DR Koncerthusets udviklingschef skal til Sydney Opera House

Niels Erik Lund rejser til oktober til Sydney for at være med i det team, der skal stå for ombygning af danske Jørn Utzons Sydney Opera House.

Niels Erik Lund, DR Koncerthuset. (Foto: privatfoto © Type 2)

Niels Erik Lund er en yderst erfaren herre udi at arbejde med koncerthuse. Lund, der i dag er udviklingschef i DR Koncerthuset, har arbejdet i DR siden 1997, hvor han i starten var musiktekniker for DRs jazzredaktion og DR Big Bandet.

Fra 2000 indtrådte  i en af de arbejdsgrupper, der skulle være med til at designe Koncerthuset i DR Byen. I 2002 blev han tilknyttet DRs byggeprojekt, og Niels Erik Lund stod for samarbejdet med arkitekten Jean Nouvels tegnestue og Nagata Acoustics. I dag er Niels Erik Lund den eneste tilbageværende i DR, som har været med i hele koncerthus-projektet fra start til slut.

”Det er en superspændende opgave, jeg er blevet tilbudt, og som jeg for et halvt år siden ikke havde drømt om. Men havde man dengang spurgt mig, om der var et andet sted end Koncerthuset, jeg gerne ville arbejde, ville jeg have svaret Sydney Opera House,” siger den kommende projektchef, som to gange tidligere har arbejdet i Sydney Opera House – nemlig som lydtekniker for DR Big Bandet i 1997 og 2001.

Koncerthusenes BBC

DRs koncerthuschef Leif Lønsmann glæder sig over at Sydney Opera House har fået øje på Niels Erik Lund. Han mener, at DR Koncerthusets fremtrædende position i det internationale felt af verdens mest anerkendte koncertsale, har været en naturlig årsag til at rette fokus mod Danmark, da man skulle samle holdet til at lede det store og prestigefyldte arbejde med at bevare Sydney Opera Houses position som en af verdens førende kulturelle institutioner.

”Det er en stor cadeau til Niels Erik, men også til Koncerthuset, DR og Danmark. For koncerthuse i hele verden er Sydney Opera House et globalt forbillede på samme måde som BBC er det for public service-stationer i hele verden. Opgaven, som Niels Erik Lund nu skal udføre, kræver det helt store kørekort. Men det har han, og jeg har fuld tiltro til, at han kan løse opgaven. Det var som bekendt heller ikke så lige til med byggeriet af DR Koncerthuset, og Niels Erik Lund har vist, at han kan håndtere selv de sværeste opgaver” siger Leif Lønsmann.

I 2009 var Niels Erik Lund årets modtager af DRs Emil Holms Legat. Han fik prisen for sin ”store indsats for at give alle ensemblerne i DR og i særdeleshed DR Symfoniorkestret et koncerthus i verdensklasse til gavn og glæde for hele Danmark”, som det hed dengang.

 

Arbejdede med topnavne

Forud for sin ansættelse i DR drev Niels Erik Lund lydstudiet Easy Sound, der op gennem 1970’erne og 1980’erne var toneangivende i den danske musikbranche og blandt andet var involveret i udgivelser fra Sneakers, Sanne Salomonsen, C. V. Jørgensen, Kasper Winding, Anne Linnet, Thomas Helmig, Sko & Torp, Shu Bi Dua, Palle Mikkelborg og Miles Davis.

Niels Erik Lund er ikke uvant med at arbejde i udlandet, idet han tidligere har arbejdet som tekniker for Westlake Audio i Los Angeles, hvilket førte til et årelangt samarbejde med lydtekniker Bruce Swedien og den verdenskendte producer Quincy Jones.

Efter planen vender Niels Erik Lund tilbage til DR Koncerthuset den 1. april 2017.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk