DR lægger op til 12½ times fællessang – og sender det hele på DR2

DR gentager succesen med ’Live fra Højskolesangbogen’ den 12. januar, hvor man kan møde op til sang over hele landet eller synge med foran DR2-skærmen.

Mathias Hammer og Phillip Faber er værter for de fem timers fællessang, der bliver holdt på Kolding Bibliotek den 12. januar som en del af ’Live fra Højskolesangbogen’ (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Der bliver rig mulighed for at starte 2020’erne med at synge og være sammen med andre om at fremføre sangene fra Højskolesangbogen.

På utallige opfordringer og for at markere, at DR2 og DR K fra nytår smelter sammen til en fælles samfunds- og kulturkanal, planlægger DR at holde en ny, næsten 12 ½ timers fællessang med sange fra Højskolesangbogen.

Det hele kommer til at foregå søndag den 12. januar 2020 ved sang-arrangementer over hele landet. De bliver samtidig sendt direkte på DR2, hvor sangteksterne også kommer til at stå på skærmen, så man bare kan synge med.

175 sange valgt ud

Da DR holdt et lignende arrangement i marts 2018, som blev sendt direkte på DR K, var over en halv million seere forbi kanalen i mindst fem minutter. Det betød, at DR K fik sin hidtil bedste dag nogen sinde.

- Vi har 175 sange, der egner sig godt til en ’syng-med-dag’, forklarer redaktør Birgit Bergholt fra DR Kultur og Samfund, der står for indholdet og konceptet for dagen. DR samarbejder blandt andre med Højskoleforeningen om dagen.

Lisbeth Langwadt, der er er programchef for aktualitet, kultur og dokumentar i DR, glæder sig til endnu en dag ’Live fra Højskolesangbogen’.

- En af nyskabelserne på det nye DR2 bliver en fast kultursøndag fra starten af året med timevis af spændende kulturtilbud. Vi finder det helt oplagt at markere den nye kultursøndag med at samle Danmark omkring vores fælles sangskat fra den blå højskolesangbog på en dag, man kan være sammen om på tværs af generationerne og på tværs af hele landet, siger hun.

I løbet af den 12. januar sender DR2 højskolesang fra fire steder i Danmark, hvor alle også har mulighed for at møde op med Højskolesangbogen og være med direkte. De fire steder, værterne og de lokale kor er klar nu, mens DR ved en senere lejlighed præsenterer de kendte solister, der også dukker op hvert sted og er med til at synge for fra den blå bog.

De fire steder, hvor DR2 sender direkte fra, og hvor man kan møde op og synge den 12. januar, er:

10.00-15.00 Kolding Bibliotek

  • Værter: Phillip Faber, Mathias Hammer og Silja Okking fra DR

  • Medvirkende kor: Nicolai Kirkes drengekor – og Nicolai Kirkes ungekor, elitepigekoret Landskoret, Kolding Kammerkor, herrekoret MandHatten, DR Børnekoret, Mungo Park Folkekor. Solist afsløres senere.

15.00-18.00 Roskilde Festival Højskole

  • Vært: Ane Cortzen fra DR

  • Medvirkende kor: Rockkoret, Paradox og Cph Barbershop. Solist afsløres senere

18.00-21.00 Det ottekantede forsamlingshus, Øster Jølby, Mors

  • Vært: Tine Gøtzsche fra DR

  • Lokale kor: Thisted Kirkes Drengekor, Vox 11, Håndværkerkoret. Solist afsløres senere

21.00-22.30 Brorsons Kirke, København N

  • Vært: Phillip Faber, DR

  • Medvirkende kor: DR Vokalensemblet, SonSound. Solist afsløres senere.