl Nielsens død i 1931. Kl. 17.00 kan man opleve Rasmus Bjerg i den anmelderroste opsætning af Dostojevskijs roman ’Kældermennesket’, der spillede for udsolgte huse i to sæsoner på Det Kongelige Teater. Fra det Kongelige Teaters ’Røde rum’ har DR K også hentet Ibsens klassiker ’Hedda Gabler’, der sendes kl. 17.55.

Årets Reumert 2016 – direkte fra Operaen:

Operaen bliver fyldt af magi og overraskelser, når dansk scenekunst hyldes ved Årets Reumert 2016. Rasmus Botoft er vært ved showet og flankeres af Nikolaj Stokholm og Bodil Jørgensen, når prisuddelingen transmitteres direkte på DR K fra kl. 20.00.

Salon K sender direkte fra Operaen

I forlængelse af Årets Reumert 2016 sender Salon K direkte fra Operaen i København. Vært Nanna Mogensen har teaterredaktørerne, Monna Dithmer og Jakob Steen Olsen med på scenen, og de samler op på aftenenes show og udlægger sæsonens scenetendenser. Medvært Chris Pedersen fanger stemningen blandt de festende og interviewer både nominerede og vindere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter