DR kan fortsætte med at sende De Paralympiske Lege

DR har sikret sig rettighederne til at sende fra De Paralympiske Lege i Tokyo i 2020.

Peter Rosenmeier sikrede sig dansk guld i bordtennis i Rio sidste år. Her er han fra Kulturnatten i DR Byen i 2016. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

DR sendte sammenlagt 92 timer fra De Paralympiske Lege (PL) i Rio i sommer, og nu ligger det fast, at der også kommer masser af hårdt kæmpende sportsudøvere på skærmen, når det næste sommer-PL skal holdes i Tokyo i 2020.

DR har netop indgået en aftale med den europæiske TV-samarbejdsunion EBU, der betyder, at DR har enerettighederne til at vise begivenheden i Danmark.

De Paralympiske Lege rummer den samme kombination af dramatik og utrolige sportspræstationer som det ”almindelige” OL, men her har udøverne også diverse handicaps at overvinde, hvilket bare gør præstationerne endnu mere imponerende.

Jan Rosendal, ansvarlig for indkøb af sportsrettigheder i DR.

Ved sommerens Paralympiske Lege sendte DR fra begivenhederne hver eftermiddag og aften på DR1 og DR3, og i det hele taget har DR optrappet dækningen af PL de senere år. I 2012 bød DR på sammenlagt 70 timers handicapidræt fra London, ligesom DR i mindre målestok sendte fra legene i Beijing og Athen i henholdsvis 2008 og 2004.

”Der er nok stadig mange danskere, som husker bordtennisspilleren Peter Rosenmeiers jubel, da han vandt PL-guld i Rio i 2016. Eller de seks andre danske medaljer, der blev hentet i Brasilien. De Paralympiske Lege rummer den samme kombination af dramatik og utrolige sportspræstationer som det ”almindelige” OL, men her har udøverne også diverse handicaps at overvinde, hvilket bare gør præstationerne endnu mere imponerende. På DR glæder vi os til at vise seerne en masse fantastisk handicapidræt fra Tokyo i 2020 - og forhåbentlig også en god portion danske medaljer,” siger Jan Rosendal, der er ansvarlig for indkøb af sportsrettigheder i DR.

Også rettigheder til vinter-PL

I forbindelse med aftalen har DR også sikret sig rettighederne til at vise De Paralympiske Vinterlege i den sydkoreanske by Pyeongchang i 2018, men her vil rettighederne nok primært blive udnyttet i DRs sportsnyheder på tværs af medierne.

Det første handicap-OL blev holdt i 1960 i Rom med 400 kørestolsbrugere som deltagere, og siden 1988 i Seoul har legene været døbt De Paralympiske Lege.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve