DR-kageshow nomineret til tv-pris

’Ultras Sorte Kageshow’ er netop blevet nomineret til en guldrose af EBU i kategorien for bedste Game Show, dvs. konkurrencer på tv.

Nikolaj Stokholm (tv.) er lige som i sidste sæson vært i ’Ultras Sorte Kageshow’. I den nye sæson, som har premiere til september, har han fået Micki fra ’Den store bagedyst’ som medvært. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

DR Ultras mildt sagt kaotiske bagekonkurrence for børn ’Ultras Sorte Kageshow’ er netop blevet nomineret til en guldrose – Rose d’Or – af sammenslutningen af europæiske tv-selskaber EBU, som blandt andet også står for Det Europæiske Melodi Grand Prix.

Nomineringen er i kategorien Game Show, som omfatter tv-udsendelser med udfordringer i form af quizzer og konkurrencer. I alt er der nomineringer i seks tv-kategorier. ’Ultras Sorte Kageshow’ kommer i selskab med to britiske programmer, ’Pick Me!’ fra ITV og ’The Getaway Car’ fra BBC. Der er ingen kategori for børneprogrammer, så DR Ultra er med nomineringen på alle måder kommet i voksent selskab.

Jonas Kryger Hansen, der er redaktør for DR Ultra, siger i forbindelse med nomineringen:

”Vi er stolte over at kunne måle os med nogle af de helt store i branchen, og at de også i andre lande synes, at vi på DR Ultra laver godt tv. Og så er det et stort klap på skulderen til et tv-koncept, der involverer og engagerer børn til at have det sjovt i køkkenet.”

’Ultras Sorte Kageshow’ går kort fortalt ud på, at to hold med to børn på hvert hold skal forsøge at bage en kage i et totalt mørkelagt køkken. Deres anstrengelser bliver optaget med særlige kameraer, der kan filme i mørke.

Første sæson af programmet blev sendt i efteråret 2015 på onsdage og var helt bevidst lagt både før og efter ’Den store bagedyst’ på DR1.

Jonas Kryger Hansen forklarer:

”’Den store bagedyst’ er også godt tv for børnene, men på mere voksne præmisser. ’Ultras Sorte Kageshow’ er præcis det modsatte, hvor vi hylder at lave noget, der ikke er perfekt, og som er helt ude af kontrol. Men vores pointe er at få flere børn ud i køkkenet og eksperimentere med ingredienserne. Vi vil vise, at det er sjovt at eksperimentere med ting, man ikke mestrer.”

En ny sæson af ’Ultras Sorte Kageshow’ ser dagens lys onsdag 14. september klokken 18.30 og igen klokken 21.00 efter ’Den store bagedyst’.

Ny medvært er Micki. som blandt andet er kendt fra sidste sæson af ’Den store bagedyst’.

Om ’Ultras Sorte Kageshow’ løber med en guldrose afsløres først i Berlin 13. september.

Flere end 400 programmer fra mere end 130 selskaber og produktionsvirksomheder i 33 forskellige lande har været med i dette års Rose d’Or-konkurrence. Heraf bliver der kun nomineret tre i hver kategori.

Facebook
Twitter