DR K-serie får to gulddelfiner i Cannes

Serien ’Store danske videnskabsfolk’ med Johan Olsen som vært sikrede sig torsdag aften to Dauphin d’Or-priser i Cannes – både som ’Bedste videnskabsprogram’ og ’Bedste dokudrama’.

Næsten 53 år efter Niels Bohrs død blev der for alvor lagt mærke til den danske fysiker i den sydfranske by Cannes torsdag.

Her sikrede DR Videnskab sig to gulddelfiner - eller på fransk Dauphin d’Or-priser – for afsnittet om Niels Bohr i den roste DR K-serie ’Store danske videnskabsfolk’.

Programserien blev sendt på kanalen i vinter med biolog og forsanger i Magtens Korridorer Johan Olsen som vært. Ud over Niels Bohr beskæftigede den sig med Niels Steensen, H. C. Ørsted, Inge Lehmann, August Krogh og Tycho Brahe.

’Store danske videnskabsfolk’ sikrede sig både en gulddelfin for at være ’Bedste videnskabsprogram’ og for at være ’Bedste dokudrama’ ved Cannes Corporate Media & TV Awards, der er en relativ ny og stor international festival for TV og andre medier.

Redaktionschef Lars Rønnow Torp og redaktør Martin Sundstrøm modtog de to gulddelfiner i Cannes til 'Store danske videnskabsfolk'. (Foto: DR © Type 1)

I ’Store danske videnskabsfolk’ kommer seerne – sammen med vært Johan Olsen – på en usædvanlig videnskabshistorisk rejse, der bevæger sig gennem tid og rum. Her får Johan Olsen mulighed for at møde alle seks hovedpersoner i form af skuespillere og stille dem nogle af de spørgsmål, som han – og sikkert også seerne – har drømt om at få svar på.

Ny sæson på vej

Redaktør Martin Sundstrøm fra DR Videnskab glæder sig over priserne i Cannes.

”Vi er meget glade for priserne og for at de bliver givet til en programserie, hvor vi har prøvet at gøre tingene på en helt ny måde. Vi ville gerne prøve noget nyt ved at lade de historiske figurer tale, og det er dejligt, at juryen har kunnet lide det,” siger han.

Serien var også ganske populær hos seerne, og DR har netop besluttet, at der skal laves en sæson 2 af ’Store danske videnskabsfolk’. Hvem den kommer til at indbefatte, ligger endnu ikke helt fast, men der kommer blandt andet et afsnit om Ole Rømer.

Facebook
Twitter