DR K sætter fokus på mangfoldigheden i LGBT-uge

Fra den 4.– 8. oktober viser DR K i samarbejde med filmfestivalen MIX Copenhagen nogle af de bedste LGBT-dokumentarer og -spillefilm.

Den lesbiske Liz fejrer fødselsdag på et lille hotel i idylliske omgivelser. Hun er dødeligt syg, men skjuler det for sine venner. Eva, der for nyligt har mistet sin lille søn, er på vej på ferie, da hun får motorstop. DR K viser filmen 'Liz i september' tirsdag den 4. oktober klokken 22.30 og indleder samtidig med en uge med LGBT-film. (Foto: Sandrew Metronome © Type 2)

DR K hylder i år for tredje gang Lesbian, Gay, Bisexual og Transgender-fællesskabet, og viser i løbet af ugen en række spillefilm og dokumentarer, der giver et indblik i forskellige former for kønsidentitet, og de udfordringer man kan møde i samfundet som homo-, bi- eller transseksuel.

DR K viser filmene i samarbejde med MIX Copenhagen Festival, som finder sted den 30. september-9. oktober. Festivalen har siden 1986 vist film, der påvirker kønsdebatten, bryder seksuelle grænser og afspejler verdens mangfoldighed, og DR K er glade for at kunne være med til at løfte festivalens fantastiske film ud over København til et bredere publikum.

Kønsskifteoperation, regnbuebørn og Broadway-bryllup

Det er aldrig let at skifte identitet. Ikke alle føler sig hjemme i det køn, de fødes i, og nogen vælger derfor at skifte køn. Under DR K’s MIX-uge kan man blandt andet opleve ’Storbritanniens første kønsskifte’ om de første briter, der fik foretaget kønsskifteoperationer.

Man kan også opleve den danske prisbelønnede dokumentar ’Xenia – en vognmands bekendelser’ om en sjællandsk vognmand, der levede halvdelen af sit liv som mand, før han bestemte sig for at leve resten som kvinde uden nogensinde at se sig tilbage.

Hvordan ser hverdagen ud for børn med to mødre eller to fædre? Dokumentaren ’Livet som regnbuebørn’ følger livet for fire børn over en årrække. De har alle det tilfælles, at deres forældre er homoseksuelle. Dokumentaren undersøger, hvilken betydning det har for børnene, at de bliver opfostret af to mødre eller to fædre.

Et ekstraordinært bryllup

Man kan også komme med til et bryllup udover det sædvanlige. I dokumentaren ’Et ægte Broadway-bryllup’ inviteres du til et ekstraordinært bryllup hos det homoseksuelle par Benjamin og Nathan, der har valgt at iscenesætte deres bryllup som en musical. Derudover vil den chilenske spillefilm ’You’ll Never Be Alone’ vises på DR K, som også er aktuel på årets MIX-festival. Filmen handler om den stilfærdige far Juan, hvis søn Pablo ender i koma efter et brutalt, homofobisk angreb. Det er et overfald, der vender op og ned på faren og sønnens liv. Efter overfaldet forsøger Juan at forstå, hvem hans søn egentlig var - alt imens han må kæmpe en sej kamp mod hospitalet over de enorme regninger for Pablos behandling.

Identitet og livets store spørgsmål er emner, som DR K løbende behandler, og det er derfor et helt naturligt ønske at dedikere en uge til LGBT-film, mener kanalen.

Facebook
Twitter