DR K sender ’Matador’ 27 timer i træk

Fra søndag aften til sent 2. pinsedag sender DR K for første gang et ’Matador’-maraton, så man kan se alle afsnit i rap.

Misse Møhge og overlærer Andersen er selvfølgelig også en del af det store ’Matador’-maraton på DR K i pinsen med start pinsedag klokken 21.00. Foto: Else Tholstrup.

Lørdag aften sender DR1 det allersidste afsnit af ’Matador’, hvor året er 1947, og Mads Skjern tilbyder Daniel et job. Det siger han nej til, for i stedet at tage til Paris for at designe tøj. Agnes får buddet i stedet – og siger ja.

Dermed har DR sendt alle afsnit af Lise Nørgaards og Erik Ballings serie i løbet af 2017 og 2018. Men kan man slet ikke vente med at starte forfra, byder muligheden sig allerede igen allerede dagen efter – søndag den 20. maj på DR K.

Kanalen bruger pinsedagene til et ’Matador’-maraton, og for første gang bliver det nu muligt for DR-seerne at se ’Matador’ ud i én køre på tv-skærmen.

Det første afsnit i maraton-forestillingen vises søndag den 20. maj klokken 21.00, og så viser DR K ellers ’Matador’ uden stop frem til 2. pinsedag klokken 23.55 – altså cirka 27 timer i streg med hr. Schwann, Maude, Mads Skjern, Misse Møhge og alle de andre.

40 års jubilæum i år

Senere på året – den 11. november – er det 40 år siden, at DR1 havde premiere på serien om livet i Korsbæk, og også den 7. genudsendelse af ’Matador’ har været lidt af et tilløbsstykke. Og i flere af ugerne har ’Matador’ igen-igen været nummer et på listen over ugens mest sete programmer.

”Der har været 962.000 seere i gennemsnit til de 23 afsnit på DR1. Det svarer til, at i gennemsnit 56 procent af alle med fjernsynet tændt i det tidsrum lørdag aften, har fulgt ’Matador’,” forklarer medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.

Dertil skal lægges, at mange også har fulgt ’Matador’ på dr.dk – det vil sige på DRTV. Ifølge medieforsker Mette Birk fra DR Medieforskning har alle afsnittene her – og indtil den 14. maj – haft i gennemsnit 299.000 seere hver.

Allermest populært har afsnittet ’Fødselsdagen’ været på DRTV, hvor 480.000 har set det. Det er det ikoniske afsnit, hvor fru Fernando fylder 100 år. Eller var det 90?

Facebook
Twitter