DR kommer til at dække VM i sejlsport i Aarhus intenst

DR kommer til at dække det massivt, når den største sejlsportsbegivenhed på dansk grund holdes i den jyske hovedstad til sommer.

DR dækker VM i sejlsport i Aarhus intenst til sommer. (Foto: Mick Anderson © © Mick Anderson / 2016)

Uanset om sommeren bliver god eller dårlig i 2018, har DRs seere udsigt til masser af udsigt over vandet i juli og august – endda hjemme fra stuen.

Fra den 30. juli til den 12. august bliver VM i sejlsport afviklet i Aarhus, og i den forbindelse har DR indgået en aftale med VM i Sejlsport og Aarhus Events. Den sikrer, at DR har de eksklusive danske rettigheder til at sende fra Hempel Sailing World Championships Aarhus 2018, som er det helt officielle navn på begivenheden.

Verdensmesterskabet bliver den største sejlsportsbegivenhed nogen sinde på dansk grund, og der er tale om et officielt VM i de olympiske sejlsportsklasser, og konkurrencerne gælder samtidig udtagelsen af sejlere til OL i Tokyo i 2020.

Arrangørerne forventer, at omkring 1500 sejlere fra hele kloden kommer til start, og de har en forventning om, at omkring 400.000 tilskuere lægger vejen forbi Aarhus Havn, hvor det hele kommer til at foregå – nærmest side om side med DRs nye, fremtidige sportsstudie i Dokk1 i Aarhus, hvor DR Sporten begyndte at sende fra den 1. februar.

Laver studie omkring udsendelserne

”Sejladserne foregår over 10 dage. De første seks dage vil DR levere en massiv webdækning, mens de sidste fire dage bliver med masser af direkte transmissioner på DR1 i dagtimerne og intens dækning i øvrigt på DRs platforme,” forklarer chefkonsulent Jan Rosendal fra DR Medier, som forhandler sportsrettigheder for DR.

Når VM i sejlsport afvikles til sommer, er en af målsætningerne, at arrangementet skal være en ”game changer”, hvor sejlsporten gøres mere folkelig og tilgængelig end tidligere set.

Jan Rosendal, DR Medier

VM i sejlsport bliver holdt på en såkaldt ”compact venue”, hvor alle sejlerne er samlet på et relativt lille område af Aarhus Havn.

”Det foregår helt perfekt under en kilometer fra DRs nye sportsstudie i Dokk1, og det er vi selvsagt glade for. De otte kapsejlads-baner ligger lige udenfor havnen med finalebanerne meget tæt på land. DR kommer selv til at lave et studie omkring udsendelserne, men detaljerne om det er endnu ikke helt afklaret,” siger Jan Rosendal.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, siger:

"VM i sejlads er en stor begivenhed, som vi gælder os rigtig meget til at bringe videre til danskerne, og den passer rigtig godt til vores ambition samle danskerne og om at dække sporten i hele Danmark."

VM-chef Klaus Natorp glæder sig meget over samarbejdet med DR.

”Når VM i sejlsport afvikles til sommer, er en af målsætningerne, at arrangementet skal være en ”game changer”, hvor sejlsporten gøres mere folkelig og tilgængelig end tidligere set. Og dermed også mere seervenligt. Her er vi overbeviste om, at vi med DR har fundet den helt rette samarbejdspartner,” siger han.

Netop på grund af målsætningen om folkelighed bliver der i forbindelse med VM holdt en kæmpe Maritim Folkefest med hundredvis af gratis oplevelse for alle, der gæster havneområdet – Aarhus Ø – i perioden.
Den fest planlægger DR også at følge i forbindelse med VM i sejlsport, som starter kun et par uger efter, at fodbold-VM slutter. Så med andre ord venter der en stor sportssommer.

Du kan finde mere info om VM i sejlsport på VMs hjemmeside: www.aarhus2018.dk

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve