DR-medarbejdere er årets knivbærere

Værterne bag 'Frilandshaven' på DR2 er blevet hædret. Deres programmer er af god kvalitet hedder det. Serien starter igen på DR2 pinsedag.

De to værter Anne Hjernøe og Jørgen Skouboe fra Frilandshaven på DR2 er blevet udpeget som 'Årets knivbærere'. (Foto: Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Fremover vil der være flere knive end hidtil i programmet Frilandshaven på DR2. De to værter, Anne Hjernøe og Jørgen Skouboe fra DR Jylland i Århus, blev nemlig i weekenden udpeget til at være ’Årets knivbærere 2007’ og med hæderen fulgte henholdsvis en håndsmedet kokkekniv med skaft og etui i moseeg og en håndlavet dolk samt et diplom.

Prisen blev uddelt ved Knivtræf i Nord i Frederikshavn. Træffet arrangeres af Støtteforeningen for Vendsyssel Knivmagerlaug af 1999, og ved træffet mødes knivmagere fra Norge, Sverige og Danmark samt kniv- og naturinteresserede for at udveksle ideer og få inspiration til deres interesser.

Værterne fra Frilandshaven modtog blandt andet æren som årets knivbærere, fordi deres programmer "er gode, og fordi de står for de samme værdier som knivmagerne; nemlig at ting skal laves fra bunden og være af god kvalitet."

Laks i opvaskemaskinen

Pinsedag den 27. maj har DR2 for øvrigt premiere på 16 nye programmer fra Frilandshaven, og her fokuserer de to værter i år på det nordiske køkken, ligesom de lancerer to konkurrencer: DM i agurk og DM i chili. Og Anne Hjernøe og Jørgen Skouboe får også brug for de nyerhvervede knive, når de skal tilberede laks et overraskende sted; nemlig i opvaskemaskinen.

Det er ikke første gang, at DR-medarbejdere modtager kniv-hæderen. Programvært Kjeld Torbjørn fra DR Nordjylland sikrede sig prisen i 2005.

FacebookTwitter