DR klar med mere OL end nogensinde før

DR sender mere end 1.000 timers tv fra det kommende OL og er med døgnet rundt fra medaljejagten i Tokyo. Samtidig har det aldrig været nemmere at følge med på DR, uanset hvor man er og hvilke konkurrencer, man er interesseret i.

  • Gennemgående og samlende vært i DR’s OL-studie på toppen af Experimentarium i Hellerup bliver Tina Müller, men også Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck får plads i værtsstolen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  • Gennemgående og samlende vært i DR’s OL-studie på toppen af Experimentarium i Hellerup bliver Tina Müller, men også Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck får plads i værtsstolen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  • Tina Müller. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  • Mette Bluhme Rieck. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  • Ulla Essendrop. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
1 / 5

DR er med døgnet rundt og sender over 1.000 timers OL-fjernsyn, når næsten 100 atleter i op mod 20 sportsgrene er klar til at kæmpe om medaljer til Danmark fra fredag den 23. juli 2021.

Både i Tokyo og fra OL-studiet på toppen af Experimentarium i Hellerup går DR helt tæt på atleternes jagt på guld, sølv og bronze. Danskerne får masser af direkte udsendelser, opdateringer og sammendrag på tv og streaming, i radioen, på mobil, tablet eller pc.

Så uanset hvor i sommerlandet man befinder sig, er det nemt at følge håndboldherrernes forsøg på at genvinde guldet fra OL i Rio eller de danske medaljehåb i for eksempel badminton og sejlsport.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sport, siger:

- Sport fascinerer, begejstrer og skaber fællesskaber, som vi lige har set ved det helt forrygende fodbold-EM. Et sommer-OL binder os også sammen som nation, når vi græder og jubler med de danske atleter. Her bliver sport den store samtale, og den skal DR selvfølgelig være med til at løfte. Det er vi utroligt stolte over, og vi kommer til at give danskerne et OL, som de aldrig har oplevet det før.

OL-studie på toppen af Experimentarium

DR’s OL-studie er denne gang placeret i en glaspavillon på tagterrassen på toppen af Experimentarium i Hellerup.

- Sammen med Eksperimentarium i Hellerup har vi på deres tagterrasse skabt Danmarks første Olympic Park med storskærm, hvor danskerne kan heppe på vores helte. Det er også her vores OL-studie er som et af omdrejningspunkterne for DR’s dækning af først de Olympiske og senere de Paralympiske Lege, siger Anders Kern Boje.

Publikum har fri adgang til tagterrassen, mens DR transmitterer fra Tokyo. Det bliver blandt andet muligt at følge OL og PL på storskærm og selv prøve nogle af de olympiske og paralympiske discipliner. Selvfølgelig under hensyntagen til gældende corona-retningslinjer.

DR’s hold

DR stiller både med et hjemme- og et udehold, som hver dag giver seere, lyttere og brugere overblik over de danske atleters jagt på succes.

I OL-studiet er Tina Müller gennemgående vært. Hun samler hver aften på DR1 op på OL-dagen og tager seerne med gennem de største begivenheder. I dagtimerne er Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck de faste OL-guider i studiet på tagterrassen.

På tv er DR’s hold i Tokyo kommentatorerne Henrik Liniger, Jan Harkamp og Frederik Lindved, som har selskab af medkommentatorerne Lars Krogh Jeppesen, Christian Munk Petersen og Hans-Kristian Vittinghus.

Fra Tokyo hjælper Kim Bildsøe Lassen, Josefine Høgh, Lotte Friis og Kresten Mosbæk værterne hjemme i studiet med at tage seerne i hånden gennem OL-døgnets begivenheder.

På P3 er lytternes øjne og ører i Tokyo Morten Hausborg, Jens Ole Sørensen og Frederikke Muff.

DR1 med det bedste af det bedste

Under OL er DR1 tv-kanalen med det bedste af det bedste. Det vil sige, at det er her, der er fokus på de danske OL-deltagere, men også på de klassiske topdiscipliner som for eksempel atletik.

DR1 sender fra OL-døgnet begynder, til det slutter. Fra OL-studiet på tagterrassen går det løs hele dagen fra klokken 8.00 til klokken 18.30. Mellem konkurrencerne samles der op på resultaterne, og fra klokken 15.30 til klokken 18.30 er der nedklip fra dagens højdepunkter.

Et primetime-magasin på DR1 på en time fra klokken 20.00 til klokken 21.00 med de vigtigste OL-nyheder runder dagen af.

På DR2 er der også liveudsendelser om natten, når der er vigtige konkurrencer, der afvikles samtidig.

DRTV med tre særlige OL-kanaler

DRTV er DR’s levende og aktuelle streamingtilbud til brugerne, og det gælder selvfølgelig også, når det kommer til OL.

Til OL lyder startskuddet til tre særlige live-kanaler på DRTV, hvor der vises sport døgnet rundt. Den primære livekanal vil i løbet af dagen zoome ind på de steder, hvor der kæmpes om guld, og de to andre OL-kanaler fokuserer på de store dramaer og følelser, når der kæmpes om medaljer i en række discipliner, vi normalt ikke stifter så meget bekendtskab med.

DRTV giver også dagligt et overblik over de største begivenheder fra OL med en top 5. Og allerede nu kan man varme op til fakkeltænding med en masse OL-indhold på DRTV. Her kan man både se spektakulære sportsdokumentarer, programmer om værtslandet omhandlende Tokyo og Japan, og så kan man også blive klogere på OL i et historisk lys. For børnene er der også OL-dækning med Ultra Nyt Sport.

OL på DRTV kan også ses på ferien i en række europæiske lande. Det kræver blot, at man logger ind på DRTV for at bekræfte, man har dansk bopæl. Muligheden giver adgang til sommerens OL på DRTV og selvfølgelig også alt andet indhold på DRTV, som var man hjemme i Danmark.

DRTV har netop også skruet op for billedkvaliteten til den høje og klare billedkvalitet fuld HD 1080p50, der er særligt velegnet til at se sport. Fuld HD giver nemlig et meget detaljeret billede og viser en atlets eller bolds bevægelser knivskarpt.

DR.DK

Også på dr.dk dækkes OL hele døgnet med blandt andet en liveblog, der går helt tæt på de discipliner, der har dansk deltagelse som for eksempel håndbold, cykling og badminton.

OL Take Away’ gør det nemt at holde styr på, hvornår der er vigtige danskerkonkurrencer, man skal huske at se, ligesom man kan få links med korte nedklip fra netop afviklede konkurrencer. ’OL Take Away’ aktiveres ved at slå push-beskeder fra sporten til på DR’s nyhedsapp.

En anden funktion på dr.dk, som var en stor succes under OL i Rio i 2016, er ’OL mens du …’, hvor man hele tiden kan se små videoer med de seneste resultater eller få korte nedklip af tidligere konkurrencer.

Alt om OL samles på ét stort temaområde på adressen dr.dk/ol

P3 og DR LYD

På P3 og DR LYD kan lytterne hver dag følge med i OL fra klokken 6.00 til klokken 15.00.

P3 sender ’OL Morgen’ fra klokken 6.00 til 9.00, hvor værterne Thomas Loft, Frederik Hjerrild, Anders Ugilt og Camilla Boraghi på skift samler op på nyhederne fra nattens begivenheder og opdaterer lytterne på aktuelle historier fra Tokyo.

Fra klokken 9.00 til klokken 15.00 sender P3 direkte fra studiet på toppen af Eksperimentarium. Her er der plads til både grin og quiz, inden Tokyo igen vågner til en ny OL-dag. P3 følger et utal af discipliner direkte og selvfølgelig særligt med fokus på dem, hvor danske atleter er i vælten.

Andre DR-aktiviteter

I anledning af OL og DR’s store bevægelsestema i 2021 samarbejder DR med en række organisationer og foreninger om aktiviteter hen over sommeren under overskriften ’Lad legene begynde’.

Blandt aktiviteterne er:

  • Indtil den 6. august kan lytterne på P4 være med til at skabe idrætsforeningen Radio Rødgrød IF. Det bliver med masser af bevægelse, quiz og besøg hos lokale idrætsforeninger og deres ildsjæle. Se mere her.

  • En anden aktivitet er ’Legeskibet’, som besøger seks havne på tværs af landet. Her kan alle legesyge sjæle komme ud og prøve alverdens lege sammen med skibets legematroser. Se mere her.

  • Frem mod 100 meter-konkurrencerne ved OL kårer Danmarks Idrætsforbund, DIF, og DR Danmarks hurtigste amatør. Alle interesserede inviteres til at komme ud og se, hvor hurtigt de kan løbe distancen. Begivenheden finder sted på Viby Stadion onsdag den 28. juli fra klokken 14.00 til klokken 17.00, og man kan bare møde op.

Disse sportsgrene sendes live på DR

DR og Discovery deler rettighederne til at sende live på flow-tv ligeligt ud fra nedenstående skema. Så snart en live-begivenhed på Discoverys kanaler er slut, har DR ret til at vise den både i fuld længde og i forkortede versioner.

Herunder kan man se, hvilke sportsgrene man kan se på henholdsvis DR’s kanaler og Discoverys kanaler:

(© DR)