DR kommer til at dække VM i sejlsport i Aarhus intenst

DR kommer til at dække det massivt, når den største sejlsportsbegivenhed på dansk grund snart holdes i den jyske hovedstad.

DR dækker VM i sejlsport i Aarhus intenst til sommer. (Foto: Mick Anderson © © Mick Anderson / 2016)

Uanset om sensommeren bliver god eller dårlig, har DRs seere udsigt til masser af udsigt over vandet - endda hjemme fra stuen.

Fra den 30. juli til den 12. august bliver VM i sejlsport afviklet i Aarhus, og i den forbindelse har DR indgået en aftale med VM i Sejlsport og Aarhus Events. Den sikrer, at DR har de eksklusive danske rettigheder til at sende fra Hempel Sailing World Championships Aarhus 2018, som er det helt officielle navn på begivenheden.

Verdensmesterskabet bliver den største sejlsportsbegivenhed nogen sinde på dansk grund, og der er tale om et officielt VM i de olympiske sejlsportsklasser, og konkurrencerne gælder samtidig udtagelsen af sejlere til OL i Tokyo i 2020.

Arrangørerne forventer, at omkring 1500 sejlere fra hele kloden kommer til start, og de har en forventning om, at omkring 400.000 tilskuere lægger vejen forbi Aarhus Havn, hvor det hele kommer til at foregå – nærmest side om side med DRs nye, fremtidige sportsstudie i Dokk1 i Aarhus, hvor DR Sporten begyndte at sende fra den 1. februar.

Laver studie omkring udsendelserne

”Sejladserne foregår over 10 dage. De første dage vil DR levere en massiv webdækning, mens der den sidste uge bliver med masser af direkte transmissioner på DR1 i dagtimerne og intens dækning i øvrigt på DRs platforme,” forklarer chefkonsulent Jan Rosendal fra DR Medier, som forhandler sportsrettigheder for DR. Fra mandag den 6. august til søndag den 12. august vil DR1 typisk sende sejlsport fra Aarhus hele eftermiddagen med Frederik Lindved og Bo Hasseriis som kommentatorer. Derudover sender DR1 højdepunkter hver aften.

VM i sejlsport bliver holdt på en såkaldt ”compact venue”, hvor alle sejlerne er samlet på et relativt lille område af Aarhus Havn.

”Det foregår helt perfekt under en kilometer fra DR's nye sportsstudie i Dokk1, og det er vi selvsagt glade for. De otte kapsejlads-baner ligger lige udenfor havnen med finalebanerne meget tæt på land. DR kommer selv til at lave et studie omkring udsendelserne, men detaljerne om det er endnu ikke helt afklaret,” siger Jan Rosendal. Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, siger: "VM i sejlads er en stor begivenhed, som vi gælder os rigtig meget til at bringe videre til danskerne, og den passer rigtig godt til vores ambition samle danskerne og om at dække sporten i hele Danmark." VM-chef Klaus Natorp glæder sig meget over samarbejdet med DR.

”Når VM i sejlsport afvikles her i sommer, er en af målsætningerne, at arrangementet skal være en ”game changer”, hvor sejlsporten gøres mere folkelig og tilgængelig end tidligere set. Og dermed også mere seervenligt. Her er vi overbeviste om, at vi med DR har fundet den helt rette samarbejdspartner,” siger han.

Netop på grund af målsætningen om folkelighed bliver der i forbindelse med VM holdt en kæmpe Maritim Folkefest med hundredvis af gratis oplevelse for alle, der gæster havneområdet – Aarhus Ø – i perioden. Den fest planlægger DR også at følge i forbindelse med VM i sejlsport, som starter kun et par uger efter, at fodbold-VM slutter. Så med andre ord venter der en stor sportssommer.

Du kan finde mere info om VM i sejlsport på VMs hjemmeside: www.aarhus2018.dk

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk