DR laver en markant oprustning af nyheder på DRTV

DR har netop præsenteret en omfattende digital plan, der skal udvikle DR til en fuldt ud digital public service-institution. Som led i den plan viderefører DR sin stærke nyhedsposition med livenyheder på DRTV.

Der er en markant oprustning af livenyheder på DRTV på vej. (Foto: © Uffe Weng)

Den digitale udvikling har ændret mediemarkedet og brugernes vaner, og det stiller nye krav til DR, for at dansk public service-indhold fortsat kan stå stærkt - også i en digital tid. Blandt andet er det afgørende, at DR fastholder sin stærke nyhedsposition, også overfor danske digitale brugere. Derfor sker der nu en markant oprustning af livenyheder på DRTV, som skal være med til at positionere og differentiere DRTV i streamingmarkedet og sikre nyhedspositionen i en digital tid.

Oprustningen af livenyheder kommer til at indgå som en væsentlig del, af den liveposition, som DRTV vil indtage i streamingmarkedet. Livepositionen vil foruden nyheder også opbygges af andre genrer, som ses live eller giver anledning til samsening – for eksempel større begivenheder, drama og fyrtårnssatsninger.

- DRTV befinder sig i en ekstrem konkurrence fra udenlandske streamingtjenester, tjenester som er kendetegnet ved at være domineret af udenlandsk fiktion. DRTV skal have et unikt brugerløfte og adskille sig i markedet både på indholdsprofil, men også tilstedeværelse i nuet – på DRTV skal man føle, man tjekker ind i virkeligheden – ikke ud af den. Her er den nye live-position og oprustningen af nyheder på DRTV helt central for at gøre DRTV til en levende tjeneste, der skaber puls og fællesskab, fortæller Peter Rosberg, der er publiceringschef i DR.

Livenyheder på DRTV, når de sker

Det er DR’s ambition at fastholde den hyppige kontakt til langt de fleste danskere på nyhedsområdet, også når danskernes medievaner forandres. Det kræver en omstilling og udvikling af nyhedstilbuddet, så danskerne altid kan blive opdateret med de vigtigste nyheder på DRTV.

- Ambitionen på DRTV er, at DR skal have et nyhedstilbud, der betyder lige så meget for morgendagens streamere som for gårsdagens flowseere. TV-Avisen har altid været et fast anker på DR, og det er vigtigt fortsat at have den samme betydning for danskerne i en digital tid. Det betyder blandt andet, at man altid skal mødes af de vigtigste nyheder på DRTV, når de udspiller sig enten lokalt, nationalt eller globalt, og DR vil også være mere til stede live ved både større og mindre begivenheder. I modsætning til nyheder på flow så bliver nyheder på DRTV opdateret løbende, så brugerne kan se det, når det passer dem, siger Peter Rosberg.

Udover livenyheder, så skal de nuværende flowformater, der giver perspektiv og dybde fortsat spille en central rolle på DRTV, og derfor skal de fremover udvikles på digitale præmisser. Det er ambitionen at formater, der giver perspektiv og dybde sammen med det opdaterende livetilbud, vil gøre DRTV i stand til at favne det fulde nyhedsbehov hos brugerne.